Yakın tarihli bir rapora göre, standartlaştırılmış araçlar ve platformların yanı sıra gelişmiş düşük kodlu veya kodsuz teknoloji, tüm çalışanların daha az teknik bilgiye sahip mühendisler gibi işlev görmesine olanak tanıyabilir.
Uzun yıllardır, "vatandaş geliştirici" olarak adlandırılan kişilerin gerçekten ne kadar başarı elde edebilecekleri ve çalışmalarının ne kadar verimli olduğu konusunda çeşitli tartışmalar yapılıyor. Sonuç olarak, genellikle Bilgi Teknolojisi(BT) departmanı çalışanlarına, bu kişilerin ortaya çıkardığı karmaşıklığı düzeltme görevi düşüyor.
Deloitte'un son raporuna göre, geliştiricilerle son kullanıcılar arasındaki ayrımın belirsizleşme zamanı gelmiş olabilir. Raporun yazarları, süperstar yazılım mühendisleri aramak yerine, temel düzeyde programlama bilgisine sahip vatandaş geliştiricilerin katılımına odaklanmanın daha mantıklı olduğunu savunuyor.
Ya da başka bir deyişle, "1x'ten 10x mühendise dönüşmek yerine, teknoloji dışındaki çalışanların sıfırdan başlayarak becerilerini geliştirebileceği bir yöne gitmek daha mantıklı olabilir."
İlginizi Çekebilir: OpenAI’da Gelişmiş GPT Teknolojisiyle Yazılarınızı Nasıl Geliştirirsiniz?
İngilizce ve Doğal Dil Komutları Gelecek Uygulamaları Arasında!
Gelecekte, uygulamaların Python veya Java gibi programlama dilleri yerine İngilizce veya doğal dil komutları üzerine kurulacağı tahmin ediliyor.
Vatandaş geliştiricilerin artışıyla birlikte, yakında tüm çalışanların teknoloji alanında aktif olma olasılığı da bulunmaktadır. Yapay zeka ve ilgili gelişmiş analitik, geleceğin ekonomisini ve fırsatlarını şekillendirecek önemli unsurları temsil ediyor.
Kâr amacı gütmeyen bir teknoloji eğitim sağlayıcısı olan Per Scholas tarafından yapılan son ankete göre, 650 C-suite yöneticisi, 100 işe alım müdürü ve 1.500 ofis çalışanının katılımıyla gerçekleşen ankete göre, yöneticilerin %98'i, önümüzdeki 10 yıl içinde her işin bir teknoloji işi olacağına ve teknoloji becerilerinin her iş sektöründe büyük önem taşıyacağına inanıyor.
Per Scholas tarafından yapılan ankete göre, çalışanlar gelecekteki gelişmelerin farkında ve bu doğrultuda teknoloji becerilerini geliştirmek için çaba harcıyorlar. Ankete katılan çalışanların %43'ü, şu anda yazılım, uygulama, yapay zeka, kodlama veya veri bilimi gibi alanlarda öğrenim görüyor.
Yetenek Piyasasında 10x Mühendis Aramak Başarılı Bir Strateji Mi?
Deloitte, önümüzdeki yıllarda otomasyonun hızına bağlı olarak, daha fazla çalışanın temel teknoloji görevlerini yerine getirmesi veya sadece otomatikleştirilmiş dijital süreçleri denetlemesi gerekebileceğini belirtiyor.
Bu temel iş yükleri, çekirdek olmayan veya bilgi teknolojisi dışındaki çalışanlara devredildikçe, deneyimli mühendislerin, heyecan duydukları son derece karmaşık görevlere ve yeni projelere odaklanabilecekleri bir ortam oluşabilir.
Deloitte yazarları, şirketlerin genellikle "ortalama bir geliştiriciden 10 kat daha üretken olan 10x mühendisleri işe almayı umduklarını" ifade ediyorlar. Ancak, yetenek piyasasında tek bir mükemmel adayı aramak nadiren başarılı bir stratejidir.
Açık ve destekleyici bir kurum kültürü içinde, kullanılan otomatik platformlar ve üretken yapay zeka birçok insanın becerilerini güçlendirebilir, diye devam ediyorlar.
"10x mühendisler" dediğimiz özel yeteneklere sahip kişiler, gelecekte daha az nadir olabilir. Özellikle üretken yapay zeka geliştikçe ve işyeri otomasyonu arttıkça, bugünün engelleri önümüzdeki beş ila on yıl içinde geçerli olmayabilir.
Her şey sadece BT mağazalarında değil, aynı zamanda kurum genelinde üstün bir "geliştirici deneyimini" teşvik etmekle de ilgili. "Teknolojinin kendisi iş için giderek daha merkezi hale gelmeye devam ettikçe, teknoloji görevleri ve gerekli yetenekler de muhtemelen merkezi hale gelecektir. Standartlaştırılmış araçlar ve platformlar yanı sıra gelişmiş düşük kodlu veya kodsuz teknoloji, bir gün bir işletmedeki tüm çalışanların düşük seviyeli mühendisler haline gelmesini sağlayabilir."
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...