Haftalık olarak okuyucularımız ile buluşturduğumuz global merkezli girişimlere ait, yatırım ve büyüme haberlerinden oluşan detaylı özet rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Pale blue dot, 93 Milyon Euro Yatırım Aldı
İsveç’in Malmö şehrinde bulunan bir iklim teknolojisi şirketi olan Pale Blue Dot, ikinci fonunu 93 milyon euro ile tamamlandığını duyurdu.
İklim teknolojisi, iklim değişikliğine uyum sağlamak ve etkisini azaltmak için kullanılan teknolojilerin tümünü kapsayan bir kavramdır. Bu teknolojiler; enerji, taşımacılık, tarım, endüstriyel işlemler ve diğer birçok sektörde kullanılabilir.
İklim teknolojisi; karbon ayak izini azaltmayı, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmayı, çevre dostu üretim yöntemleri uygulamayı ve sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlıyor. Bu teknolojilerin geliştirilmesi, uygulanması, küresel ısınmayla mücadele etmek ve sürdürülebilir bir gelecek için çözümler sunma açısından son derece önemlidir.
İklim değişikliği, birçok sektörü ve hatta tüm dünyayı etkileyen küresel bir sorundur. Aynı zamanda bu sorunu ele almak için geliştirilen yenilikçi teknolojilerle iş modelleri, ekonomik faydalar da sağlayabilir.
Wingcopter, 40 Milyon Euro Yatırım Aldı
Wingcopter, A serisi yatırım turunda 40 milyon euro yatırım aldığını açıkladı.
Yeni 40 milyon euro yatırımla birlikte Wingcopter’in A serisi yatırım turu büyüklüğü 64 milyon dolara yükseldi.
Wingcopter, Almanya’da 2017 yılında Ansgar Kadura, Jonathan Hesselbarth ve Tom Plümmer tarafından kuruldu. Geliştirdiği patentli teknoloji sayesinde, dikey kalkış ve iniş yapabilen drone’lar üretiyor. Bu drone’lar, genellikle ilaç ve sağlık ürünlerinin teslimatını sağlamak için kullanılıyor. Şirketin ürünleri şu anda Vanuatu, Tanzanya ve İrlanda gibi ülkelerde aktif olarak kullanılıyor.
Wingcopter, son yatırım turunda REWE Group, Salvia ve XAI technologies’in liderliğinde 40 milyon euro yatırım aldı. ITOCHU, Futury Capital ve Xplorer Capital gibi yatırımcılar da bu turda yer aldı. Bu yatırım, girişimin Afrika’daki faaliyetlerini hızlandırmak, üretimi artırmak ve ekibini büyütmek için kullanılacak.
Pryme, Plastik Atıkların Gelişmiş Geri Dönüşümünü Hızlandırmak için Yatırım Aldı
Infinity Recycling, Invest-NL ve LyondellBasell, Hollanda’nın Rotterdam kentinde bulunan yenilikçi bir temiz teknoloji şirketi olan Pryme N.V.’ye yatırım yaptı. Yatırımcı grubu, kullanılmış plastiği endüstriyel ölçekte değerli ürünlere dönüştürmek ve Pryme’nin piroliz işleminin ticarileştirilmesini desteklemek için yaklaşık 13 milyon Euro katkıda bulundu.
Pryme şu anda Rotterdam’da bu yıl içinde üretime başlaması beklenen gelişmiş bir geri dönüşüm tesisi kuruyor. Ve 2025’te daha büyük ölçekli ikinci bir tesis kurmayı da planlıyor.
Pryme CEO’su Chris Herve açıklama yaptı. “Bu güçlü yatırımcı grubunu yanımızda ağırlamaktan heyecan duyuyoruz” “Tıpkı Infinity Recycling ve Stichting Multistrat’ın daha önceki yatırımlarının kapıları açıp önemli pazar bilgileri edinmemizi sağladığı gibi, yeni yatırımcılarımızın her birinin teknolojimizi daha da geliştirmek için değerli deneyim ve bakış açısı getirmesini bekliyoruz. Bu özel destekle birlikte sorumluluk ve teslim etme beklentisi geliyor. Memnuniyetle kabul ettiğimiz bir meydan okuma.”
Voltfang, 5 Milyon Euro Yatırım Aldı
Almanya merkezli bir girişim olan Voltfang, 5 milyon euro yatırım aldı. Şirket, ikinci el elektrikli araç pillerinden enerji depolama çözümleri sunuyor.
RWTH Aachen Üniversitesi’nin bir yan ürünü olarak 2021 yılında kurulan bir girişim, kısa süre önce 5 milyon euro finansman sağladı. Bu yatırım, Helen Ventures, Aurum Impact, Eviny ve AENU gibi yatırımcıların desteğiyle PT1 – PropTech1 Ventures tarafından yönetildi.
