StartupTeknoloji olarak haftanın öne çıkan yatırım haberlerini sizlerle buluşturuyoruz. #top10 serisiyle başladığımız haberleri sizlere sunmadan önce çayınız/kahveniz hazır mı? Eğer hazırsanız sizleri 22 Ocak - 28 Ocak tarihleri arasındaki #top10 yatırım haberleri ile baş başa bırakıyorum.
İlginizi Çekebilir: MÜSİAD’dan Girişimciliğe GÜM! Etkisi
İşte Haftanın Öne Çıkan Yatırımları
Türk Dünyası’nın Finans Uygulaması Turan’a 35 Milyon TL Devam Yatırımı
Türk Devletleri arasında finansal köprü kuran Turan, Türkiye’nin ilk e-para şirketlerinden United Payment’ın liderliğinde 35 Milyon TL devam yatırımı aldığını duyurdu. Devam yatırım turuna United Payment ile birlikte Turan’ın mevcut yatırımcılardan APY Ventures da eşlik etti.
Türk Devletleri arasında para transferi koridorları kurma hedefiyle çıktığı yolda, ilk açılımını Ocak ayında Azerbaycan ile gerçekleştiren Turan, Kasım ayından itibaren Kazakistan, KKTC, Kırgızistan ve Özbekistan’a saniyeler içinde para transferine başladı. Her gün milyonlarca liralık para transferi hacmine ulaşan uygulama Türkiye’de ikamet eden Türk soydaşlar için birçok finansal işlemi kolaylaştırırken aynı zamanda Türkiye içinde de tüm kullanıcılarına %100 dijital ve uygun maliyetli finansal hizmetler vermeye devam ediyor.
Geçtiğimiz haftalarda mobil uygulama mağazalarında Türkiye’de finans kategorisinde birinci, genel sıralamada ise en çok indirilen ikinci uygulama olan Turan, Türkiye’deki birçok kullanıcının telefonuna girmeyi başardı. 300 binden fazla müşterisine erişebilir finansal hizmetler sunan uygulama, Azerbaycan ve Özbekistan yerel ofislerini de açtı.
Yerli Oyun Girişimi Yuyuto Games, Fonangels’da Yatırım Turunda
Yuyuto Games, Ticarium:Business Tycoon oyunuyla 450.000+ kullanıcı sayısına ulaştıktan sonra ABD pazarında büyümek adına yatırım turuna çıkıyor.
Odağı mobil strateji ve simülasyon oyunları geliştirmek ve yayınlamak olan Yuyuto Games, Ticarium adlı online ticaret oyunuyla, ABD başta olmak üzere global pazarda büyümek adıne fonangels.com platformunda gerçekleşecek kitle fonlama turu ile yatırım turuna çıkıyor.
90.000.000,00 TL değerleme üzerinden, %8.5 oranındaki hisselerini yatırımcılara sunacak olan şirket, fonangels.com platformu üzerinde yatırıma açılan ilk oyun geliştirme şirketi olma özelliği taşıyor. Ayrıca, kampanya başlangıç tarihinden itibaren ilk 14 gün (14 Şubat 2024 saat 23.59'a kadar) yatırım yapan yatırımcılara özel yatırılan tutarlarına %10 bedelsiz hediye pay verilecek.
Vestel Ventures’tan Otomotiv ve Güç Elektroniği Alanında Yeni Yatırım
Türkiye’nin teknoloji devi Vestel, ürün portföyünü geliştirecek ve gelecekte büyüme sağlayacak sektörlere yönelik girişimleri kapsamında yeni bir yatırıma imza attı. Türkiye’nin önde gelen risk sermayesi şirketi Vestel Ventures Arge A.Ş. (“Vestel Ventures”), otomotiv ve güç elektroniği çipleri geliştiren ABD merkezli Elevation Microsystems Inc.’e (“Elevation”) ortak oldu. Vestel, yakın gelecekte Elevation’ın üreteceği yeni çipleri mobilite ürünlerinde kullanmayı ve ayrıca satışa sunmayı planlıyor.
