Google Arama'daki yeni özellik, Ethereum Name Service (ENS) alan adları hakkında zincir içi bilgileri sunarak beklenmedik bir şekilde kullanıma sunuldu.
İlginizi Çekebilir: Santiment’in Analizi: Bitcoin Cüzdanlarında Önemli Düşüşler!
Google Arama'da Ethereum Name Service (ENS) Adreslerinin Görüntülenmesi: Yeni Bir Dönem Başlıyor
ENS geliştiricileri bu yeni özellikten haberdar değillerdi ve resmi bir duyuru yapılmadı, bu da bazıları için şaşırtıcıydı. Google, Ethereum adreslerine ilişkin bilgileri 40 karakterlik onaltılık dize formatında göstermeye başlamıştı, ancak ENS adreslerini daha okunabilir hale getiren bu güncelleme oldukça yeni bir gelişme gibi görünüyor.
Güncelleme, gelecekte ENS alan adlarının faydalarını düşünen geliştiriciler arasında merak uyandırdı. Debanked'den Sean Murray'ın belirttiğine göre, "Eğer Google şu anda ENS adreslerini çözebiliyorsa, sonuçlar içinde bağlantılı bir URL de göstermeleri bir adım öteye götürebilir. Ve eğer bunu yaparlarsa, biriyle .eth alan adınızı paylaşabilir ve kişi Google aracılığıyla kolayca web sitenize erişebilir."
ENS, Ethereum Vakfı'nın bir projesi olarak Mayıs 2017'de piyasaya sürüldü ve o zamandan beri entegrasyonları sürekli olarak genişletiliyor. Bu yeni gelişme, ENS'in daha geniş bir kullanım alanı bulması için heyecan verici bir adım olarak görülüyor.
Şu anda, alan adları yalnızca Ethereum ana ağına kaydedilebiliyor ancak sistem, layer-2 ağlarıyla da uyumlu bir şekilde tasarlanmış ve dapp geliştiricileri tarafından uygulanabiliyor.
ENS ekibinden serenae.eth'e göre, alan adlarının kaydedilmesi ve bakımı maliyetli işlem ücretlerine neden oluyor, ancak ENS'yi layer-2'de yönetmek için protokolde değişiklikler yapılması gerekecek.
".eth kayıtlarının tamamen zincir dışı olmasına (bazı layer-2'de) izin vermek için çekirdek ENS protokolünde bazı önemli değişiklikler yapılması gerekecek. Temel olarak, ENS DAO'nun bir [layer-2] seçmek için 'kutsallaştırılması' gerekecek ve ENS Discord'da [layer-1] kayıt defteriyle sıkı bir şekilde eşleştirilmesi gerekecek," diye yazdılar.
Uniswap gibi projeler ücretsiz alt alan adları sunar; örneğin foo.uni.eth, ancak bunlar henüz Google tarafından çözülemiyor. Bu durumda, ENS'nin daha geniş bir kullanımı ve layer-2 uyumluluğu için protokolde yapılacak değişiklikler önemli hale geliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...