Güney Koreli AI çip üreticisi Rebellions, Temasek'in Pavilion Capital’i tarafından 50 milyon dolarlık yatırım ile destekleniyor. Son yıllarda küresel risk sermayesi şirketleri, yeni nesil çipleri geliştiren yarı iletken girişimleri ciddi yatırımlarla destekliyor.
Değerli bir varlık haline gelen yarı iletkenler bugün pek çok alanda kullanım imkanına sahip. Özellikle 5G ağları, otomasyon, Nesnelerin İnterneti, finans, akıllı evler, akıllı şehirler, sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik ve kendi kendine giden arabalar yarı iletken çiplere ihtiyaç duyuyor.
Rebellions, New York'ta Morgan Stanley'de eski bir kuant geliştiricisi olan Sunghyun Park tarafından kuruldu. Park, 2020'de bu sıcak sektöre girmek için dört kurucu ortakla yapay zeka yarı iletken girişimini başlattı.
İlginizi Çekebilir: AI Destekli Çip Girişimi SiMa.ai, 30 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Toplam Fon 283 Milyon Değere Ulaştı
Bugün, yapay zeka için tasarlanmış çipler üreten Güney Kore merkezli şirket, A Serisi yatırım fonundan yatırımcılardan 50 milyon dolar topladığını duyurdu. Temasek'in Pavilion Capital, Korean Development Bank, SV Investment, Mirae Asset Capital, Mirae Asset Ventures, IMM Investment, KB Investment ve KT Investment girişimi destekleyenler arasında yerini aldı. Park, aynı zamanda mevcut destekçileri Kakao Ventures, GU Equity Partners ve Seoul Techno Holdings'in de tura katıldığını söyledi.
Başlangıçta yaklaşık 40 milyon doları hedefleyen şirket, çok daha fazlasını elde etmeyi başardı. A Serisi fon üç aydan kısa bir sürede tamamlandı. Böylece Rebellions'ın toplam fonunu yaklaşık 80 milyon dolara yükseldi. Ayrıca Rebellions Park CEO'su TechCrunch ile yaptığı röportajda, Rebellions'ın toplam fonunu yaklaşık 283 milyon dolar değerine yükselttiğini söyledi.
Şirketin bünyesine kattığı bu yeni sermaye, kurumsal sunucularda kullanılacak olan ATOM adlı ikinci AI çip prototipini seri üretmek için kullanacak. Ek olarak, fondan çalışan sayısını ikiye katlayarak 100 çalışana çıkarmak için de istifade edilecek. Aynı zamanda Park, edilen fon ile bu yılın sonuna kadar ABD'de bir ofis kurmak için faydalanılacağını söyledi.
Rebellions, şu anda ION adlı ilk AI Chip'i piyasaya sürmek için potansiyel müşterilerle görüşmelerini sürdürüyor. Park, şirketin ION müşterilerinin küresel yatırım bankalarını içerebileceğini belirtti. Ayrıca ikinci çipi ATOM'un bulut sektöründeki ve veri merkezlerindeki büyük şirketleri hedeflediğini ekledi. Öte yandan Tayvan Yarı İletken İmalat Şirketi'ni (TSMC), ION yongalarını gelecek yıl gibi erken bir tarihte üretmeye başlamak için sıraya koydu.
İlginizi Çekebilir: Ayar Labs Çip Üretimi İçin 130 Milyon Dolar Yatırım Aldı!
Rebellions, ION'sinin İki Kat Daha Hızlı Olduğunu İddia Ediyor
Şirket, Kasım 2021'de piyasaya sürülen ilk çipi ION'nin işlem hızlarını iyileştirdiğini söyledi. Aynı zamanda gecikmeleri azalttıklarını belirtti. Yürütme açısından ise Intel Habana Labs'ın AI Chip Goya'sından iki kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor.
Elbette bu, Rebellions'ın ION'sinin daha hızlı veri yürütülmesini sağladığı anlamına geliyor. Bu sayede öncü siparişler, daha yavaş yürütme hızlarına sahip tüccarlardan daha hızlı ve kârlı bir şekilde işlenebilir. Park daha önce SpaceX'te bir Starlink ASIC çipinin tasarlanmasına yardım etmişti. Ayrıca Intel Labs ve Samsung Electronics'te de mühendis olarak çalışmıştı.
AI çip sektörü her geçen gün hızla büyüyor. Gartner analisti Alan Priestley'e göre, Samba Nova, Graphcore, Groq ve Cerebras dahil olmak üzere dünyada Nvidia, Intel ve Qualcomm'un AI işlemcilerine meydan okumak isteyen 50'den fazla AI çip üreticisi mevcut. Hatta Intel, İsrailli AI yonga üreticisi Habana Labs'ı 2019'da yaklaşık 2 milyar dolara satın almıştı. Qualcomm da aynı şekilde Nuvia'yı 2021'in başlarında yaklaşık 1,4 milyar dolara satın aldı. Insight Partners tarafından hazırlanan 2019 raporuna göre AI yonga pazarının 2018'de 56 milyar dolardan 2027'ye kadar 83,2 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor.
Aynı şekilde PitchBook'a göre de küresel çip girişimleri için girişim sermayesi finansmanı, 2021'de 170 anlaşmada 9,9 milyar dolar yatırımla yıldan yıla üç kattan fazla arttı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...