Uluslararası pazara açılmak girişimcilerin genel hedeflerinden biridir diyebiliriz. Girişimcilerin geneli küresel anlamda işini büyütüp, geliştirmek ister.
Yeni pazarlara girmek, ihracat yapmak ve stratejik ortaklıklar girişimcilerin genel özellikleri arasında yer alıyor. Girişimcilerin çoğu küresel pazara açılmak istiyor, fakat bunun bir yolunu bulamıyor. Biz de bu kapsamda sizlere birkaç öneri yazımızda sunduk.
Küresel Pazara Açılmak İsteyen Girişimcilere Öneriler
[caption id="attachment_23950" align="alignnone" width="1200"]
Küresel Pazara Açılmak İsteyen Girişimcilere Öneriler-
Startup Teknoloji[/caption]
Uluslararası anlamda işini büyütmek isteyen girişimcilerin aşağıda sıraladığımız önerileri dikkate alması gerekiyor:
Sipariş Karşılama Sürecini Tam Yerine Getirin
Girişimci özellikleri arasında müşterilerin siparişlerini zamanında teslim etmekte yer alıyor. Siparişin oluşturulduğu andan tutunda müşteriye teslimine kadarki sürenin çok iyi takip edilmesi gerekiyor. Belirttiğimiz bu süreç; ürünün tedarik edilmesi, paketlenmesi, sevkiyatı ve müşteriye teslimini içeriyor.
Belirli Marka ve Paketleme Konumlandırmasına Sahip Olunuz
Girişimcilerin uluslararası pazarda başarılı olması için diğer bir faktör; marka konumlandırma ve paketlemedir… İşinizi büyütürken bir taraftan da hedefinizdeki pazarı da incelemeniz gerekiyor. Hedeflediğiniz kitleyi anlayıp o doğrultuda sunacağınız ürünlerle ilgili çalışmalar yapmanız gerekiyor.
Uluslararası Satış Planı Oluşturun
[caption id="attachment_23951" align="alignnone" width="1200"]
Küresel Pazara Açılmak İsteyen Girişimcilere Öneriler- Startup Teknoloji[/caption]
Yerel pazarda kendinize göre bir satış planı oluşturup onu başarılı şekilde uyguluyor olabilirsiniz. Fakat küresel pazarda yerel pazara göre daha farklı planların uygulanması gerekiyor. Uluslararası satış planında; yüksek hedeflere ulaşmayı sağlayacak eylemlerin yer alması gerekiyor. Yeni satış planı mı yoksa mevcut satış planı mı oluşturacağınıza mutlaka karar veriniz. O doğrultuda küresel büyüme hedefinize de adım atmış olacaksınız.
Küresel Pazarda Gerekli Olan Tüm Belgeleri Temin Ediniz
İş dünyasının en sıkıcı taraflarından birisi evraklar uğraşmaktır. Özellikle işletmenizi küresel pazara taşımayı düşünüyorsanız evraklar daha da çoğalır. Sertifikalar, iş numaraları, izinler, beyanlar, lisanslar ve ürün düzenlemeleri gibi pek çok prosedürü yerine getirmek gerekiyor.
Ürünlerin Üretim Ayrıntılarını Belirten Kodlara Sahip Olunuz
Mal Tanımlama ve Kodlama Sistemi olarak tabir edilen HS Kodu, gümrüğün ürünleri sınıflandırırken kullandığı sayı listesi olarak biliniyor. Ürünlerle ilgili ödenecek gümrük vergilerini tanımlamak adına kullanılıyor. Ülkelere nasıl bir ürünün girdiğini ve çıktığını belirlemek için tasarlanan kod olarak karşımıza çıkıyor.
Incoterms Kurallarına Hâkim Olun
Uluslararası pazarda “
girişimcilik için gerekli faktörler nelerdir” sorusunu şöyle cevaplayabiliriz: Incoterms kuralları; yurt dışına ihracat işlemlerini belirliyor.
Bu kuralları, Uluslararası Ticaret Odası (ICC) belirliyor. ICC tarafından Incoterms kuralları periyodik olarak güncelleniyor. Yurt dışında satmayı düşündüğünüz ürünün Incoterms kurallarını mutlaka bilmeniz gerekiyor. Incoterms kuralları; ihracat sorumluluklarını, risklerini ve maliyetlerini kapsıyor.
Nakliye Firmalarıyla Aranızı İyi Tutun
İhracatta önemli unsurlardan bir tanesini de nakliye şirketleri oluşturuyor. Müşteri memnuniyetini etkileyen etkenlerin en başında nakliye şirketleri geliyor. Ürünün müşteriye tam zamanın ulaştırılması gerekiyor.
Kültürlerarası Etkileşime Önem Veriniz
İhracatta kültürlerarası etkileşime açık olmanız gerekiyor. Yurt dışında hedef kitlenizi belirlemek için mutlaka kültürlerarası farklılıkları öğrenmeniz gerekiyor.
Ürünlerinize Tarife Maliyetleri Belirleyiniz
İhracatta tarifeler önemli yer tutuyor. Tarifelerle, satış yaptığınız ürünün fiyatı yurt dışında artabilir. Tüketici için bu durum önemli sorun haline gelebilir. Böyle durumlarda sizde satış gerçekleştiremeyebilirsiniz. Belirttiğimiz olumsuz durumlarla karşılaşmamak adına; tarifleri göz önünde bulundurup öyle ürünlerin fiyatını belirlemelisiniz.
Risklerini Göz Önünde Bulundurunuz
Yurt dışında
“girişimci olmak istiyorum” diyenler mutlaka risklerini araştırmalıdır. İhracat risklerini çok iyi araştırmak gerekiyor. Aynı zamanda potansiyel maliyetleri de belirlemelisiniz. İhracat risklerini belirleyip önlem aldıktan sonra bütçeniz doğrultusunda sigorta seçeneklerini de araştırın.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...