ABD ve İngiltere'deki çok sayıda büyük marka veya tam olarak yüzde 75'i, Google Arama Ağı Reklamlarında kimlik hırsızlığı sorunlarıyla karşı karşıya. Arama motoru pazarlamacılığı güvenliğine odaklanan bir şirket olan Marcode tarafından hazırlanan bir rapor, bu sorunu vurguluyor. Bu dolandırıcılıklar sadece şirketlere mali zarar vermekle kalmıyor. Aynı zamanda da müşterileri de dolandırıcılığa yönlendiriyor. Google Arama Ağı Reklamlarında dolandırıcılık ile ilgili detaylar haberimizde...
İlginizi Çekebilir: Nikola Dolandırıcılık Davası: Trevor Milton’a Hapis Cezasına Çarptırıldı
Bir Markanın İtibarına Ciddi Şekilde Zarar Verebilir
Bu dolandırıcılığın çalışma şekli oldukça basittir. Dolandırıcılar, benzer isimler ve tasarımlar kullanarak gerçek markanın reklamlarına benzeyen reklamlar oluşturur. Daha sonra insanlar gerçek markaları aradığında bu sahte reklamların görünmesi için para ödüyor. Bu bir soruna neden oluyor çünkü Google genellikle arama başına yalnızca bir reklam gösteriyor ve dolayısıyla gerçek markanın reklamı dışarıda kalıyor.
Pek çok marka bu dolandırıcılığın kurbanı olduğunun farkında bile değil. Bunun temel nedeni, Google'ın kendi raporlama araçlarının bu dolandırıcılıkları her zaman yakalayamamasıdır.
Bu tür bir sahtekarlık, bir markanın itibarına ciddi şekilde zarar verebilir. Müşteriler aldatılacakları korkusuyla onlardan satın almaktan korkabilir. Ayrıca bir marka, iş için Google Ads'e çok güveniyorsa bu dolandırıcılıklar, reklam kampanyalarının etkinliğini azaltabilir.
Dolandırıcılar genellikle oyun veya yarışmaya benzeyen sahte web siteleri oluşturur. Gerçek mağazalara kupon sözü veriyorlar ama hepsi sahte.
Araştırma aynı zamanda bağlı kuruluş korsanlığının da büyük bir sorun olduğunu ortaya çıkardı. Bunda dolandırıcılar, kullanıcıları markanın gerçek web sitesine özel bir kodla yönlendirmektedir. Bir satış gerçekleştiğinde de dolandırıcıya komisyon ödenir. Bu, incelenen markaların yaklaşık yüzde 75'inde görüldü.
Bu dolandırıcılıkların kurbanı olan büyük isimlerden bazıları arasında Amazon, American Airlines, Lego, Pizza Hut ve Samsung yer alıyor. Üç ay süren araştırma, 120 markadan 90'ının reklamlarının ele geçirildiğini gösterdi. 20 markada da ısrarcı kimlik avı dolandırıcılığı tespit edildi.
Google, bu kötü aktörleri durdurmak ve reklamverenleri korumak için her zaman çalıştıklarını söyleyerek yanıt verdi. 2022 yılında da milyarlarca kötü reklamı kaldırdıklarından ve milyonlarca reklamveren hesabını askıya aldıklarından bahsettiler. Ayrıca Google için ekleyelim. Raporda yer alan iddiaları da inceliyor ve gerektiği şekilde hareket edecek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...