Gmail, kimliğini doğrulamak için gönderenin adının yanında tanıdık görünen mavi bir onay işareti göstermeye başlıyor. Bir blog gönderisinde Google, özelliğin kullanıcıların aldıkları e-postanın meşru bir kaynaktan mı yoksa bir dolandırıcıdan mı geldiğini anlamalarına yardımcı olması gerektiğini belirtiyor.
Doğrulanmış onay işareti, Gmail'in mevcut Mesaj Kimliği için Marka Göstergeleri (BIMI) özelliğini temel alıyor. Bu, şirketlerin e-posta avatarı olarak kullandıkları marka logosunun, kullanıcılara logonun aslında kendilerine ait olduğunu bilmesini sağlaması gerektiğini doğrulamasını gerektiriyor. BIMI'yi zaten benimsemiş olan şirketler otomatik olarak onay işaretini alacaktır.
İlginizi Çekebilir: Google, Bazı Yapay Zeka Özelliklerini Gmail’e Entegre Edeceğini Açıkladı
Hem Workspace Hesaplarında Hem de Kişisel Google Hesaplarında Doğrulanmış Onay İşaretleri
Google, e-posta kimlik doğrulamasının hem kullanıcıların hem de güvenlik sistemlerinin "spam'i tespit edip durdurmasına" yardımcı olurken, gönderenlerin "marka güveninden yararlanmalarına" olanak tanıdığını belirtiyor.
Twitter'ın doğrulama karmaşası son zamanlarda manşetlere konu oldu. Ancak Tinder'dan Pinterest'e ve YouTube'a kadar herkes simgenin bir versiyonuna sahip. Meta da son zamanlarda, Facebook ve Instagram hesapları için bir test satışı doğrulaması başlattı.
Böylece Google'ın daha görünür bir onay işareti eklemesi kullanıcıların; bir e-postada yer alan BIMI onaylı bir logonun ne anlama geldiğini veya yasal olup olmadığını bile bilmediklerinde, yasal gönderenleri hızlı bir şekilde belirlemelerine yardımcı olabilir. Chrome'un adres çubuğunda görünen kilit simgesini bir "ayarlayıcı" simgesiyle değiştirmek için Google'ın son değişikliğini izliyor. Bu, bir web sitesinin daha güvenli HTTPS protokolünü kullandığını gösteriyor. Ancak umuyorlar ki bu durum, ziyaretçilerin bunun meşru bir site olması gerektiğini varsaymasına neden olmaz.
Gmail, hem Workspace hesaplarında hem de kişisel Google hesaplarında doğrulanmış onay işaretlerini kullanıma sunuyor. Bu nedenle, çok yakında mavi onay işaretlerini görmeye başlayabilirsiniz.
Bu doğrulama sistemi, yalnızca geniş çapta benimsenirse iyi çalışabilir. Şimdilik, Apple, Amazon ve LinkedIn dahil olmak üzere yalnızca birkaç markadan gelen e-postalarda mavi onay işaretinin görüntülendiği görüldüğü aktarıldı. Tuhaf bir şekilde, Google Play ve Google Takvim'den gelen hatırlatıcılar gibi Google'dan alınan çok sayıda e-postada onay işareti görünmediği belirtiliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...