Her hafta okuyucularımızla paylaştığımız global markaları kapsayan girişimlerin duyurduğu ilgi çekici haberlerden oluşan "global girişim ekosistemi" raporuna yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Rooser Deniz Ürünü Atıklarıyla Mücadele için Yatırım Aldı
İskoçya merkezli ürün yönetim platformu Rooser, bir satış aracı ve gerçek zamanlı çevrimiçi pazaryeri erişimini bir araya getirdi. Her yıl Avrupa’da 140 milyar euro üzerinde balık ticareti yapılıyor ve yaklaşık 140.000 işletmeden oluşan 35.000 farklı ürün el değiştiriyor. Tek bir erişim noktasıyla satıcılar, mevcut müşterilerini daha hızlı ve ücretsiz olarak yönetme, satış yapma ve ayrıca yeni alıcılara erişme becerisi kazanabilir. Rooser şu anda 13 farklı ülkede balık ticareti yapıyor. Daha kaliteli üretim ve daha hızlı ödemeler sağlamak için alıcılar ve satıcılar arasındaki süreci kusursuz bir şekilde yönetiyor.
Okullar için Online Ödeme Platformu Zenda Yatırım Aldı
Ebeveynlerin okul faturalarını ödeme şeklini ve eğitim kurumlarının ücret yönetme şekline yenilik getirmeyi amaçlayan Zenda, 9,4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, STV, COTU Ventures, Global Founders Capital ve VentureSoup katıldı. Thiagarajan, lansmandan bu yana Zenda kullanıcılarının 20 kat arttığını ve uygulamanın 100 milyon doları aştığını söylüyor. Ayrıca, ürünün geliştirilmesine yönelik yeni bir fonla BAE’nin ötesinde genişlemesi bekleniyor. Uzun vadede Zenda’nın diğer kişisel finansal yönetim unsurlarını da içine alarak okul ücreti ödemesinin ötesine geçmesi bekleniyor.
Samsung, Doubleme Metaverse Girişimine Yatırım Yaptı
Koreli bir metaverse girişimi olan Doubleme‘nin, önde gelen Güney Koreli elektronik üreticisi Samsung Electronics‘in yer aldığı A Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar topladığı açıklandı.
Güney Koreli elektronik ve akıllı telefon üreticisi Samsung, Kore merkezli bir metaverse girişimi Doubleme için 25 milyon dolar toplanan A Serisi yatırım finansmanına katıldığı söylendi. Yatırım turu, Coentry Investment ve NH Investment tarafından yönetildi.
Verimliliği Takip Eden Dijital Asistan Insumo 3.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Eylül 2021’de kullanıcının kullanımı karşısına çıkan Insumo, üretkenliğinizi artırmak için kişisel asistanınız olmak isteyen bir verimlilik aracı olarak tanımlanıyor. Kullanıcıların bireysel hayatlarına, hali hazırda bulunan takvim ve düzenlerine adapte oluyor ve insanların bu düzenleri maksimum verimlilik seviyesine taşımaları konusunda onlara destek oluyor. Kullanıcılarına oldukça geniş çaplı bir sağlıklı alışkanlık kütüphanesi sunan ve bu alışkanlıkları hayatlarına entegre etmeleri için yol gösteren platform 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
MENA Teknoloji Girişimleri 2,88 Milyar Dolar Yatırım Aldı
Digital Digest ve Arabnet, MENA bölgesindeki teknoloji yatırım ortamına kapsamlı bir analiz sunan ve sektördeki büyük değişimleri vurgulayan net analizler ile kısa öngörüleri içeren “ODKA 2019-2021’deki Dijital Yatırımların Durumu” raporunu yayınladı. Bu raporda MENA ve BAE merkezli şirketlerin dijital odaklı şirketlerin oldukça fazla yatırım aldığını ve ilgi gördüğü belirtildi.
Sandbox NFT Platformu SoundMint’e Yatırım Yaptı
Müzik için üretken bir NFT platformu olarak kendini tanıtan SoundMint, 1,7 milyon dolarlık başlangıç fonu topladı. Yatırım turu, metaverse platformu Sandbox’ın ana şirketi olan Animoca Brands tarafından yönetildi. Tura ayrıca Castle Island Ventures, Focus Labs, Sfermion, Sky Vision, Tess Capital ve Goodwater Capital da katıldı.
