Green-Got adlı fintech girişimi, finans sektöründeki yeşil geçişin önemli bir adımı olan iklim dostu finansal çözümler sunuyor. Bu Fransız girişimi, kitle fonlaması ve risk sermayesi yatırımlarını bir araya getirerek ölçeklendirme stratejisi uyguluyor. Şirket, 5 milyon Euro yatırım topladılar.
İlginizi Çekebilir: Linktera, 100 Milyon TL Yatırım Aldı
Green-Got, İklim Dostu Finansal Çözümler Sunuyor
Avrupa genelinde yeşil geçiş tam hızıyla devam ediyor. Artık günlük kararlarımızdan, beslenme alışkanlıklarımıza, tüketici seçimlerimize kadar sürdürülebilirlik düşüncesi önceliğimiz haline geldi.
Finans ve bankacılık sektöründe de iklim bilinci ön planda. Finans sektörü, Avrupa'nın yeşile geçişinde ve daha sürdürülebilir toplumlar yaratma yarışında önemli bir rol oynuyor.
Fransız girişimi Green-Got da bu alanda kolaylık sağlamak istiyor. Bu neobank, insanların paralarını yönetme şeklini değiştirmek için kitle fonlaması da dahil olmak üzere 5 milyon Euro topladı. İklim teknolojisi risk sermayesi şirketi Pale blue dot da 3 milyon Euro yatırım yaparak Green-Got'un büyümesine destek oldu.
Green-Got, topluluğa odaklanarak başarıya ulaştı ve 80 dakikadan kısa bir sürede 1.9 milyon Euro'luk kitle fonlaması hedefini gerçekleştirdi. 10.000'den fazla müşteri, 1.350 kişinin yatırım yapabileceği yatırım fırsatına ilgi gösterdi.
Green-Got, Maud Caillaux, Andréa Ganovelli ve Fabien Huet tarafından 2020 yılında kurulmuş bir neobank'tır. Bankacılık ve finans sektörüne sürdürülebilir bir yaklaşım sunan Green-Got, müşterilerine alternatif, %100 şeffaf ve ekolojik banka hesapları sunuyor. Her ödemede okyanusların kirlenmesinin önlenmesi, ağaçlandırma veya yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi için finansmana ücretsiz katkıda bulunuyor.
Green-Got'un çevrimiçi ödeme ve tasarruf hesabı, dünyanın herhangi bir yerinde doğal ahşaptan veya geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış bir kartla ödeme yapabilme imkanı sunuyor.
Şirketin vizyonu, finansal akışları geçişe doğru yönlendirerek geleneksel finans dünyasını değiştirmektir. Green-Got şu ana kadar bankacılık platformu aracılığıyla 12 bin tondan fazla CO2e depoladı veya önledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...