3 ila 18 yaş arasındaki öğrencilere yönelik çevrimiçi olarak okul sonrası dersler ve ders dışı etkinlikler sunan ve Seul merkezli bir eğitim teknolojisi girişimi olan Glorang, Cuma günü yaptığı açıklamada, Korea Investment Partners ve Murex Partners tarafından ortaklaşa yönetilen bir A Serisi finansman turunda 10 milyon dolarlık fon topladığını söyledi.
Glorang CEO'su ve kurucusu Taeil Hwang konu ile ilgili yaptığı bir açıklamada, girişimin toplam finansmanını 18 milyon dolara çıkaran yeni fonun Glorang'a yaklaşık 40 milyon dolar değer kattığını aktardı. Glorang girişimi kurulduğundan beri Outschool of Asia olma isteğine sahipti. Hwang, iş modelinin San Francisco merkezli çocuklar için okul sonrası pazarı Outschool'a benzer olduğunu açıkladı. Hwang, Glorang girişiminin bu A Serisini fonunu, hizmetlerini bu yılın dördüncü çeyreğine kadar Japonya ve Malezya'ya ve sonraki yıllarda Tayvan, Tayland ve Vietnam'a genişletmek için kullanacağını da ayrıca aktardı. Ek olarak bu fon ile Glorang çalışan sayısını artırmayı da planlıyor. Hwang, İngilizce konuşulan bölgelerde ve Kuzey Amerika bölgelerindeki eğitim pazarının çok büyük olduğunu ancak kendilerinin Glorang şirketinde, Asya'daki yerel D2C eğitim pazarının da aynı derecede önemli olabileceğini anladıklarını söyledi.
İlginizi çekebilir: Eurora Nakliye Gecikmeleri için 40 Milyon Dolar Fon Sağladı!
Glorang Finansmanı ve Şirketin Hedefleri
Koronavirüs pandemisi dünyanın birçok yerindeki öğrencileri çevrimiçi eğitim görmeye mecbur bıraktı. Eğitim teknoloji endüstrisi, pandemi nedeniyle küresel olarak ani bir artış ve talep yaşadı. Asya Pasifik, Edtech'in benimsenmesinde en hızlı büyüyen bölgelerden biri ve değeri 2019'da 17,6 milyar dolardan 2027'de 64,5 milyar dolara yükselmiştir. Glorang, 2017 yılında, öğrencilerin yurtdışında eğitim programlarıyla eşleşmesine yardımcı olan AI destekli bir platformla bu şirketi başlatan Hwang tarafından kuruldu. Hwang, COVID-19 pandemisinden önce Glorang'ın ana işi olan çevrimiçi sınıf platformunu döndürdüğünü ve 2020'de Gguge'yi piyasaya sürdüğünü söyledi. Şirket, Gguge'nin Güney Kore'de 100.000'den fazla kullanıcısı olduğunu iddia ediyor. Gguge'yi benzerlerinden ayıran şeyin yerel dillerde eğitim hizmeti vermesi olduğunu söyleyen Hwang, şu anda Korece sunduğunu ancak yakında Japonca eğitimleri de dahil edeceklerini sözlerine ekledi.
Gguge de Glorang gibi Zoom aracılığıyla 5.000'den fazla çevrimiçi ders seçeneği sunuyor. Eğitmenlerin ve öğrencilerin gazete okumaktan bulmaca çözmeye, Minecraft ve Pokemon oyunlarını sınıflara dahil etmeye kadar değişen aktif öğrenme yöntemleriyle meşgul olmalarına yardımcı olur. Hwang, "Asya'daki hem yerel kültürü hem de stratejileri anlayan bir ekip olarak, platformumuzun Asya'nın sürekli büyüyen D2C eğitim pazarında güçlü bir konuma sahip olacağından eminiz" dedi. Öğrenciler, Gguge aracılığıyla bir günlük veya abonelik tabanlı dönem dersleri alabilirler. Şirketin Kore'de şu an mevcut olarak çalışan 35 kişilik bir ekibi var.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...