Girişimleri desteklemek ve yeni iş alanlarını Vestel bünyesine kazandırmak amacıyla 2015 yılında kurulan kurumsal yatırım şirketi Vestel Ventures, Vestel’in otomotiv alanındaki varlığını genişletecek bir yatırım gerçekleştirdi. Vestel Ventures, otomotiv ve güç elektroniği çipleri geliştiren ABD merkezli Elevation’a ortak oldu.
Ödüyo ve Company Global’den İş Birliği
Online tahsilat ve e-tahsilat sistemi Ödüyo, farklı coğrafyalarda yatırım ve iş ortaklıkları yapmayı düşünen müşterileri için en uygun fırsatları araştırıp sunan Company Global ile iş birliği yaptı.
B2B tahsilat, Gateway, Fiziki Pos ve Açık bankacılık hizmeti sunan Ödüyo ile Amerika, İngiltere, Estonya, Hollanda, Malta, Almanya ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) gibi uluslararası pazarlarda şirket kurmak veya işlerini büyütmek isteyen yatırımcılara vergi optimizasyonu, online ödeme ve tahsilat gibi birçok konuda hizmet sunan danışmanlık firması Company Global iş birliğine imza attı. Ödüyo ve Company Global ortaklığı sayesinde, Ödüyo müşterileri avantajlı ve özel fiyatlarla yurt dışına taşınabilecek veya işlerini kurabilecek.
Bluedot, Revo Capital'dan Yatırım Aldı
Girişim, ABD'de 120 binden fazla şarj istasyonuna erişim sağlayan tüketiciler ve kurumsal filolar için hızlı büyüyen elektrikli araç şarj ve gider yönetimi uygulamalarından biri olarak faaliyet gösteriyor.
Bluedot kullanıcıları için ekleyelim. Tüm otomotiv harcamalarında belirli oranda nakit geri ödeme alıyor. Ayrıca şirket, kullanıcılara yakındaki alışveriş ve yemek mekanlarında da ödüller sağlıyor.
Ayrıca Bluedot, rota optimizasyonu ve evde şarj geri ödemesi gibi gelişmiş özellikleri mobil uygulamasına ve kontrol paneline dahil etmeyi planlıyor. Bluedot, elektrikli araç şarj ağlarının kullanımının artırılmasında önemli bir rol oynamayı hedefliyor. Aynı zamanda bu gelişen ortamda da kilit bir oyuncu olmayı hedefliyor.
Revo Capital, yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri paylaştı. "Bluedot'un Y Combinator, APX, Samsara, Operator Stack Fund, Driventure, ScaleX Ventures ve Plaid, Stripe ve MoonPay'den melek yatırımcıları içeren yatırımcı grubunun bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Bluedot'u Revo Capital ailesinde ağırlamaktan ve yolculuklarını desteklemekten dolayı heyecanlıyız."
Turna.com, Manivela Ventures'tan Yatırım Aldı
Söz konusu yatırım ile Manivela Ventures, Turna.com’un uçak bileti alanındaki bilinirliğini otobüs bileti, otel ve araç kiralama alanlarında da genişletiyor. Böylelikle kullanıcılarının tüm seyahat ihtiyaçlarını tek noktadan zahmetsizce karşılamasını sağlayacak.
Turna.com hakkında ne biliyoruz peki? 2014 yılında Dr. Kadir Kırmızı tarafından kurulduğunu belirtelim. Akıllı uçuş algoritması, banka ve kredi kartı puan kullanımı, koşulsuz bilet iptal hizmeti ile dört farklı dilde kullanıcılarına ayrıcalıklı bir seyahat planlama hizmeti sunuyor. Turna.com, Web’in yanı sıra iOS ve Android platformunda da mobil uygulamalara sahip. Gelişmiş arama teknolojisi ile saniyeler içinde 500’den fazla hava yolu firması, 300’den fazla otobüs firması ve binlerce otel arasında karşılaştırma yapabiliyor.
Bu arada Turna.com, yakında yenilenen kimliğiyle kullanıcılarını karşılayacak. Kurumsal şirketlere seyahat hizmetlerinde yeni bir deneyim sunmanın yanı sıra, yurt dışı açılımı ile öncelikle Avrupa’da bilinen bir oyuncu olmayı hedeflediğini de ekleyelim.
