Google, sınırlı görüşe sahip kişiler için erişilebilirliği iyileştirmeyi amaçlayan Chrome tarayıcısına yeni bir ekleme yapmayı planlıyor. Platform, optik karakter tanıma (OCR) teknolojisini Chrome'a dahil ederek, PDF belgelerinin ekran okuyucular tarafından kolayca yüksek sesle okunabilen metne dönüştürülmesini sağlayacaktır. Bu gelişme, görme engelli bireyler için daha kapsayıcı bir çevrim içi ortam yaratmayı ve aynı zamanda görsel açıklamalarıyla ek destek sağlamayı amaçlıyor.
Optik karakter tanıma (OCR) özelliği, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Bununla birlikte, Google, söz konusu belirli platformları henüz açıklamadı. Ancak, bu özelliğin erişimini daha sonraki bir tarihte diğer platformları da içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor.
İlginizi Çekebilir: Google, Hangi Soruları Yanıtlamakla Meşgul?
Chrome'un Yaklaşan Özelliği, Gelişmiş Erişilebilirlik için PDF Belgelerini Sesli Okuma Metnine Dönüştürüyor
Bu tanıtım, Google'ın eğitimle ilgili hizmetleri geliştirmeye yönelik daha geniş girişiminin bir parçasıdır. Çabalar arasında, eğitim kurumlarının uygulama erişilebilirliği ve kullanımı üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmasını sağlayan, okulların Chromebook'ları için lisanslama uygulamalarının başlatılması yer alıyor.
Ayrıca Google, eğitim amaçlı çalışmalarının bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde Adobe Express'e ücretsiz erişim sunuyor. Ayrıca yöneticiler, öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından erişilebilen göz atma işlevleri üzerinde gelişmiş yetkiye sahip olacak. Ve onları da belirli web sitelerinden metin kopyalama ve yapıştırma gibi üretken yapay zeka araçlarının kullanımı yoluyla potansiyel olarak kopya çekmeye olanak verebilecek eylemleri sınırlama yetkisine sahip olacak. Kullanıcılar, Chrome OS içindeki konumları ne olursa olsun, mikrofonlarının ve kameralarının ayarları üzerinde gelişmiş kontrole sahip olacak. Böylelikle, bu da gelişmiş rahatlık ve esneklik sağlayacak.
Sesli okuma PDF özelliğinin birincil odak noktası ne?Eğitim ortamlarına, özellikle de görme engelli öğrencilerin taranmış sınıf materyallerine ve önemli araştırma makalelerine gelişmiş erişim sağlayabilecekleri sınıflara yöneliktir. Bununla birlikte, bu özelliğin kullanıma sunulması, eğitim bağlamlarının ötesinde daha geniş bir hedef kitle için erişilebilirliği de arttıracaktır. PDF'ler, web siteleri tarafından hizmet şartları gibi önemli bilgileri sunmak için yaygın olarak kullanılıyor. Bu yükseltme de, bu tür bilgilerin daha geniş bir kitle için erişilebilir olmasını sağlayacaktır.
OCR teknolojisinin Chrome'a entegrasyonu, Google'ın kapsayıcılık taahhüdüyle uyumludur. Ve görme engelli bireylerin karşılaştığı erişilebilirlik açığını kapatmayı amaçlıyor. Bu özellik, PDF'lerin okunabilir metne dönüştürülmesini sağlayarak ve görüntü açıklamaları sağlayarak, az gören kullanıcıların çevrim içi içerikle daha etkili bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayacaktır. Bu ilerleme, yalnızca eğitim deneyimlerini geliştirmekle kalmıyor. Aynı zamanda PDF'ler aracılığıyla aktarılan önemli bilgilerin daha geniş bir yelpazedeki bireyler tarafından erişilebilir olmasını da sağlıyor.
Özellik, Eğitim Ortamlarında Önemli Bir Etki Yaratacak
Google'ın yaklaşan lansmanı, şirketin kapsayıcılığı teşvik etmek ve ürün ve hizmet yelpazesi genelinde erişilebilirliği geliştirmek için teknolojiyi kullanma taahhüdünü gösteriyor. OCR teknolojisinin Chrome'a entegrasyonu sayesinde Google, görme engelli bireyler için daha kapsayıcı bir çevrim içi ortam oluşturma konusunda kayda değer bir adım atıyor. Bu gelişme aynı zamanda bu alanda gelecekteki gelişmeler için de zemin hazırlıyor.
Özellik, eğitim ortamlarında önemli bir etkiye sahip olacak.Ve görme engelli öğrencilerin sınıf materyallerine daha iyi erişmesini sağlayacaktır. Ayrıca, PDF'lerdeki önemli bilgileri daha kolay erişilebilir hale getirerek genel halk için erişilebilirliği de arttıracaktır. Google'ın kapsayıcılık taahhüdü, tüm kullanıcılar için daha erişilebilir bir çevrim içi ortam oluşturmaya çalıştığı için bu geliştirmede açıkça görülmektedir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...