Bugün ise size girişimcilik konusunda başarılı bir platformdan söz etmek istiyoruz: Platformun adı “Girişim Savaşçısı”. Girişim Savaşçısı, “Büyük resmi gör” diyen bir oluşumdur. 2013 yılında hayata geçirilmiştir.
“Dünyanın ilk disiplinler arası girişimcilik programlarından birisi” olarak kabul gören Girişim Savaşçısı, Berke Sarpaş tarafından kurulmuştur. Varlığını yüzyıllar boyunca sürdürebilmeyi hedeflemektedir. İş süreçleri TÜVRehinland tarafından ISO 9001:2015 standartlarına uygun biçimde akredite edilmiş olan oluşum, Merkez Yürütme Kurulu ekiplerince yönetilmekte.
Girişim Savaşçısı Manifestosu
Ekip, “manifestosunu” ise şöyle açıklıyor:
“
Girişim Savaşçısı, öncelikle en büyük rakibiyle savaşır: Kendisiyle.
Korkularıyla, negatif düşünceleriyle, stresle, kaygıyla, egolarıyla, doğru bildiği yanlışlarla savaşmaktan asla yılmaz, yorulmaz. Girişim Savaşçısı olmak sadece bir iş kurmak değil, girişimciliği hayat boyu her alanda uygulayabileceği bir hayat felsefesine dönüştürebilmektir.
Sınırlarını, cesaretini, dayanıklılığını sonuna kadar zorlayabilmektir. Sıradan bir çalışan yerine, savaşan ve kazanan olmaktır. Hayatının amacını belirleyip, o hedefe doğru sağlam adımlarla ilerlemektir. Bilgelik kazanmak, kendini tanımak, ekip olmak ve hayat amacını belirlemektir. Kendini fark etmek, fark yaratmaktır. Görmek, bilmek, yeniden şekillendirmek, meydan okumak, kalıpların dışına çıkmak, kendiyle mücadele etmek, fiziksel zorluklarla ve ruhu başarıdan uzaklaştıran her şeyle savaşmaktır. Amacımız sadece iş kurdurmak değil. Fark yaratan projeler üreterek uluslararası toplumun sosyal problemlerine çare olabilecek, iz bırakan, ilham veren, çığır açan Girişim Savaşçıları yetiştirmektir.”
Girişim Savaşçısı Adayı Nasıl Olunur?
Bunun için öncelikle Girişim Savaşçısı İntibak Eğitimi’ne katılmanız gerekiyor. Bu eğitim, 18- 55 yaş arası tüm girişimci adaylarına açık. Başvurular ilk elemeye tabi tutulduktan sonra uygun görülen adaylar çevrim içi mülakata davet ediliyor.
Başvurunuzu,
https://girisimsavascisi.org/basvuru/ adresinden gerçekleştirebilirsiniz.
24 saat, 50 ders ve 5 uygulamadan oluşan intibak eğitimi; kameralı sanal sınıfta, canlı olarak gerçekleştiriliyor.
GİS İntibak Eğitimi Ne Sağlar?
Programın İçeriğinde Neler Var?
ve daha pek çok içerik…
Programın başlangıcında, katılımcılara, sıra dışı pratiklerden oluşan bir eğitim veriliyor. (Kürek çekme, aikido, sokakta su satmak gibi…) Buradaki amaç, adayın dayanıklılığını ve öz güvenini artırmak…
Mezunların Başarılarından Çarpıcı Bir Örnek: belkidesensin.org
Eğitim programına katılıp başarılı işler yapanlar var mı diye sizler için araştırdım. Pek çok başarı hikayesiyle karşılaştım. Bunlardan en çok dikkatimi çeken, benim de destekçisi olduğum, "
belkidesensin" platformu oldu.
Bu oluşumun, Girişim Savaşçısı sayesinde doğduğunu bilmiyordum. Söz konusu projenin detaylarına
http://www.belkidesensin.org/ adresinden ulaşabilirsiniz. Belki de Sensin, Türkök Koordinasyon Merkezi’nin yürüttüğü kök hücre bağış çalışmalarını yeterli seviyeye çekmek için uğraşıyor. Kan toplamıyor; bağışçıları Kızılay’a yönlendiriyor.
Basında ve sosyal medyada geniş yer bulan bu iyilik hareketi, işte yazımızın esas konusu olan girişimci yetiştirme programının dünyaya bir katkısı… “Benim de harika bir iş fikrim var; ancak nereden başlayacağımı; bunu nasıl gerçekleştireceğimi bilmiyorum” diyorsanız Girişim Savaşçısı tam size göre!..
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...