Haftalık olarak paylaştığımız ve global girişimlere ait yatırım ve büyüme haberlerini içeren detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Canva, Yeni Geliştirici Araçları ve 50 Milyon Dolarlık Yatırım Fonu Duyurdu!
Canva 2013’ten beri var. Son derece de başarılı bir tasarım platformu oldu. Değerlemesi 570 milyon doları aştı. Yol boyunca da 135 milyon kullanıcı topladı. Geliştiricilerin bu kullanıcı tabanından faydalanmasına ve şirketin halihazırda yapmış olduğu çalışmalardan yararlanmasına izin vermek çok mantıklı görünüyor.
San Francisco’daki ilk Canva Extend geliştirici konferansında şirket, bazı daha iyi fikirlerin teşvik edilmesine yardımcı olmak için yeni bir SDK, daha güçlü API’ler ve 50 milyon dolarlık bir fon duyurdu.
Şirketin kurucu ortağı ve baş ürün sorumlusu Cameron Adams, geliştirici odaklı etkinliği düzenlediklerini çünkü bunun Canva ile etkileşime giren geliştiriciler için gerçekten yeni bir aşama olduğunu belirtiyor. Şirket, Adams’ın “bir platformda geliştirdiğim en şık deneyimlerden biri” olarak adlandırdığı bir yazılım geliştirme kiti (SDK) piyasaya sürüyor. ”Ekip bunun üzerinde harika bir iş çıkardı” diye ifade etti. Bu, şirketlerin Canva platformunun üzerinde uygulamalar oluşturmasını sağlıyor.
Ayrıca bir dizi yeni API yayınladılar. Adams, “Yani daha önce, Canva’nın üzerine biraz inşa edebiliyordunuz, ancak yeni API’lerle platformumuzu tamamen açtık. Böylece artık herhangi bir geliştirici, insanların tasarımlarıyla gerçek anlamda etkileşime girmesine izin veren bir uygulama oluşturmaya başlayabilir. Böylece artık metin öğeleri, görüntü öğeleri, video öğeleri ekleyebiliyorlar. Kendi şekillerini ve çizimlerini yaratabiliyorlar ve bu da insanların tasarımlarında yer alıyor” diye belirtti.
Yapay Zeka Şirketi Blackbird, 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yapay zeka şirketi Blackbird, Ten Eleven Ventures liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 20 milyon dolarlık yatırım aldığını duyurdu. Dorilton Capital, Generation Ventures, StartFast Ventures ve Trousdale Ventures gibi yatırımcılar da bu turda yer aldı. Böylelikle şirketin toplam yatırım miktarı 30 milyon dolara ulaştı.
2017 yılında Naushad UzZaman ve Wasim Khaled tarafından kurulan Blackbird, risk yönetimi yazılımı geliştiriyor. Şirket, organizasyonlar için riskleri tanımlamakta ve geliştirdiği yazılımlar aracılığıyla bu risklerin analiz edilmesi, izlenmesi ve yönetilmesini sağlıyor.
Aynı zamanda risklerin olası etkilerini ve olasılıklarını değerlendirerek, önleyici tedbirler geliştirerek riskleri izlemekte ve raporluyor. Şirketin amacı, organizasyonların riskleri daha iyi anlamalarına, kaynaklarını etkili bir şekilde yönetmelerine ve olumsuz etkileri minimize etmelerine yardımcı olmak.
Paro, 25 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Fintech girişimi Paro, C Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli fintech girişiminin yatırımına dair işte detaylar!
Paro’nun C Serisi yatırım turu, Top Tier Capital Partners liderliğinde gerçekleşti. Bu yatırım turuna; Top Tier Capital Partners’in yanı sıra Sierra Ventures, Madrona Venture Group ve Revolution Ventur’da katıldı. ABD merkezli girişim bu yatırımla birlikte toplamda 67 milyon dolar fon elde etmiş oldu.
Paro; 2016 yılında Rob Krolik ve Michael Burdick tarafındankuruldu. ABD’li girişim; şirketlere finansal uzmanlarla çalışma imkanı sunuyor. Şirketler, Paro sayesinde finansal ihtiyaçlarına uygun uzmanlarla çalışma imkanı yakalıyorlar. Şirketler, finansal uzmanlarla proje bazlı çalışmalara olanak sağlıyor.
Mistral, 113 Milyon Dolar Tohum Yatırım Aldı
OpenAl’in rakibi Mistral, tohum yatırım turunda 113 milyon dolar fon elde etti. Fransız merkezli girişimin, 260 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım detaylarını sizler için araştırdık. İşte detaylar!
Fransız merkezli girişimin 113 milyon dolarlık tohum yatırım turuna Lightspeed Venture Partners liderlik etti. Aynı zamanda bu tohum yatırım turuna: First Minute Capital, Xavier Niel, La Famiglia, JCDecaux Holding, Exor Ventures, LocalGlobe, Motier Ventures, Headline, Sofina ve Rodolphe Saadé’de katıldı.
Mistral hissedarları arasında Fransa merkezli yatırım bankası Bpifrance ile teknoloji deyince öne çıkan Eric Schmidt’te yer alıyor.
Paris’te faaliyete geçirilen şirket, yapay zeka odaklı çözümler geliştiriyor. 2024 yılında yazı tabanlı ilk üretimsel yapay zeka aracını kullanıma sunacak.
Özellikle OpenAl’in geliştirdiği ChatGPT’nin başarılı olması büyük firmaları yapay zeka tarafında yatırım yapmaya yönlendirdi. İlerleyen süreçte yapay zeka alanındaki girişimler daha çok gündeme gelecek.
