Girişimci, finans anlamındaki donanımını ve bilgisini iş zekasıyla birleştirerek, kendisi ya da şirketi için daha verimli bir ürün ya da marka oluşturmayı sağlayan kişiye verilen isimdir. Son yıllarda önemli bir gelişme kazanan girişimcilik bazı önemli kavramların da gelişmesini beraberinde getirmiştir. Girişimcilik ekosistemi, son yıllarda girişimcilik dünyasının önemli bir kavramı haline gelmiştir. İlk kez 2006 yılında B. Cohen tarafından ortaya atılan girişimcilik ekosistemi kavramı, girişimciliği etkileyen sosyal ve ekonomik çevre olarak tanımlanır. Girişimcilik ekosistemi, belirli bir bölgede birbirleri ile etkileşim içerisinde çalışan bireyler ve çeşitli faktörler kümesinin toplamından oluşur. Girişimin yapıldığı çevrede ya da coğrafyada yer alan kişilerin girişime verdiği destekler, girişimi kolaylaştırmak için attıkları adımlar da girişimcilik ekosistemi kapsamına girer. Peki, girişimcilik ekosistemi nasıl gelişir ve örnekleri nelerdir? Tüm detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Girişimcilik Ekosistemi Nasıl Gelişir?
Ekosistem, belirli bir alanda yer alan canlılar ile bunları oluşturan cansız çevrelerinin karşılıklı etkileşimleri ile ortaya çıkan ve sürekliliği olan ekolojik sistemler bütünü olarak tanımlanır. Bu doğrultuda girişimcilik ekosisteminin gelişim göstermesi için de girişimcinin çevre ile olan etkileşimi göz ardı edilemez. Girişimcilik ekosistemi, her bölgede ve ülkede girişimci faaliyetleri etkileyen çeşitli çevre koşullarına ve bu koşulların birbiri ile olan etkileşimiyle gerçekleşir. Bu koşullar şu şekilde sıralanabilir;
Tüm bu unsurların bir araya gelmesi ve uygun koşulların sağlanması girişimcilik ekosisteminin gelişmesi noktasında son derece etkili olacaktır. Bununla birlikte yenilikçi düşünme, sorgulama, çözüm üretme kültürünün yerleşmesi de girişimcilik ekosisteminin gelişmesi noktasında oldukça önemlidir.
İlginizi çekebilir: Girişimcilik 101: Girişimcilik Nedir, Ne Değildir
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...