Ollang ve Hergele Mobility global ölçekte 10 milyon dolarlık ödül için yarışacak. Girişimcilik Dünya Kupası’nın kazananları açıklandı. Birinci online çeviri hizmeti sunan Ollang olurken, ikinci ise scooter ve e-mobilite alanlarında anahtar teslim iş modeli sunan Hergele Mobility seçildi. Girişimci Kadın Özel Ödülü de Hergele Mobility’den Lal Polater’e verildi. Ollang ve Hergele Mobility şimdi de global ölçekte yapılacak yarışmada 10 milyon dolar değerinde ayni hizmet ödülünü kazanmak için yarışacak.
Global Girişimcilik Network’ü (GEN) ile Monsha'at ortaklığında düzenlenen Girişimcilik Dünya Kupası’nın (Entrepreneurship World Cup-EWC) Türkiye ayağının sonuçları açıklandı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen yarışmada final jürisi; GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Insider Kurucu Ortağı & CEO’su Hande Çilingir, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca, Google Türkiye Perakende, Oyun ve Start-Up Sektörlerinden Sorumlu Direktörü Alpagut Çilingir, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Raiffeisen Ülke Müdürü Gökçe Kabatepe, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Alarko Holding Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Direktörü Tal Garih’ten oluştu.
Online çeviri hizmeti arayanlarla profesyonel çevirmenleri bir araya getiren Ollang birinciliği elde ederken, ikinci scooter ve e-mobilite alanlarında anahtar teslim iş modeli sunan Hergele Mobility oldu. Ayrıca, Hergele Mobility’den Lal Polater’e “Girişimci Kadın Özel Ödülü” de verildi.
Coca Cola, Google ve Trendyol’un ulusal finalistler için maddi sponsorluk desteği sağladığı; Kavlak, Kolektif House ve Meta’nın da ayni sponsorlar arasında yer aldığı yarışmada birinci olan Ollang 300.000 TL nakdi ödülün yanı sıra hukuk danışmanlığı ve Global Hızlandırıcı Programı’na katılım hakkı kazanırken; ikinci olan Hergele Mobility 1 yıl ücretsiz Kolektif House üyeliğinin yanında hukuk danışmanlığı ve Global Hızlandırıcı Programı’na katılım hakkı kazandı. Girişimci Kadın Özel Ödülü’nü de alan Hergele Mobility’den Lal Polater ise 150.000 TL nakdi ödülün de sahibi oldu.
Ollang ve Hergele Mobility şimdi de global ölçekte 10 milyon dolar değerinde ayni hizmet ödülünü ve 1 milyon dolar değerinde maddi ödülü kazanmak için yarışacak.
İlginizi Çekebilir: KWORKS’2022 Demo Günü 13 Yenilikçi Girişimin Tanıtımıyla Gerçekleştirildi
Aydın: “Türkiye’de unicorn olabilecek birçok fikir olduğuna inancımız tam”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın şöyle konuştu: “Türkiye’de unicorn olabilecek çok sayıda fikrin mevcut olduğuna inancımız tam. Türkiye girişimcilik ekosistemine olan güvenimiz ve inancımızla 200 ülkede örgütlü Global Entrepreneurship Network’ünün ülkemizdeki ayağı olan GEN Türkiye çatısı altında global girişimcilik ekosistemiyle ülkemizdeki ekosistem arasında köprü görevi üstleniyoruz. Bunun bir parçası olan Girişimcilik Dünya Kupası yarışmasında ödül alan girişimlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”
Çilingir: “Geçen yıl 301 olan başvuru sayısı bu yıl 330’a ulaştı”
GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Insider Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir ise şöyle konuştu: “GEN Türkiye olarak iş fikri olan yaratıcı gençleri teşvik etmenin ve desteklemenin yanı sıra girişimcilerin yurt dışı perspektifini genişletmeyi ve Türkiye’den çıkıp küresele açılan girişimci sayısını artırmayı hedefliyoruz. Düzenlediğimiz Girişimcilik Dünya Kupası bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan sadece biri. Geçen yıl 301 olan başvuru sayısını bu yıl 330’a taşımaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Gelecek yıllarda bu sayıların artarak devam edeceğine inanıyoruz.”
