Google için yeni bir çözüm yolu BigQuery Studio kullanıma sunuldu. Şirketlerin, daha derin içgörüler elde etmek için verilerini incelemenin değerini giderek daha fazla anladığını belirtelim. NewVantage anketine göre dünya çapındaki büyük kuruluşların yüzde 97,6'sı yatırımlarını büyük veri ve yapay zekaya odaklıyor. Ancak büyük veri analitiğini yürütmenin önünde zorluklar var. Yakın zamanda yapılan bir anket, kuruluşların yüzde 65'inin analiz edilemeyecek kadar fazla veriye sahip olduğunu düşündüğünü ortaya çıkardı.
Google'ın önerdiği çözüm ise BigQuery içindeki yeni bir hizmet olan BigQuery Studio'dur. Tamamen yönetilen sunucusuz veri ambarı, analitik ve makine öğrenimi iş yüklerini "petabayt ölçeğinde" çalıştırmak için SQL, Python ve Spark gibi programlama dillerini düzenlemek için tek bir deneyim sunuyor.
İlginizi Çekebilir: Google, Yapay Zeka Destekli Not Alma Uygulamasını Kullanıma Sundu
BigQuery Studio
BigQuery Studio bu hafta itibarıyla önizlemede kullanıma sunuldu.
Google Veri ve Analitikten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olan Gerrit Kazmaier, şunları belirtti. "BigQuery Studio, veriler üzerinde çalışan insanları bir tarafta, yapay zeka üzerinde çalışan insanları ise diğer tarafta ortak bir ortamda bir araya getiren yeni bir deneyimdir. Temel olarak bu insanların çalışması için ihtiyaç duyduğu tüm hizmetlere erişim sağlıyor; kullanıcı deneyimi tarafında bir basitleştirme unsuru var."
BigQuery Studio, kullanıcıların verileri keşfetmesine, analiz etmesine ve tahmin etmesine olanak sağlamak için tasarlanmıştır. Kullanıcılar verileri doğrulamak ve hazırlamak için bir programlama not defteriyle başlayabilir, ardından bu not defterini Google'ın yönetilen makine öğrenimi platformu Vertex AI dahil diğer hizmetlerde açarak daha özelleştirilmiş yapay zeka altyapısı ve araçlarıyla çalışmalarına devam edebilir.
Kazmaier, BigQuery Studio sayesinde ekiplerin çalıştıkları her yerde verilere doğrudan erişebileceğini belirtiyor. Ayrıca "kurumsal düzeyde" yönetişim, düzenleme ve uyumluluk için kontroller de eklediler.
"BigQuery Studio, verilerin nasıl oluşturulduğunu, nasıl işlendiğini ve yapay zeka modellerinde nasıl kullanıldığını gösteriyor. Bu kulağa teknik gibi gelse de gerçekten önemli. Makine öğrenimi modellerine yönelik kodu altyapı olarak doğrudan BigQuery'ye aktarabilirsiniz, bu da onu geniş ölçekte değerlendirebileceğiniz anlamına gelir." diye de ekledi.
BigQuery Studio, Google'ın yapay zekayı benimseyen kuruluşları buluta taşımaya yönelik kapsamlı stratejisinin doğal bir ilerlemesi olarak görülebilir. Bir tahmine göre, dünya çapında genel bulut hizmetlerine yapılan harcamaların bu yıl yaklaşık yüzde 21 oranında artarak yaklaşık 592 milyar dolara ulaşması beklenirken, teknoloji devi açıkça harcamalardan rakipleri gibi mümkün olduğu kadar büyük bir pay almaya niyetli.
Yanlış bilgilendirilmiş bir oyun planı değil. Gartner, 2023 yılına kadar yapay zekanın, BT altyapısı kararlarını yönlendiren en önemli iş yüklerinden biri olacağını öngörüyor. Teknoloji pazarı araştırma firması Tractica, yapay zekanın 2025 yılına kadar toplam genel bulut hizmetleri gelirinin yüzde 50'sini oluşturacağını tahmin ediyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...