Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliği ile gerçekleşen "Yarını Kodlayanlar" projesi çocuk ve gençleri dijital bir geleceğe hazırlamak için bir yola çıkmıştı. Bu maraton ile "Çevre İçin Akıllı Teknolojiler Fikir Maratonu" adı altında online platformlar aracılığıyla yapılan etkinlikte iklim ve çevre sorunları için ortaokul ve lise öğrencileri harekete geçti. Ortaya birbirinden güzel fikirler çıktı.
Gençler Uzmanlardan Eğitim Aldı
[caption id="attachment_17671" align="alignnone" width="810"]
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel Öğrencilerle Birlikte-
startupteknoloji[/caption]
Yarışmaya toplamda 103 öğrenci 45 takım olarak katıldı. "Yarını Kodlayanlar" ile 180 bini aşkın çocuğa ulaşıldı. 13 Ağustos´ta gerçekleşen bu etkinlik sayesinde gençler çevre için çözümler üretti. Öğrenciler aynı zamanda uzmanlık alanlarına göre vodafone çalışanlarından eğitim aldı.
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise birbirinden güzel ve heyecanlandırıcı fikirlerin ortaya çıktığı maratonu değerlendirdi ve bu projeyle tüketen değil, üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunduklarını, belirtti. Katılan tüm yarışmacıları ise kutladı. Aynı şekilde Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da : gençlerin içinde olduğu bir fikir maratonu ile çevreye duyarlı fikirler üretmenin,
çevre ve iklim krizlerine karşı bireylerin farkındalığını artırma ve çözümler üretme konusunda önemli katkılar saylayacağını, vurguladı.
Online Fiş ve Yapay Ağaç Birinci Oldu
[caption id="attachment_17662" align="alignnone" width="910"]
Birinci, Online Fiş ve Yapay Çiğ Ağacı-
startupteknoloji[/caption]
Yarışmanın birincisi ise lise grubunda; kağıt fiş kullanımını azaltmak için geliştirdikleri Fişmatik projesiyle TED-R Yeşil Gelecek takımı oldu. Takım üyeleri İrem Aymelek, Ege Aleyna Gülle ve Mina Aden Başar; geri dönüştürülemeyen kağıt fişleri kullanmak yerine bir mobil uygulama ile fişlerin online platforma taşınması için öneride bulundu. İkinci, Su Savunucuları, üçüncü ise Space Pirates Cameo takımı oldu.
Ortaokul grubunda ise ilk üç, sırasıyla: Stenocora, Çevre Dostları, Grup Kozalak oldu. İlkim Derin Ören, Rüzgar Ali Çelik ve Ceylin Yurtsever´in yer aldığı Stenocora takımı, küresel ısınmayı önlemek için bir adım attı. Küresel ısınma ile artan ormansızlaşmayı engellemek için 45 derecelik açıyla, küresel oluklardan oluşan koni içerikli Yapay Çiy Ağacı projesini geliştirdi.
"Yarını Kodlayanlar" maratonu sonunda her iki grupta da birinci takıma 15 bin TL, ikinci takıma 10 bin TL ve üçüncü takıma 5 bin TL ödül verildi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...