Gelecekteki üniversitelerde, “amaç odaklı eğitim” temel alınacak. Ayrıca üniversite eğitiminin ardından öğrencilerin “misyon” kavramını daha çok benimseyeceği tahmin ediliyor. Gelin detaylara bakalım!
Dijital dönüşümün hızlı gelişmesine bağlı olarak, her sektörde önemli değişiklikler yaşanmıştır. Bu değişen sektörler içinde eğitim özellikle ön plana çıkıyor. Özellikle dünyadaki en iyi üniversitelerin derslerine online şekilde girilmesi gelecekteki üniversiteler hakkında bize önemli ipucu veriyor. Bunun yanı sıra an içerisinde her türlü bilgiye ulaşılmasını da ekleyebiliriz.
Belirttiğimiz bu gelişmelerle birlikte ortaya “üniversitelere ihtiyaç artık duyulmayacağı ve yıkılıp yok olacağı” tarzında görüşler çıkmıştır. Konuyla ilgili diğer önemli görüşse; geleneksel mesleklerle sektörlerin değişeceği, yeni meslek gruplarının ortaya çıkacağı ve üniversitelere daha çok ihtiyaç duyulacağıdır. Ayrıca “gelecekteki üniversiteler” eğitim süresi olarak da değişeceği iddia edildi. Üniversite diplomalarının son kullanma tarihi olacağı da yine bu görüşler içerisinde diyebiliriz. Aynı zamanda bu görüşlere ek olarak; insanların hayatlarının belirli dönemlerinde yeniden üniversite eğitimi görmeleri gerektiğini de ekleyebiliriz.
Anatomi, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Eğitimleri Ağırlıklı Olacak
[caption id="attachment_21575" align="alignnone" width="1200"]
Anatomi, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Eğitimleri-
Startup Teknoloji[/caption]
Teknolojinin hayatımızın her alanını işgal etmesiyle birlikte anatomi, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konuları da önem kazanmaya başladı. Eğitim sektörü de bu gelişmelere bağlı olarak şekillenecek. Gelecekte üniversiteler şu şekilde şekillenebilir:
Gelecekte Üniversitelerde Yapay Zekâ Öne Çıkacak
[caption id="attachment_21576" align="alignnone" width="1200"]
Gelecekte Üniversitelerde Yapay Zekâ Öne Çıkacak-
Startup Teknoloji[/caption]
Teknoloji gelecekte yaşamımızda daha çok önemli yerlere sahip olacak. Teknoloji farkındalığının artmasıyla birlikte
“gelecekteki üniversiteler nasıl olacak” sorusunu da aslında kısmen yanıtlamış oluyoruz. Çünkü gelecekte üniversite eğitimlerinde; yapay zekâ, farkındalık, tasarım odaklı düşünme, dijital dönüşüm etkileri, etik kavramı ve datayı anlamlandırma ön plana çıkacak. Sınıf eğitimlerinin yanında bir de online, interaktif ve fiziksel eğitim modelleri önem kazanacak. Özetle; karma eğitim modeline tamamen geçilecek. Üniversite eğitimlerinde deneylere daha çok ağırlık verilecek.
Ezberci eğitimden daha çok somut öğrenme kullanılacak. Eğitim içerikleri doğru hazırlandığı takdirde, konuları öğrenciler öğrenirken deneyimleyip, yaşayabilecekler. YouTube kanallarından öğretim görevlileri ders materyallerini ve dersleri paylaşacaklar. Sınıfta akıllı tahta yaygınlaşmakla birlikte tüm öğrencilerde tablet veya bilgisayar olacak. Staj projelerinde de önemli değişiklikler olacak. Özellikle “
ters mentorlük” modeli benimsenecek.
Gelecekteki üniversite eğitim modellerinden kısaca bahsettik. Sizde konuyla alakalı fikirlerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...