Günümüzde ülkeler, yetenekli girişimcileri ülkelerine çekebilmek adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalardan biri ve belki de en önemlisi ise girişimcilik vizesi. Girişimci vizesi nedir, nasıl başvurulur ve hangi ülkeler tarafından verilir gibi soruları bu yazımızda cevaplandırdık.
İlginizi Çekebilir: Sosyal Medya Çağında Girişimci Olmak!
Girişimci Vizesi
Hızla değişen küresel dünya, ülkeleri her zamankinden daha rekabetçi olmaya doğru itiyor. Ülkeler, bu küresel mücadelede var olabilmek ve diğer ülkelerle rekabet edebilmek adına bazı politikalar geliştirmeye çalışıyor. Bu politikalar arasında en bilineni ve en önemlisi ise girişimci vizesi uygulamasıdır. Daha çok "startup vizesi" olarak bilinen girişimci vizesi, ülkelerin istihdam yaratılması ve yatırımların geliştirilmesi adına ihtiyaç duydukları girişimcileri kendilerine çekebilmek için geliştirilen bir uygulamadır. Girişimci vizesi, girişimcilerin ve teknoloji çalışanlarının, yabancı bir ülkede iş kurmalarına, yatırımlarını geliştirmelerine imkan sağlamaktadır. Bu kapsamda ülkeler, dünyanın dört bir yanından gelen girişimcilere kendi ülkeleri için geçerli oturum izni ve hatta vatandaşlık sunmaktadır. Girişimci vizeleri, girişimlerini özellikle farklı pazarlara açmak isteyen girişimciler için oldukça avantaj kazandırmaktadır. Girişimcilik konusunda uluslararası hareketi sağlayan bu vizeler yeni yatırımcılara daha kolay ulaşmak için de bir fırsat sunmaktadır. 2000'li yılların ortalarından beri uygulanan ve giderek popülerliğini arttıran girişimci vizesi, günümüzde gelişmiş ekonomilerin politika aracı haline gelmiş durumdadır.
Girişimci Vizesine Sahip Olan Ülkeler
İngiltere'den Finlandiya'ya, Hollanda'dan Yeni Zelenda'ya kadar pek çok ülke, dünyanın dört bir yanından girişimcilere kendi ülkeleri için geçerli oturum izni ve hatta vatandaşlık sağladıkları “girişimci vizesi”ne sahiptir. İşte girişimci vizesine(startup vizesi de deniyor) sahip olan ülkelerin listesi:
Bu ülkelerin girişimci vizelerinde ise pek çok farklılıklar bulunuyor. Girişimci vizesini almak isteyen tüm girişimcilerin öncelikle bu farklılıkları gözden geçirerek iyi bir araştırma yapması gerekiyor. Girşimciler, yatırımlarını değerlendirdikten sonra girişimci vizesini veren ülkelerden hangilerinin kendileri için en uygun olduğuna karar verip seçimlerini bu doğrultuda yapmaları gerekiyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...