Swvl, İngiltereli Girişim Zeelo’yu Satın Aldı
Toplu taşıma grubu Swvl, kaynaklara göre 100 milyon dolarlık bir satın alma olduğu tahmin edilen İngiltereli girişim Zeelo‘yu satın alma anlaşmasını onayladı. Volt Lines, aracılığı ile ülkemizde de operasyonlarını başlatan girişim Swvl, bu yılın başlarında bir SPAC aracılığıyla halka arz edilmişti (NASDAQ: SWVL). İngiltere’nin beden işçileri ve öğrencilere yönelik en büyük ‘akıllı otobüs’ platformu olduğunu iddia eden Zeelo‘yu satın alma anlaşması, Swvl’nin son zamanlarda Viapool ve Shotl satın alımlarının yanı sıra Volt Lines ve door2door‘un duyurulan satın alımlarının yanına eklenmiş oldu.
Sumutasu, Japonya’nın Emlak Piyasasını Dijitalleştiriyor
Sumutasu, doğrudan çevrimiçi emlak satın alma hizmeti sunan Tokyo merkezli bir proptech girişimidir. Girişim, 8,2 milyon dolar öz sermaye elde ederken aynı zamanda 1,6 milyon dolar da borçlandı. Şirket, kurulduğu yıl olan 2018’den bu yana yatırım turlarında toplam 16 milyon dolar topladı.
Venly Oyunlar ve E-ticaret için 23 Milyon Dolar Topladı!
Venly, oyunlar ve e-ticaret hizmetlerini amaçlayarak, dijital cüzdanlar gibi blok zincirinden bağımsız hizmetleri için 23 milyon dolar finansman topladı. Antwerp ve Berlin merkezli şirket, kullanılan blok zinciri türünden bağımsız olarak cüzdan, NFT ve pazaryeri hizmetleri sağlıyor. Courtside Ventures tarafından yönetilen finansman turuna Transcend Fund, Coinbase Ventures, Tioga Capital, High-Tech Gründerfonds, Fortino, Plug and Play, Leadblock Partners, Imec Istart, Powerhouse ve Alpaca VC de katıldı. Venly finansmanı, e-ticaretin yanı sıra oyunlara da odaklanarak, web 3 kullanıcılarına yönelik yeni avantajlara odaklanan ürünler geliştirmek için kullanacak.
Aerones, Rüzgâr Türbinlerini Robotlarla Denetlemek için 9 Milyon Dolar Finansman Topladı!
Rüzgar türbinlerini denetlemek ve temizlemek için robot kullanmayı amaçlayan girişim Aerones, 9 milyon dolarlık bir başlangıç turunu duyurdu. Bu tur önceden duyurulan 3,6 milyon dolarlık ön tohum turuna katıldı. Y Combinator destekli Aerones, işçileri zarardan kurtarmak için droneları kullanma misyonuyla kuruldu. Aerones bu fikri ile ilk kurulduğu zamanda görünüşte mantıklıydı. Ancak 2020 yılında şirket, dronelardan robotlara geçiş yaparak kuruluş yaklaşımını değiştirdi.
Fleet İşletmelerin Cihaz Yönetimi İçin 20 Milyon Dolar Topladı!
Dizüstü bilgisayarlar gibi kurumsal cihazların izlenmesine ve yönetilmesine yardımcı bir hizmet sunan Fleet girişimi, bugün, GitLab CEO’su Sid Sijbrandij de dahil olmak üzere birçok melek yatırımcının katılımıyla CRV liderliğindeki A Serisi turda 20 milyon dolar topladığını duyurdu. Fleet CEO’su Mike McNeil, şirkete 100 milyon dolar değerinde para kazandıran yeni sermayenin, Fleet ekibini büyütmek ve daha eksiksiz bir cihaz yönetimi özellik seti oluşturmak için kullanılacağını söyledi.
