Bu içeriğimizde sizlere genç girişimci desteği nedir? Nasıl yararlanılır? Bu sorulara cevap verdik lafı daha fazla uzatmadan içeriğe geçelim.
Meclis gündeminde yer alan ve 30.04.2018 tarihinde yayınlanan torba yasa içeriğinde başta ekonomi destek paketi olmak üzere birçok desteği içeriyor. Bu teşviklerin tamamı ise 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerek uygulanmaya başladı.
Özellikle son yıllarda kendi işinin patronu olmak isteyen gençler birçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunlar arasında en büyük problem olarak vergi ve sigorta maliyetleri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Torba yasayı incelediğimizde ise dikkat çeken özellik, genç girişimcilere sunulan Bağ-Kur prim desteği oldu.
İlginizi Çekebilir: E-ticaret için Tedarik Altyapısı Sunan Trendsi, 25 Milyon Dolar Yatırım Aldı
İşte Genç Girişimci Desteği'nden Yararlanmak İçin Gereken Şartlar?
Yukarıdaki maddeleri sağlayan genç girişimcilere 12 ay boyunca Bağ-Kur prim desteği sağlanmaktadır.
Hangi Şartlarda Genç Girişimci Desteği’nden Yararlanılamıyor?
Genç Girişimci Desteği Teşvik Tutarı Ne Kadar?
Genç girişimci desteğinden faydalanan mükellefler 3 yıl boyunca 75.000 TL’ye kadar gelir vergisinden muaf olmakla birlikte 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri de hazine tarafından karşılanmaktadır. 2022 yılında ödenecek en düşük aylık Bağ-Kur primi 1055,36 TL’dir. Teşvikten yararlanan genç girişimcinin 12 ay boyunca ödemesi gereken toplam 12,664,32 TL prim hazine tarafından karşılanmaktadır.
İşte Anayasa'da Yer Alan Genç Girişimcilere Sağlanan Devlet Desteği ile İlgili Kanun
31.05.2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 81. maddesinin birinci fıkrasına aşağıda yazılı olan bent eklenmiştir:
01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa şahıs şirketi kuran 18–29 yaş arasındaki genç girişimcilere 1 yıl boyunca Bağ-Kur prim desteği sağlanacaktır. Böylelikle aylık olarak ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca devlet hazinesi tarafından karşılanacaktır. Teşvik 1 yıl ile sınırlandırılmıştır. Genç girişimcilere toplam destek tutarı ise 12,664,32 TL olacaktır.
Peki Ya Genç Girişimci Desteği’ne Nasıl Başvurabiliriz?
İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden hazırlanacak bir dilekçe ile Genç Girişimci Desteği’ne başvuruda bulunulabilir. İlgili şartları karşılayanlar başvuru için şirket kuruluş aşamasında mali müşavirinden destek alabilir. Vergi dairesine mali müşaviriniz tarafından verilen dilekçe sonuçlandığında (hızlandırmak için vergi dairesine gidebilirsiniz) size iletilen “Genç Girişimci Desteği’nden faydalanabilir.” yazısını, ikamet adresinize en yakın SGK Müdürlüğü Bağ-Kur Sigortalı Tescil Servisi’ne bizzat vererek destekten faydalanmaya başlayabilir, varsa başvuru sürecinde ortaya çıkan Bağ-Kur prim borçlarınızı sildirebilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...