Enerji geçişi hızla ilerliyor ve bu, evlerimizi ısıtma, cihazlarımızı şarj etme ve ulaşım şeklimizi değiştiriyor. Yenilenebilir enerji kaynakları, elektrikli araçlar, enerji depolama ve kullanımı gibi teknolojiler, enerji sektöründe dönüştürücü bir değişime neden oluyor.
Bu değişim, hızı ve verimliliği artırmak için sürekli olarak yeni inovasyonlara ihtiyaç duyuyor. Örneğin, daha verimli güneş panelleri, daha uzun ömürlü ve daha ucuz bataryalar, daha akıllı ve etkili enerji yönetim sistemleri ve daha verimli elektrikli motorlar gibi teknolojik gelişmeler, enerji sektöründe devrim yaratabilir.
Prewave, 18 Milyon Euro Yatırım Aldı
Prewave; A Serisi fonlama turunda 18 milyon euro topladı. Girişim topladığı bu yatırımla BMW, PwC ve Lufthansa gibi müşterilerinin tedarik zincirlerindeki risklerini önceden tahmin edebilecek.
Prewave’nin yatırım aldığı tur, Creandum tarafından yönetildi. Bu tura mevcut yatırımcılar; KOMPAS, Ventech, seed+speed, Segnalita, Speedinvest, Working Capital Fund ve xista science de katıldı. Son yıllarda tedarik zinciri kesintileri, pandemiler, uluslararası çatışmalar ve ESG olayları gibi birçok nedenle önemli maliyetlerle birlikte gelmiştir.
Günümüzde, sürdürülebilirlik çağrıları artarken ve daha geniş coğrafi ve iklimsel koşullar ortaya çıkarken, tedarik zincirlerinin yönetimi giderek daha karmaşık hale gelmektedir. Şirketler artık tedarik zincirleriyle ilgili olarak, ESG endişeleri, kesintiler, görünürlük ve uyumluluk gibi artan zorluklarla karşı karşıyalar.
2017 yılında kurulan Prewave, tedarik zincirlerini daha dayanıklı ve yönetilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Bu girişim, bir risk yönetimi ve uyumluluk platformu sunmakta ve ölçeklendirme için 18 milyon Euro yatırım aldı.
Jolt Energy, 150 Milyon Euro Yatırım Aldı
Jolt Energy, Avrupa ve ABD’deki şehir merkezlerine pil tamponlu ultra hızlı şarj istasyonları getirmek için InfraRed Capital Partners‘tan 150 milyon euro yatırım aldı.
JOLT Energy’nin kapsamlı bir hızlı şarj altyapısı kurmak için başarılı bir finansman turu gerçekleştirdi. Uluslararası altyapı yatırım şirketi InfraRed Capital Partners tarafından 150 milyon euro’luk yatırım sağlandı.
Nomura Greentech, JOLT Energy’nin münhasır mali danışmanı olarak görev aldı. Bu yatırım, şirketin büyümesinİ ve elektrikli mobilite altyapısının genişletilmesini sağlayacak.
E-mobilite şirketi JOLT Energy, kentsel alanlarda pil tamponlu ultra hızlı şarj istasyonlarının işletilmesinde öncü olarak biliniyor. Şirket aldığı yatırımla genişlemeye hazırlanıyor. Jolt Energy, binlerce hızlı şarj istasyonunun Avrupa ve Kuzey Amerika şehirlerine kurulacağını duyurdu.
Bu adım, elektrikli mobiliteye geçişi hızlandırmayı ve iklim krizine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. JOLT Energy, Dublin ve Münih merkezli şirket olarak öne çıkıyor. Ultra hızlı şarj altyapısının genişletilmesi konusunda liderlik yapıyor.
hackajob, 25 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Hackajob, iş arayan kişilerle uygun şirketleri bir araya getiren bir platformdur. Şirket, B yatırım turunda ABD merkezli Volition Capital tarafından 25 milyon dolar yatırım aldı.
Mark Chaffey ve Razvan Creanga tarafından 2014 yılında kurulan Hackajob, şirketlerin teknik yetenekleri doğrudan bulabileceği bir platformdur. Şirket, iki taraflı bir pazar aracılığıyla işverenlerle adayları bir araya getirerek, şirketlerin yüzde 85 yanıt oranı aldığı ve aday hacmini 7 kat azalttığı bir çözüm sunuyor.
Hackajob’a göre, herhangi bir sektördeki herhangi bir kuruluş, teknolojiyi stratejisinin merkezine koyarak yaşam biçimimizi değiştirmeye devam ederken, platformu kullanarak yeni beceriler öğrenebilir, topluluk etkinliklerine katılabilir, doğrudan işverenlerle etkileşim kurabilir ve aday merkezli bir platformda “sınıfının en iyisi” hizmetten yararlanarak bir sonraki işlerini bulabilirler.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...