Girişimcilik, giderek parlak fikirleri olan gençler arasında önem kazanmaya devam ediyor. DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, girişimcilere yönelik, hedefe ulaşma konusunda çeşitli çözümler sunduklarını belirtti.
[caption id="attachment_21162" align="alignnone" width="512"] DİA-Logo-Girişimcilik-Startupteknoloji[/caption]
Suha Onay Önemli Noktalara Değindi:
DİA Yazılım Müdürü şunları söyledi:
"Girişimci; yapılan girişim sonrasında ürün veya hizmet üreterek, pazarlamasından finansına kadar tüm süreçleri ve riskleri göğüsleyen kişilere denir. DİA olarak ticari yazılım almayı düşünen girişimcilere ve firmalara, kesinlikle bulut teknolojisiyle hizmet veren bir firma ile çalışmalarını öneriyoruz. Özellikle yeni girişimlerin donanım, sunucu gibi maliyetlerle uğraşmamaları, tüm sermayelerini ve emeklerini işlerini büyütmek için kullanmaları çok önemli. Ayrıca işlerini her yerden yönetebilmek de girişimciler için bulutun sunduğu önemli avantajlardan biri. Öte yandan, DİA’nın donanım yatırımı ile %99'luk bir verimlilik sağlayarak sistem maliyetlerinden de tasarruf edebiliyor. Öte yandan 100 bin KOBİ bulut teknolojisi kullandığı takdirde ekonomiye yıllık 200 milyon TL elektrik tasarrufu sağlarken, 300 milyon dolarlık ilk yatırım donanım maliyeti ve 60 milyon dolarlık yıllık donanım ithalatını da engellemiş oluyor” dedi.
[caption id="attachment_21163" align="alignnone" width="2000"]
Suha-Onay-Startupteknoloji[/caption]
Teknik olarak da güçlü, esnek ve detaylı bir altyapıları olduğuna değinen Onay:
“Kurumumuzdan hizmet alan firmalar, büyüdükçe ya da farklı alanlarda faaliyet göstermeye başladıkça tam entegre bir şekilde tüm süreçlerini uçtan uca yönetebiliyor. DİA, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan izin almış hem ERP hizmeti hem de E-Fatura Entegratörlük hizmeti veren çok az firmadan biri olduğu için de başka bir entegratör ya da arada entegrasyon yazılımları ile uğraşmadan, üyelerinin e-Devlet süreçlerine destek oluyor. DİA üyeleri, e-İrsaliye ile ürünleri sevk edebiliyor, e-Arşiv ile son kullanıcıya, e-Fatura ile bir e-Fatura mükellefine resmi belgelerini tamamen dijital bir altyapı ile elektronik ortamda iletebiliyor. E-fatura ve muhasebe programı hizmeti entegre bir şekilde sunulduğu için şirketler, dijital dönüşümlerini DİA ile tamamlıyorlar. Ayrıca verilerinin güvenliği konusunda da çok rahatlar.” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...