Girişimci olmak isteyenler KOSGEB tarafından düzenlenen kurslara katılarak girişimcilik belgesi almaya hak kazanırlar. Yeni iş kurmak ya da hali hazırdaki işini büyütmek isteyenler mutlaka girişimcilik belgesi almalıdır. Girişimci adaylarının hizmet ve ürünleri doğru şekilde üretmesi için çeşitli eğitimler alması gerekiyor. Girişimci adayları; KOSGEB’in düzenlediği girişimciliğe yönelik bu eğitimlerde ürün ve hizmetlerin nasıl üretilip tüketicilere sunulacağı konusunda bilgi sahibi olur. Eğitim sonundaysa girişimci adaylarına KOSGEB girişimcilik belgesi verilir.
Peki girişimcilik belgesi nasıl alınır, ne işe yarar, belgeyi almak isteyenlerin bilmesi gerekenler nelerdir? Tüm bu sorulara yazımızda yanıt bulabileceksiniz. Keyifli okumalar…
Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?
Girişimcilik belgesi almak istiyorum diyenlerin öncelikle KOSGEB’in resmî web sitesine giriş yapması gerekiyor. KOSGEB resmî web sitesinden e-devlet hesabıyla sisteme giriş yapınız. Sisteme giriş sağladıktan sonra karşınıza iki seçenek çıkacak. Bu seçenekler;
İki seçenek arasında sizin için hangisi gerekiyorsa onu seçiniz. Uygun olan girişimcilik eğitimini seçtikten sonra derslere başlayabilirsiniz. Girişimcilik kursu tamamlandıktan sonra e-devlet hesabı üzerinden belge görüntülenebiliyor. KOSGEB tarafından 2021 senesinde girişimcilik dünyasına yeni adım atacaklar için sisteme yenilikler getirildiği açıklandı. Bu yeniliklerin başındaysa online eğitimler geliyor. 2021 yılından önce KOSGEB girişimcilik kurslarını sadece klasik sınıf ortamında veriyordu. Fakat Covid-19 salgınıyla birlikte klasik sınıf ortamına başka bir eğitim alternatifi getirildi. Artık girişimci olmak isteyenler, Türkiye’nin her yerinden online kurslara katılıp tamamladıkları takdirde belgeyi almaya hak kazanacaklar.
İlginizi Çekebilir: Yaratıcı Ekonomilerin Desteklenmesine Yönelik Çevrimiçi Eğitim
Girişimcilik Belgesi Ne İşe Yarar?
KOSGEB girişimci belgesi alma hakkıkazananlarbirçok avantajın sahibi oluyor. KOSGEB girişimcilik eğitimleri sonunda belge almaya hak kazananlara hibe desteği verilmektedir. Bu hibe desteğini bizzat KOSGEB kendisi veriyor. KOSGEB kursu başarıyla tamamlayan yeni girişimcilere 50.000 TL tutarında hibe desteği veriyor. Yalnız bu tutar, 150.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Girişimci adayının KOSGEB hibe desteğinden yararlanması için şirket açma kısmına geçmeden önce eğitimlerini mutlaka tamamlaması gerekiyor. KOSGEB hibe için başka bir şart daha belirlemiştir. Bu kapsamda hibe desteği almak için KOSGEB’in belirlediği sektörlerde hizmet ya da ürün sunulmalıdır.
Girişimci adayları KOSGEB kurslarında yalnız belge almaya odaklanmamalıdır. Eğitimlere odaklanarak girişimciliğe dair tüm püf noktaları öğrenmelidir. Kurulan işin başarılı olması için eğitimlerde verilen bilgiler önemli rol oynuyor. KOSGEB girişimcilik eğitimleri sayesinde izlenecek yol belirlenir.
Girişimcilik Belgesi Almak İsteyenlerin Bilmesi Gereken Hususlar
Tarım sektöründe faaliyet gösterenler ile sosyal yardım maaşı alan kişiler KOSGEB’in verdiği girişimcilik eğitimlerine katılıp belge alabilir. Girişimcilik kurslarına katılıp belge almak için 18 yaşını doldurmak gerekmektedir. Girişimcilik kurslarına katılım şartı arasında üst yaş sınırı bulunmuyor.
Girişimcilik kurslarına kaydolmak için e-devlet şifresine ihtiyaç duyulur. Girişimci adayının herhangi yasadışı suç örgütlerine üye olup olmadığı araştırılır. Eğer girişimcilik belgesi almak isteyen kişi, yasadışı örgütlere üyeyse başvurusu direkt iptal edilir. Girişimcilik kursuna katılıp belge alabilmek için T.C. vatandaşı olma şartı aranır. Örgün girişimcilik eğitimi haricinde önceden girişimcilikle ilgili eğitim alınıp alınmadığı da sistem tarafından kontrol edilir. Kişi daha önce girişimcilik eğitimini örgün eğitimin dışında aldıysa başvuru geçersiz olur.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...