Gensyn, 43 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Londra merkezli Gensyn, A Serisi finansman turunda 43 milyon dolar yatırım aldı. 43 milyon dolarlık A Serisi turuna CoinFund, Canonical Crypto, Protocol Labs, Eden Block, Maven 11 ve Oriol Vinyalas katıldı. Yatırım turu, A16z Crypto tarafından yönetildi.
Şirket, blok zinciri tabanlı bir protokol kullanarak bilgi işlem gücü alıcılarını ve satıcılarını birbirine bağlıyor. Aynı zamanda, gönderilen makine öğrenimi çalışmalarının doğru bir şekilde tamamlandığını kanıtlamak için kriptografik bir doğrulama sistemi sunuyor.
a16z, Gensyn AI ile iş birliği yaparak AI altyapısının demokratikleşmesini teşvik etmeyi ve girişimciler ile yenilikçiler için geniş çapta erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.
Bu iş birliği, büyük teknoloji şirketleri ile yeni başlayanlar arasındaki hesaplama gücü farkını kapatmaya yardımcı olacak.
Synthesia, 90 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Londra merkezli önde gelen yapay zeka şirketi Synthesia, C serisi yatırım turunda 90 milyon dolar topladı ve toplam değerini 1 milyar dolara çıkardı.
Yatırım turu, NVIDIA’nın risk sermayesi kolu olan NVentures’ın yatırımı ve mevcut yatırımcılar Kleiner Perkins, GV, Firstmark Capital, Alex Wang, Olivier Pomel ve Amjad Massadr’ın da katılımıyla Accel tarafından yönetildi.
Synthesia, işletmeler için AI destekli bir video oluşturma platformudur. Kamera veya stüdyo gerektirmeden video prodüksiyonunu kolay ve sezgisel hale getiriyor.
2017 yılında kurulan şirket, kullanıcı büyüme oranında yıllık %456’lık bir artış sağladı ve platformda bugüne kadar 12 milyondan fazla video oluşturulduğunu iddia ediyor. Dünya çapında 50.000’den fazla işletmeye hizmet veren Synthesia, sürekli olarak üç haneli büyüme kaydetti.
About:Energy, 1.5 Milyon Sterlin Yatırım Aldı
Finansman, The Voltt adlı yazılım platformunun hızlı bir şekilde ticarileştirilmesi ve geliştirilmesi için kullanılacak. Platform, yeni pil ürünleri tasarlama maliyetini önemli ölçüde azaltmak için sanal prototip oluşturma yöntemini kullanıyor.
Fonlar Londra’daki pil laboratuvarının ölçeğini genişletmek ve ekibi büyütmek için kullanılacak. Theodo CTO’su Fabrice Bernhard, Laura Webster’dan Coltrane Asset Management Partners, Mandeep Manku, Nick Banner ve diğerleri gibi katılımcılar da turda yer aldı.
Pil endüstrisinin 2030 yılına kadar 950 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor. Ayrıca küresel pil üretiminin 4,7 GWh’ye çıkması tahmin ediliyor ve 27.000 şirket elektrikli uygulamalar geliştiriyor.
Bu geçiş sürecinde Voltt, geleneksel test yöntemlerinin yüksek maliyetleri nedeniyle karşılaşılan engelleri aşarak ihtiyaç duyulan pil ürünlerini ticarileştirmek için bu şirketlere yardımcı olmaktadır.
About:Energy adlı veri odaklı bir şirket olarak, sanal prototipleme gibi hızla yayılan bir yaklaşım için zor elde edilebilen verileri merkezileştirir. Veriler, malzemelerden hücrelere ve tüm sistemlere kadar pil tasarımı hakkında bilinçli kararlar alabilmeleri için şirketlere yardımcı olur.
Voltt, gelişmiş modelleme yeteneklerine sahip olmasının yanı sıra ticari olarak temin edilebilen hücreler ve özelliklerinden oluşan kapsamlı bir kütüphane sunarak zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlayan bilinçli tasarım kararları sağlıyor.
Voltt, nihayetinde dünya genelinde hücre üreticileri, pil sistemleri geliştiricileri ve otomotiv OEM’leri gibi her sektöre satılacak. Bu yatırım turu, About:Energy’nin bu platformun sektörde daha hızlı benimsenmesini sağlamasının yanı sıra Imperial College London, The University of Birmingham ve The Faraday Institution gibi önde gelen kurumların dünya lideri araştırmalarından faydalanmasını sağlayacak.
Ecochain, 3 Milyon Euro Yatırım Aldı
Hollandalı iklim teknolojisi şirketi Ecochain, Üreticilerin Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA) yazılımını kullanarak daha sürdürülebilir ürünler üretme amacıyla 3 milyon euro yatırım aldı.
Impact Fund Phase2.earth tarafından yönetilen bu finansman turunda mevcut yatırımcısı Volta Ventures tarafından desteklendi. Ayrıca finansman, Hollanda bankası ABN AMRO‘dan sağlanan bir krediyi de içeriyor.
Finansman, Avrupa Birliği’nin yanıltıcı sürdürülebilirlik iddialarını ve yeşil aklamayı ele alan yeni bir direktifi açıkladığı bir zamanda geldi. Bu direktif; ekolojik iddialar, etiketler oluşturmak için yeni kurallar ve ortak kriterler getirmeyi amaçlıyor.
Son AB düzenlemeleri arasında Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSDR) gibi düzenlemeler bulunuyor. Yeni düzenlemeler, yaklaşık 50.000 şirketin sürdürülebilirlik konuları hakkında rapor vermesini zorunlu kılacak. Dolayısıyla bilinçli tüketicilikte sürdürülebilir ürünlere talepte artış gözlemleniyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...