Getir The New York Times gazetesine konu oldu. Dünyaca meşhur gazetenin Londra şubesine röportaj veren Getir CEO'su Nazım Salur, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Londra başta olmak üzere bir çok büyük Avrupa şehrinde varlığını sürdürecek olan şirket, Amerika Birleşik Devletleri'nde de şube açmak için çalışmalara ağırlık veriyor.
Getir The New York Times'ta
Başarılı Türk şirketi Getir, 2015 yılında gıda ve içecek gibi alanlarda online alışverişi mümkün kılan bir girişim olarak karşımıza çıktı. Küçük adımlarla ilerleyen şirket, pandemi döneminde rekor bir kullanım sayısına ve kâra ulaştı. Sadece son 6 ayda
7.5 milyar dolar gibi bir kazanç elde eden Getir'in Avrupa şubeleri ise ilk olarak İngiltere'nin Londra kentinde açıldı.
[caption id="attachment_15053" align="alignnone" width="701"]
The New York Times, Getir'e uzun bir yer verdi[/caption]
Getir'in bu büyük ve sürpriz yükselişi ve İngiltere uzantısı, dünyaca ünlü The New York Times'ın da dikkatini çekti. Şirketin CEO'su Nazım Salur ile uzun bir söyleşi yapan popüler medya kanalı; ilginç noktalara parmak bastı. Yurtdışı basınında bu denli önem verilmesi ise hem Getir şirketini hem de ülkemizi gururlandırdı.
Getir'in CEO'su Nazım Salur: Zamana Karşı Yarışıyoruz
Özellikle Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere
Uber Eats gibi firmalar online gıda alışverişinde ön plana çıkıyor. Getir Türkiye içerisinde bir ilk olması nedeniyle dikkat çekiyordu, ancak yurtdışı pazarında rakipler var. Bunu detaylıca düşündüklerini belirten Salur, Amerika Birleşik Devletleri'ne ve özellikle New York gibi metropollere şube açmanın öneminden bahsetti.
"Biz bu hizmeti vermezsek bir başkası mutlaka verecektir. Bu yüzden bir anca geniş bir pazar alanına ulaşmalıyız. Zamanla yarışıyoruz." ifadelerine yer verdi.
[caption id="attachment_15054" align="alignnone" width="712"]
Getir şirketinin kurucusu ve CEO'su Nazım Salur[/caption]
Pandemi ile birlikte ivme kazanan Getir The New York Times'ın yazısında kâr zarar hesaplamalarından da bahsetti. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle fiziksel market alışverişlerinin durma noktasına parmak basan Salur, bu açığın Getir gibi hızlı ve pratik bir hizmet ile giderildiğini vurguladı. Ancak bu açığı fark eden yalnızca onlar değildi; bir çok startup ve girişim online market alışverişi konusunda var olmaya başladı. Kimin daha çok kazandığı ise, tamamen kullanıcıların insafındaydı.
Getir'in en büyük yatırımcılarından olan Michael Moritz, şirkete olan desteğini The New York Times yazısında şu ifadelerle açıkladı:
"Getir benim müthiş derecede dikkatimi çekti. Sadece online market alışverişi konusunda değil, çok hızlı hizmet vermesi de dikkat çekici. Beni yatırım için en fazla teşvik eden unsur ise; Getir'i kullanan hiçbir kullanıcının şirketten şikayet etmemesi."
Getir'in "10 Dakikada Teslim" Mottosu Yabancı Medyada Dikkat Çekiyor
Uber Eats, Amazon ve Gopuff gibi yüksek değerli rakiplerinin yanı sıra; lokal marketler ile de bir yarış halinde olan
Getir The New York Times'da "10 Dakikada Teslim" mottosuyla da gündem oldu. Özellike Londra gibi bir metropolde insanların günlük alışveriş için zaman harcamasının zor olduğu aşikar. İleride Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinde de aynı hızlı performansı göstereceklerini iddia eden Getir'in CEO'su, bu başarının sırrını açıkladı.
[caption id="attachment_15056" align="alignnone" width="752"]
Getir, Amsterdam'da hizmette[/caption]
Girişimin ilk yıllarında hızlı hizmetin nasıl sağlanacağı konusunda değişik cevaplar arayan şirket, iki seçenek üzerinde durmuştu: Minibüs ve motor - bisiklet. Başta ilk seçeneği uygulayan Getir, diğer kargo şirketlerinin aksine toplu bir dağıtıma çıkmıyordu. Var olan siparişler küçük ama ani ihtiyaçları gidermek için verilebiliyordu. Online alışverişin diğer alanlarında pek de sorun olmayan bu "acil teslimat" konusu, Getir ve ekibini minibüs kullanımından vazgeçirdi.
Daha pratik, daha hızlı ve her yere ulaşabilen bir metot düşünmeye başladılar. Motorsiklet ve elektrikli bisikletlerin kullanımını da deneyen Getir, ulaştırma aracına kavuşmuştu. Bundan sonra ise ürünlerin depolandığı alanların nereye kurulması gerektiği, ne kadar taşıtın hazır tutulması gerektiği gibi konulara kafa yorulmuştu.
Bütün bu çabalar, Getir'i diğer herhangi bir online market alışverişi uygulamasından daha hızlı yapıyordu. Müşterilere vaat edilen "10 Dakikada Teslim" sözü ise tutulmuş oluyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...