Hojbjerg, Danimarka merkezli, yüksek kaliteli görüntülere odaklanan bir pazarlama ve teknoloji girişimi olan JumpStory, düzenlemiş olduğu yeni yatırım turunda 1 milyon dolara yakın (956bin Euro) bir meblağ toplamayı başardığını duyurdu. Söz konusu yatırım ile birlikte firmanın elde ettiği toplam yatırım miktarı ise 3 milyon dolara ulaşmış oldu. Şirket, kurulduğu günden bu yana oldukça iyi bir finansal performans sergiledi ve 2021 yılında yüzde 230 büyüyerek büyümesini oldukça hızlandırdı.
Firmanın 956bin Euroluk bir yatırım toplamayı başardığı tura pek çok yatırım firması ve bireysel yatırımcı iştirak gösterdi. Ruby on Rails'in kurucusu olan David Heinemeier Hansson ve eski Microsoft İskandinavya CEO'su olan Joergen Bardenfleth de tura iştirak gösteren yatırımcılar arasındaydı. JumpStory'nin stok fotoğraf dünyasında gerçekten de yeni bir bakış getirdiğini söyleyen Heinemeier Hansson; Firmanın gerçekten farklı bir çekimi olduğunu ve geleceğinin parlak göründüğünü söyledi.
David Heinemeier Hansson aynı zamanda Basecamp'in de kurucu ortağı olarak öne çıkıyor. Basecamp, Amazon'un kurucusu olan Jeff Bezos tarafından da yatırım almış oldukça büyük bir girişim olarak boy gösteriyor. Dolayısıyla Hansson'un JumpStory'ye yatırım yapmış olması, firmanın farklı yatırımcı ağları tarafından fark edilmesine de sebep olabilir.
JumpStory'nin kurucu ortağı olan Jonathan Low ise David Hannson'un firmalarına yatırım yapmış olmasından dolayı oldukça gururlu ve heyecanlı olduklarını belirtiyor. Low ayrıca; Stok fotoğraf dünyasını değiştirmek ve onu çok daha basit, şeffaf ve özgün hale getirmek istediklerini ifade ediyor.
İlginizi Çekebilir: ESG Derecelendirme Sağlayıcısı EcoVadis 500 Milyon Dolar Yatırım Aldı
JumpStory: Görsel Dünyasının Netflix'i
2018 yılında Danimarkalı seri girişimciler Jonathan Low ve Anders Thiim tarafından kurulan JumpStory, Getty Images ve Shutterstock gibi rakiplerinden farklı bir iş modeli izliyor. Firma, stok fotoğraflardan nefret eden fakat her seferinde bir fotoğrafçıya verecek parası ya da zamanı olmayan kullanıcılar için amatör fotoğrafçılar tarafından çekilmiş fotoğrafların bir derlemesini sunuyor.
JumpStory sayesinde her bir stok fotoğrafa tek tek para ödemek durumunda kalmıyor, aylık 29 dolar gibi bir ücret karşılığında tüm fotoğraflara erişim sağlayabiliyorsunuz. Platform bu özelliğiyle öne çıkararak kendisini, stok fotoğraf/görsel dünyasının "Netflix'i" olarak tanımlıyor. Firma bu iş modeliyle birlikte büyük bir çıkış yakalamayı başardı ve şu anda 150 ülkeden kullanıcılara hizmet sunuyor. JumpStory kurucu ortağı Anders Thiim, ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere'nin en büyük pazarları olduğunu fakat kurucular olarak firmalarını Danimarka'daki ana ofislerinden büyütmek istediklerini söyledi.
Şu anda JumpStory sekiz farklı ülkeden çalışanları bünyesinde istihdam ediyor. Ayrıca firma, dünyanın dört bir yanından APSIS, SEMrush ve Computerworld gibi kurumsal müşterilerle de birlikte çalışıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...