NASA, bu hafta, Parker Solar Probe'un Nisan ayında 'Güneş'e dokunan' ilk uzay aracı olduğunu doğruladığında, birçok bilim ve uzay sevdalısı odağını buraya çevirmişti.
Görüntüler, bu yıl 8 ila 12 Ağustos tarihleri arasında çekilmiş ve sondanın dokuzuncu günberi veya Güneş'e en yakın yaklaşımı sırasında çekilen tek tek görüntülerden oluşuyor. Görüntüler gerçekten bir bilimkurgu filminden fırlamış gibi görünüyor.
Uzay Aracından İlk Görüntüler
Bu görüntüler, Parker sondasının WISPR (Geniş Alan Görüntüleyicisi için Güneş Sondası) cihazı tarafından yakalandı. Sondanın yakınlaştırdığı tüm bu çizgiler, güneş üzerindeki iki zıt kutuplu bölgeyi birbirine bağlayan elektrik yüklü gaz ve plazmadan oluşan devasa döngüler olan koronal flamalardır. Güneş rüzgarıyla uzarlar ve elektronlarla dolu oldukları için böyle parlıyorlar.
Kask flamaları olarak da bilinen bu flamalar, genellikle yalnızca bir tutulma sırasında Dünya'dan görülebilir ancak görüntülerde, uzay aracı korona içinde üstlerinde ve altında uçarken görülüyorlar.
İşte Gezegenlerin Çekildiği Fotoğraflar
NASA hangi gezegenlerin hangileri olduğunu doğrulamamış olsa da, Harvard & Smithsonian Astrofizik Merkezi'nden astrofizikçi Grant Tremblay tarafından yapılan ayrıntılı internet araştırması bazı cevaplar buldu.
Parker Solar Probe'un saniyede 147 kilometreye veya saatte 529.200 kilometreye (saniyede yaklaşık 91 mil veya saatte 328.830 mil) varan olağanüstü hızlarda hareket ettiğini belirtti.
Muhtemelen en iyi şey, küçük uzay aracının önünde hala 15 günberi daha olması ve toplamak ve analiz etmek için dört yıllık daha verimiz var.
Görevi tamamlandığında, nihayet dünyamıza güç veren yıldız hakkında daha fazla şey anlayacağız.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...