Google, haber metni üretmek için yapay zeka teknolojisini kullanan bir ürünü test ediyor. Genesis adı verilen yapay zeka aracı, bilgileri, güncel olayların ayrıntılarını toplayarak haber metni yazabiliyor. İşte Genesis hakkında bilinen bütün detaylar.
“Yapay zeka işimizi elimizden alacak!” Muhtemelen bu cümleyi hayatınızda en az bir kez duymuşsunuzdur. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında yaşanan gelişmeler bu korkunun en büyük dayanağını oluştururken, son bir yılda yaşanan gelişmeler bu endişeleri gerçeğe dönüştürdü. Ne yazık ki yükselen yapay zeka trendi ile birlikte bazı meslekler unutulmaya başlandı bile.
Haber sektörü de bu mesleklerin başında geliyor. Görünüşe göre Google, 'Genesis' adlı yapay aracıyla gazetecilerden makale yazma işini almak istiyor. İşte detaylar…
İlginizi Çekebilir: Google’dan Yeni AI Sohbet Robotu! Test Edilmeye Başladı Bile
Google Genesis Yapay Zeka Aracı Gazetecilerin Yerini Alabilir mi?
Yapay zeka teknolojilerinde rekabet hızla artıyor. ChatGPT'nin piyasaya sürülmesiyle yapay zeka yarışında ani bir şok yaşayan ve geride kalan Google, aradaki farkı kapatmış oldu. Son zamanlarda Bard 2.0 versiyonu ile dikkatleri üzerine çeken firma, şimdi de teknolojisini başka alanlara da yaymak istiyor.
Örneğin Google, yakın zamanda anlaşma imzaladığı hastaneler sayesinde yapay zeka teknolojisini teşhis için kullanmak istiyor. Ancak teknoloji devinin planları sağlık sektörü ile sınırlı değil. Şirket 'Genesis' ile medyada köklü değişiklikler yapmak istiyor.
Son raporlar The New York Times, The Washington Post ve News Corp'un medya patronlarına Google'ın yeni aracı Genesis'in detaylıca tanıtıldığını gösteriyor. Şirket, Genesis'in gazetecilerin yerini almayı değil, daha verimli ve üretken olmalarına yardımcı olmayı amaçladığını açıkladı. Ancak bazı eleştirmenler, aracın gazetecilerin vasıfsızlaşmasına ve yanlış bilgilerin yayılmasına yol açabileceğini savunuyor. Üstelik tek sorun bu değil.
Ayrıca, adından da anlaşılacağı gibi, yapay zeka düşündüğümüz kadar akıllı olmayabilir. Elbette, hızlı bir şekilde metin yazabilir. Ancak, yapay zeka gerçekten biz insanlar gibi düşünemez. Kendi depolanan verilerini ve interneti kullanarak gerçekleri kontrol eder ve böylece yanlış bilgilere inanması için kandırılabilir. Örneğin, ikna edici bir argümanla, bir yapay zekayı 2+2'nin 5'e eşit olduğuna inandırabilirsiniz. Bu bir makalede ya da haberde kullanılırsa, yanlış bilgi yayabilir.
Hatalı veya yanıltıcı olan yapay zeka tarafından oluşturulan haber makalelerinin örnekleri zaten var. Ancak, bu araçların hala geliştirmelerinin ilk aşamalarında olduğunu belirtmekte fayda var. Daha sofistike hale geldikçe daha doğru ve güvenilir içerik üretebilmeleri mümkün hale gelecek.
Nihayetinde, Genesis'in gazetecilik endüstrisi üzerindeki etkisi henüz bilinmiyor. Ancak, yaygın olarak benimsenmeden önce bu teknolojinin potansiyel risklerinin ve yararlarının farkında olmak oldukça önemli. Biz Startup Teknoloji olarak Google'ın yeni yapay zeka aracı Genesis'in işimizi elimizden almak yerine bize fazlasıyla yardımcı olacağına inanıyoruz. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...