Vercom, Pazarlama Otomasyonu MailerLite’ı Satın Aldı
Bulut iletişim platformu Vercom, pazarlama otomasyonu girişimi MailerLite‘ı 90 milyon dolara satın aldı. MailerLite yalnızca özel, kurumsal olmayan yatırım aldı.
MailerLite’ın 1,4 milyon kullanıcıya, MailerSend ve MailerCheck yan ürünlerine sahip olduğu söyleniyor. 90 milyon dolardan daha fazlasına kurulan ortaklık, MailerLite ve Vercom’un küresel alanda sağlam adımlar atmasını sağlıyor. Vercom, Twilio ve Sinch gibi şirketlerle rekabet etmeyi umuyor.
3D Tasarım Girişimi Womp 4,7 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Cihaz sınırlamasını kaldırarak kullanıcılara, bulutta 3D içerik oluşturma özelliği sunan Womp, başlangıç finansman turunda 4,7 milyon dolarlık fon topladı. Şirket aldığı yatırımı, 3D tasarım araçlarını geliştirmek, ekibini büyütmek ve yeni premium özellikler sunmak amacıyla kullanacak.
Ayar Labs Çip Üretimi İçin 130 Milyon Dolar Yatırım Aldı!
Gelecekte çiplerin elektrik sinyalleri ile değil ışık sinyalleri ile bağlanacağına inanan ve bu konu üzerinde çalışmalar yürüten Ayar Labs, bu vizyonu sayesinde bu alandaki devler Nvidia ve Intel’in yanı sıra birkaç diğer büyük teknoloji şirketinden ve bir düzineden fazla yatırım firmasından önemli ölçüde pay aldığına inanıyor.
Ayar Labs tarafından Salı günü duyurulan 130 milyon dolarlık bir C serisi finansman turunda geldi. Bu yatırım girişimin çok daha hızlı bir yol kat etmesini sağlayacak. Bu yatırım ile birlikte Ayar Labs, çipten çipe optik fotonik teknolojisini ticarileştirmeyi ve çok daha az güç kullanarak elektrik sinyallerinden daha fazla veri iletebilmeyi amaçlıyor.
Eurora Nakliye Gecikmeleri için 40 Milyon Dolar Fon Sağladı!
Estonya menşeili girişim Eurora, e-ticaret nakliye gecikmeleriyle mücadele etmek için 40 milyon dolar topladı. Toplanan bu yeni fon, sektörde hızlı ve yüksek büyümenin beklendiği İngiltere, ABD ve Orta Doğu‘daki coğrafi genişleme için kullanılacak.
Playmint, Web 3 MMO’ları için 4 Milyon Dolar Fon Topladı
Web 3 multiplayer ve online bir oyun stüdyosu olan Playmint, 4 milyon dolar fon topladı. Brighton, İngiltere merkezli stüdyoda Electronic Arts, Epic Games ve Disney‘den yatırıcımlar da yer aldı. Finansman turuna Bitkraft Ventures liderlik yaptı. Tura 1kx, Cherry Ventures, Ethereal Ventures ve Play Ventures ve Play Future Fund da katılım sağladı. Finansman, Playmint tarafından sanatçılar, oyun tasarımcıları ve mühendislerden oluşan ekibini genişletmek ve oyunu The Crypt’in her ay yeni bölümlerini yayınlamaya devam edebilmek kullanılacak.
Hypercar Girişimi Divergent Yatırım Aldı
2022 AMUG Konferansında yer alan Divergent Technologies, toplam 160 milyon dolarlık başarılı bir C Serisi turu duyurdu. Şirket elde ettiği geliri yatırım, üretken tasarım, eklemeli üretim (AM) ve otomatik montajı birleştiren tam entegre platformunu sanayileştirmeye yönelik kullanacak. Divergent ayrıca hypercar 3D baskı operasyonlarını genişletmeyi ve otomotiv orijinal ekipman üreticilerinin (OEM’ler) araç tasarımı ve üretimine yönelik talebini karşılayabilmeyi hedefliyor.
