Girişimciler, toplumun büyük bir parçasıdır. Çünkü girişimciler toplumun ihtiyaç duyduğu ürünleri üretip topluma sunan kişilerdir. Girişimciler genel olarak kendi işlerinin patronudurlar. Bir iş yerinde çalışmak yerine kendi işlerini planlayıp para kazanırlar. Bu yazımızda sizlerle girişimci olmanın, işinizi kurmanızın süreçlerini neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.
Girişimcilik İçin Motivasyon Sağlamak
Bir girişimin en önemli unsurlarından biri motivasyondur. İş kurmak isteyen kişiler kendilerini iyi ölçüde motive etmelidirler. Çünkü maddi olarak iş kurmaya hazır bile olsanız, iş kurmak için yaratma, yönetme, büyütme gibi adımlarda psikolojik olarak zorlanacaksınız. Bu zor süreçlerle baş etmek için kendinizi motive etmeli ve psikolojinizi her duruma karşı hazırlamalısınız. Kendinizi motive etmez sadece maddi gücünüze güvenerek hareket ederseniz eğer fazlasıyla zorlanacaksınız. Kısacası motivasyonunuz olmazsa iş fırsatlarını değerlendiremezsiniz.
Yaratıcı Bir İş Fikri Bulmak
Motivasyonunuzu ve psikolojinizi hazırladıktan sonra yapmanız gereken ilk adım yaratıcı bir iş fikri belirlemek. İş fikrinizi belirledikten sonra bu fikirle alakalı planlama yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ise yetenekleriniz, becerileriniz ve iş deneyiminiz sayesinde başarılı bir iş girişiminde bulunabilirsiniz. Tüm bunların haricinde son adım olarak iş piyasasında gözlem yapmalısınız.
İş Fikrinin Araştırılması
Bir girişimci olarak iş fikrinizi bulduktan sonra bulduğunuz fikrin yapılabilir olup olmadığını araştırmalısınız. Bu araştırma sayesinde işiniz potansiyel başarısını da ön görebilirsiniz. Araştırmanızı ne kadar derinlemesine yaparsanız iş fikrinize o kadar çabuk odaklanırsınız. Bir girişimci için önemli olan müşteri, ürün ve hizmet özellikleridir. Bu gibi özellikler dikkatli araştırılmalıdır. İş fikrinizin yapılabilir olduğunu öğrenmek için bu temel maddeleri araştırdıktan sonra doğru kararı rahat bir şekilde verebilirsiniz.
Planlama Yapmak
Başarılı bir girişimci olarak ilk iki adımı tamamladıktan sonra yoğun bir çalışma temposuna gireceksiniz. Yoğun tempo sizi fazlasıyla yoracaktır. Yoğunluğunuzu ve işlerinizi hafifletmek için planlama yapmanız önemlidir. Başarılı bir iş kurmak için doğru bir şekilde araştırma yapmalı ve tüm işlerinizi baştan sona doğru şekilde planlamalısınız. Tüm bunlardan sonra yaptığınız planla birlikte bütüncül ve kapsamlı şekilde hareket etmelisiniz. Bu sürecin sonunda işletmeniniz hızla büyüyüp ilerleyebilir.
İş Kurma
Girişimci bu noktada; iş yeri bulmak, kiralamak ya da satın almak adımlarını takip edip şirketini kurabilir. Maddi olarak şirketinizi kurmaya hazır değilseniz kredi çekebilirsiniz. Gerekli tüm olanaklar yerine getirildiğinde şirketiniz faaliyete geçebilir.
Şirket Gelişimi
Şirket kurma aşamasının son kısmına geldikten sonra, girişimci olarak bambaşka bir aşamaya girersiniz. İş geliştirme, planlama aşaması devreye girer. Bu aşamalar bağımsız olarak devam eder, büyümeye başlar, kullanılan kapasiteyi arttırır ve işletmeye yeni yetenekler ekler. Bir iş geliştirme planının başarısı ve hızı, girişimcinin iyi iş uygulamalarına yakından bağlıdır. Başka bir deyişle, bir girişimcinin ne kadar başarılı olduğuna ve nasıl bir sistem kurduğuna bağlıdır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...