Karaca: “İki kadın girişimcinin yarışmada dereceye girmesinden mutluyuz”
GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca ise şu değerlendirmede bulundu: “GEN Türkiye olarak amacımız; tüm girişimleri sürdürülebilir, ölçeklenebilir ve global bir bakış açısına kavuşturmanın yanı sıra Türkiye’nin en başarılı hikayeleri yazılırken, kendilerine bu yolculukta destek olmak. Bu bağlamda çok sayıda çalışmaya imza atıyoruz. Bunlardan biri olan EWC 2022’de yarışan tüm girişimlerimizi tebrik ediyor, iki kadın girişimcinin yarışmanın birinci ve ikinciliğini paylaşmasından gurur duyuyor, kendilerine başarılarının devamı diliyoruz.”
Garih: “Kazananlara dünya ölçeğinde network kapısı açıldı”
GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Alarko Holding, Dijital Dönüşüm & İnovasyon Direktörü Tal Garih, Girişimcilik Dünya Kupası yarışmasının başvurularına bu yıl yoğun talep olduğunun altını çizerek, “Geçtiğimiz iki sene de olduğu gibi bu sene de GEN Türkiye çatısı altında başlayan EWC 2022’de ulusal finalistlerimiz maddi ödüllerin yanında ayni sponsorlar tarafından da sürpriz ödüllerle desteklendi. Yarışmanın kazananları olan Ollang ve Hergele Mobility’ı şimdi de global bir platformda dünyanın birçok ülkesindeki girişimciler ve ekosistem uzmanlarıyla tanışma fırsatı bekliyor” dedi.
Kabatepe: “2019’dan bu yana global ölçekte sunulan ödül 153 milyon dolar”
GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Raiffeisen Ülke Müdürü Gökçe Kabatepe de “Ekonomik kalkınma için güçlü bir girişimcilik ekosistemine sahip olmak en temel dinamiklerden biri. GEN Türkiye olarak bu farkındalıkla ekosistemi güçlendirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. 2019'dan bu yana girişimlere global ölçekte 3 milyon dolar nakit ödül, 150 milyon dolar ayni ödül sunan Girişimcilik Dünya Kupası’nın da bu amaca hizmet etmesinden ve girişimcilerin serüvenlerini bir sonraki aşamaya taşımalarının önünü açmasından mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.
Girişimcilik Dünya Kupası Nedir?
Girişimcilik Dünya Kupası, fikir aşamasından ölçek büyütmeye kadar her seviyedeki girişimciyi, yolculuklarındaki bir sonraki aşamaya ulaşmalarına yardımcı olan bir programdır. EWC; potansiyel yatırımları yatırımcı sunumu, online eğitim kaynakları, mentorluk ve para ödülü gibi fırsatlarla birlikte global bir platforma erişimle birleştirir.
GEN Hakkında:
Her Kasım ayında Global Girişimcilik Haftası’nı (GGH) kutlayan kurumlar tarafından oluşturulan, yıl boyunca girişimcilik programlarını ve girişimleri bir araya toplayan, küresel bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı amaçlayan GEN, 178’den fazla ülkede, insanların fikirlerini ortaya çıkarmasına ve fikirlerini gelecek vaat eden yeni girişimlere dönüştürmesine yardımcı olmaktadır.
GEN Türkiye Hakkında:
GEN Türkiye, Habitat Derneği sekretaryasında, GEN’in bir parçası olarak çalışmalarını sürdürmektedir. GEN Türkiye’nin misyonu, Türkiye’deki girişimcileri geliştiren, destekleyen etkili programlar yapmak ve politikalar belirleyip uygulayarak Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini güçlendirmektir. GEN Türkiye, Türkiye’deki girişimleri GEN’in iyi örnekleri ile buluşturarak; Türkiye ekosistemiyle global girişimcilik ekosistemi arasında köprü görevi görmektedir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...