Herhangi bir miladi olmadan aslında hayatımızda her zaman yer alan girişimcilik hareketi modern zamanlarda belirli birr tanımın altında betimlenmiştir. Girişimcilik alanındaki dinamik çeşitlilik farklı alanlarda tanımlanmasına yol açmıştır. Geleneksel girişim, tanım olarak girişim tanımının alt kolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Her ne kadar girişimleri yeni ve inovatif olarak tasarlanan düşünceleri hayata geçirmek olarak tanımlasak da, geleneksel girişim çözüm üretilmiş veya önceden düşünülmüş bir fikri hayata geçirmek olarak yorumlanabilir.
Örnek olarak; bir zincir kafenin sermaye dahilinde hakkını alarak kendi şehrinizde açmayı verebiliriz. Geleneksel girişim türlerinde bir Ar-Ge departmanına ihtiyaç yoktur çünkü herhangi bir soruna çözüm bulmayı veya girişimlerine yeni bir güncelleme getirmeyi hedeflemezler. Yeni nesil girişimde ise bunun tam tersi amaçlanır. İnovatif bir düşünceyi hayata geçirmek veya üzerine yeni bir şeyler katmak için uğraşılır.
İlginizi Çekebilir: Girişimciliğin Geleceğini Şekillendirecek Yenilikler
Geleneksel girişimlerde bir risk analizi söz konusu değildir. Halihazırda ilgi gören veya işinizin yolunda gideceğine dair kanıtlar ile girişim yoluna girmiş olursunuz. İş modeli de bu düşünce ile şekillenir. Geleneksel girişim altında kurulan firmalar, kar amacı güden kuruluşlardır. Bu yüzden bazı rutin kuralların vazgeçmeyip yenilikçi bir tutam sergilemezler. Her zaman garanti seçeneğe odaklanıldığı da görülür.
Geleneksel girişim tanımı altında kurulan işletmeler, farklı pazarlarda varlık göstermeyi tercih etmezler çünkü aslında girişimi hayata geçirmeden önce hakim olacağı alan belirlenmiştir. Yine de günümüze uyarlanması için çaba sarfeden geleneksel girişim örnekleri de bulunmaktadır. Fakat yeni nesil girişim modellerinde birçok alanda varlık göstermek ve modern teknolojinin etkin kullanılması gibi durumlar kaçınılmazdır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...