Yerli Girişim Anchor, INVEST101 Fonundan Yatırım Aldı
Şeffaf bir şifreleme, sürekli çok faktörlü erişim kontrolleri ve dijital vasiyet zinciri kombinasyonu ile korumayı veri üzerinde yapabilen bir SaaS platformudur. Patentli gelişmiş güvenlik algoritmaları sayesinde Anchor platformu, veri sahibinin kontrolünü zaman ve veri lokasyonundan bağımsız kolay bir şekilde de yönetebilmesini sağlamaktadır.
Aldığı bu yeni yatırım ile ekleyelim. Girişim, hedef pazarlarda müşteri kazanımını hızlandırmayı amaçlamaktadır.
Türkiye Kalkınma Fonu‘ndan yapılan resmi açıklama: “Anchor’ın küresel ölçekte büyüme ve ürün geliştirme süreçlerinde yanında olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.”
Yerli Girişim Apollo IoT, 810 Bin Dolar Yatırım Aldı
Yerli girişim Apollo IoT, enerji takibi ve sürdürülebilirlik alanında yapay zeka tabanlı öncü çözümler sunmaktadır. Edinilen bilgiye göre girişim, seri girişimci ve seri melek yatırımcı Nevzat Aydın‘ın da dahil olduğu turda, 13.5 milyon dolar değerleme üzerinden 810 bin dolar yatırım aldı.
Apollo IoT, ilk İzmir’de kurulmuş ve sonrasında merkezini İstanbul’a taşımıştır. Herhangi bir yatırım maliyeti olmadan enerji kullanımını sadece sarfiyat bazında değil. Aynı zamanda da maliyet bazında da izleyebilen tek platform olduğunu belirtelim. Şöyle ki, Apollo IoT, işletmelerin enerji giderlerinin teknik ve finansal analizini, optimizasyonunu ve geleceğe yönelik tüketim ve maliyet tahminlemesini yapabilen yapay zeka tabanlı bir çözüm sunmaktadır.
Ayrıca Apollo IoT, sürdürülebilirlik alanında da etkin rol oynamaktadır. Şirketlerin karbon sıfır hedeflerini izleme, ISO 50001 standardına uygun enerji verimliliği artışı ve GES (Güneş Enerjisi Santralleri) mahsuplaşması gibi konularda da sunduğu çözümlerle sektörde öne çıkmaktadır.
Yerli Girişim Fume, Y Combinator'dan Yatırım Aldı
Yerli girişim Fume, Y Combinator'dan 500 bin dolar aldı ve programın yeni dönemine kabul edildi. Girişim, Emre Güçer ve Metehan Öz tarafından 2023 yılında kuruldu. Büyük dil modelleri kullanarak yazılım ekiplerinin iş akışları için de uçtan uca otomasyon araçları geliştiriyor.
Büyük çaplı yazılım ekiplerinin yapay zeka otomasyonu sayesinde verimliliklerini artırmasına yardımcı oluyor. Dünyanın en prestijli erken aşama hızlandırma programlarının başındaki Y Combinator‘dan 500 bin dolar yatırım alarak bünyesine katılan ekip, 2024 yılında da ürün portföylerini hızla genişletmek istiyor.
Instagrid Girişimi, 95 Milyon Dolarlık C Serisini Duyurdu
Enerji tedariği, teknolojinin zaman içinde nasıl gelişeceğini etkileyen en büyük sorunlardan biridir. Cep telefonları veya elektrikli araçlar gibi nesnelerin pillerini düşündüğünüzde bu size daha yakın hissettirebilecek bir zorluktur. Ancak kesinlikle yalnızca tüketici teknolojisiyle sınırlı değildir.
Instagrid adlı bir girişim, kurumsal düzeyde taşınabilir şarj cihazları söz konusu olduğunda bu dağı ölçeklendirmek için yazılım kullanıyor. Bugüne kadar amiral gemisi “One” ürününden 30.000 adet satarak ve yıllık yüzde 100 oranında büyüyerek büyük ilgi görüyor. Bugün de büyüme stratejisini güçlendirmek için 95 milyon dolarlık C Serisini duyurdu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...