Podcast Kayıt Platformu Riverside 35 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Podcast kayıt platformu olan Riverside, Salı günü yaptığı açıklamada, B Serisi finansman turunda 35 milyon dolar topladığını açıkladı. Yatırım turu, Lachy Groom, Alexis Ohanian ve Seven Seven Six’in katılımıyla Oren Zeev tarafından öncülük etti. Bu tur ile birlikte şirket toplam finansmanını 47 milyon dolara çıkarmış oldu.
Harness Uygulama Geliştiriciler İçin 230 Milyon Dolar Topladı!
Uygulama geliştiricilerin üzerinde çalıştığı uygulamaları daha verimli bir şekilde oluşturmasına aracılık eden girişim Harness Inc., 3,7 milyar dolarlık bir değerlemeyle 230 milyon dolarlık yeni bir finansman sağladı. Harness, bu sabah yatırımı açıklad. Ve yatırımın 175 milyon dolarlık öz kaynak finansmanı ve 55 milyon dolarlık borç finansmanı içerdiğini belirtti. Finansman turunda Norwest Venture Partners baş yatırımcıydı. Splunk Inc., ServiceNow Inc. ve Google LLC’nin risk sermayesi kolları da dahil olmak üzere bir çok destekçi de tura katıldı.
Copper, Gençler ile Fintechleri Birleştirmek İçin 29 Milyon Dolar Topladı!
İlgili gençlere yönelik fintech uygulaması Cooper, 29 milyon dolar topladı ve bir yıldan kısa bir sürede 800.000’den fazla kullanıcıya ulaştı. Copper, Fiat Ventures liderliğindeki “önleyici” bir A Serisi finansman turunda 29 milyon dolar topladı. Panoramic Ventures, Insight Partners, Invesco Private Capital ve tüm mevcut yatırımcıların katılımını içerdiğini açıklamasından sadece yedi ay sonra geldi. Copper 2019 başlangıcından bu yana toplam 42,3 milyon dolar topladı. Geçen mayıs ayında piyasaya sürülmesinden bu yana Copper, 800.000’den fazla kullanıcıya ulaştı. Şirket, değerleme veya kesin gelir rakamlarını açıklamasa da, gelir artışının, yukarıda da belirtildiği gibi, Ekim 2021’den bu yana iki katından fazla artan kullanıcı büyümesiyle uyumlu olduğu söylendi.
Yapay Zekâ Destekli Sağlık Girişimi Biofourmis Yatırım Aldı
Hastaları uzaktan gözlem altında tutmak için dijital terapötikler ve yapay zekâ geliştiren bir girişim olan Biofourmis, 1.3 milyar dolara ulaştığını açıklandı. Yatırım turu, CVS Health ve mevcut yatırımcılar Openspace Ventures ve EDBI‘nin katılımıyla General Atlantic tarafından yönetildi. Biofourmis, D Serisinin toplam artışını 445 milyon dolara çıkardığını söyledi.
Kullanıcı Verilerini Koruma Hedefindeki Rita Yatırım Aldı
Amsterdam menşeili şirket, Rita Personal Data (Kişisel Veriler), çıktığı yatırım turunda 1 milyon Euro yatırım aldı. Şirket, bireylere verilerini takip etme imkânı sunarken aynı zamanda istenirse şirketlerden bu verileri kaldırmasını talep eden bir iş modeline sahip. Bu yatırım, şirketin blok zinciri tabanlı teknolojisini daha da yaygınlaştırmak için kullanılacak.
Araç Muayene Süreçleri Girişimi DriveX 1 Milyon Dolar Yatırım Aldı!
Araba sigortası ve mobilite şirketleri için milyarlarca dolar tasarruf etmeyi hedefleyen Estonyalı teknoloji girişimi DriveX, 1 milyon dolar değerinde yatırım aldı. Yapay zeka destekli teknoloji ile araç muayene süreçlerini dijitalleştiren şirket, DEPO Ventures liderliğinde gerçekleşen finansman turunda büyük ölçüde değerlenme kazandı.
Elde edilen yeni yatırım ile şirket, yeni ülkelerde sektör pazarına girmeyi ve araç kiralama ve satış süreçlerinde yeni kullanım durumlarının ortaya çıkmasını desteklemeyi planlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...