Haftalık olarak paylaştığımız hafta içerisinde Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım, işbirliği ve tanıtım haberlerinin detaylı özetlerinden oluşan rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz. Bayram haftası ve tatili öncesinde birçok yerli girişim tarafında büyük gelişmeler meydana geldi.
Yerli Yeni Medya Girişimi Swipeline 250 Bin Dolar Yatırım Aldı
Swipeline, dört sene önce yolculuğuna bir podcast programı olarak başlamıştı. Daha sonra girişim 2020 yılında medyaya geçiş yaptı. Bu yıl itibari ile Swipeline Instagram-first sistemini hayata geçirdi ve bu sayede yayın hayatına başladı. Girişim son bir yıl içerisinde 15 kat civarında büyüme gerçekleştirdi. Bu büyümede girişimin 15 saniye kuralı olarak adlandırdığı 15 saniye içerisinde bilgilendirme hedefi oldukça önemli yer tutuyor. Bunları yanında Swipeline ürettiğin haber içerikleri, raporlar, içgörüler, podcastler ve video serileri gibi orijinal formatlara sahip içerikler ile her ay %30 oranında büyüme sağlamaya devam ediyor.
Swipeline bünyesinde 10 kişilik bir ekip barındırıyor. Aylık 800 bin trafiğe sahip olan Swipeline genellikle arkadaşların birbirleri arasında haber paylaşımı yapmak için en çok kullandığı platform olma özelliğini de taşıyor. Bu geri dönüşler sebebi ile girişim, insanların instagramdan haber içeriği tüketmeyi kendileri ile birlikte öğrendiğini ve bunu günlük alışkanlıkları haline getirdiğini söylüyor.
Swipeline çıktığı tohum turunda Barbaros Ozbugutu, Bulent Tekmen, Ersan Öztürk, Gökmen Bolayir, Ihsan Elgin, Mustafa Namoğlu ve Nevzat Aydin’ın katılımları ile 3 milyon dolar değerleme üzerinden 250 bin dolar finansman topladı.
Modanisa, Re-Pie Portföy Liderliğinde 20 Milyon Dolar Yatırım Aldı
100 binden fazla ürüne sahip olan Modanisa tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, köprü yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu Re-Pie Portföy önderliğinde gerçekleşti. Tura ayrıca Goldman Sachs, IPY ve EBRD de katıldı. Modanisa’nın CEO’su Sami Güzel, hedeflerinin cirolarını birkaç sene içinde 1 milyar dolar seviyesine çıkarmak olduğunu belirtti.
Aldığı yatırım ile birlikte Avrupa pazarları için Polonya’da ve Kuzey Afrika pazarı için ise Mısır’da depolar kuracak olan Modanisa, ilerleyen süreçte e-cüzdan hizmetini de devreye alacak. Şirket ayrıca tekstil dışı kategorilere genişlemeyi de planlıyor. 2023 yılında Malezya ve Endonezya bölgelerinde pazar yeri modelini de kullanıma sunacak.
Yerli Girişim Logiwa, 16,4 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yüksek hacimli doğrudan tüketiciye (DTC) ve çok kanallı işletmeler için lider bulut yerine getirme platformu Logiwa, 16,4 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu NewRoad Capital Partners liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna mevcut yatırımcılardan Valor Siren Ventures, Runway Venture Partners, Spider Capital ve Launch Capital da katıldı.
Şirket, bu yeni finansmanla, yeni yapay zekâ destekli otomasyon algoritmaları ve gelişmiş analitikler geliştirerek ve birçok kullanıma hazır entegrasyonunu genişleterek ürün liderliğindeki büyüme stratejisine devam etmeyi planlıyor.
Yerli Dijital Lojistik Platformu Kamion 8.5 Milyon TL Yatırım Aldı
Bir dijital lojistik platformu olan Kamion, girişimcilik ekosisteminin en önemli aktörlerinden olan Y Combinator’den toplamda 8.5 milyon TL yatırım aldı. Kamion, yükleri doğru kamyonlarla ve doğru zamanlarda buluşturan bir platformdur. Platform almış olduğu bu yatırım ile Y Combinator’un şu anki döneminde Türkiye’den yatırım alabilmeye hak kazanan ilk girişim oldu.
Kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin lokal pazarında nakliyeci iş ortaklarının kullandığı lider bir dijital platform olmayı amaçladıklarını söyleyen Adlim, kendilerini kullanan iş ortaklarının mazot, finansman, yemek, yedek parça ihtiyaçlarını uygun maliyetler ile karşılayabilmelerini istediklerini ve orta uzun vadede ise global pazarda ciro bazında ilk 5 nakliye platformu arasına girmeyi amaçladıklarını belirtti.
Astroloji Uygulaması Heralogy 650 Bin Dolar Yatırım Aldı
Çok yakın bir sürede çalışmalarına başlamayı planlayan ve bir yer astroloji uygulaması olan Heralogy, kurucu ortaklık yapısı ile Murat Aksu ve Okan Beygo’dan 650 bin dolar değerinde bir yatırım aldı. Heralogy Türkiye’nin önemli bir astroloji uygulaması olmayı hedefliyor. Heralogy aynı zamanda pazar yeri ve yapay zeka yapısını da içerisinde bulundurmayı hedefliyor. Girişim bu amaçlar doğrultusunda düzenlediği yatırım turunda TurkTicaret.net ile kurucu ortaklık yaptı. Bu kurucu ortaklık sonucunda da girişim 650 bin dolarlık ilk yatırımına ulaşmış oldu.
Heralogy çalışmalarına İstanbul’da başlamıştı. Aynı zamanda girşimin CEO’su Merve Kesat, daha öncesinde de Yemeksepeti Vale projesinde yöneticilik yapmıştı. Heralogy temel olarak astrolojiyi teknoloji ile birleştiriyor ve bu sayede astrolojiye ilgi duyan kişilerin favorisi olmayı hedefliyor. Uygulamaya Türkiye’de ilk olarak start verilecek. Ardından uygulama Amerika, MENA ve Avrupa başta olmak üzere global pazarın tamamına ulaşmayı hedefliyor.
Sosyal Girişim Yuvarla, Papara Tarafından Satın Alındı
Papara, Türkiye’de ilk defa bir sosyal girişimin satın alma işlemine tabi tutulduğunu ve sivil toplum kuruluşlarına kaynak sağlayan bir girişim olan Yuvarla’yı satın aldığını ilan etti. Papara aynı zamanda 13 milyondan daha fazla kullanıcısına Bağış özelliği sunuyor. Yuvarla’yı satın alması ile birlikte de Papara bu özelliğe güç katmayı, ulaşabildiği STK sayısını artırmayı, hızlı, sürekli ve daha aktif bir bağış kanalı kurmayı ve bağış tutarlarını artırmayı hedeflediğini aktardı.
Kenci aynı zamanda bu satın almanın hayata geçmesi ile birlikte “bağış” özelliklerini güçlendireceklerini, daha fazla STK’ya ulaşacaklarını, bağış miktarlarını artıracaklarını ve Yuvarla’nın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayacaklarını belirtti. Yuvarla’yı satın almalarının Türkiye girişimcilik ekosistemi içerisinde bir ilk olacağını söyledi. Papara platformu olarak da sosyal girişimcilerin her zaman arkasında olduklarını ve sonuna kadar onları desteklemeye niyetli olduklarını söyledi. Bu konuda da önemli bir adım attıklarını belirtti.
Nefes Analizine Dayalı Yapay Zeka Tabanlı Beslenme Tavsiyesi Platformu Avokadio
Avokadio’nun temeli kurucularından Yunus Konmaz’ın Londra’da bir İngiliz arkadaşı ile birlikte atıklardan elektrik elde etmek için geliştirilen biyogaz sektörüne bazı çözümler sunan bir biyoteknolojistartup’ı kurmasıyla başladı. Burada bazı gaz sensörlerini kullanarak atıklardan açığa çıkan gazların ölçümlenmesi alanında çalışmalar üzerinde çalışmalar yürütüldü. Daha sonra bazı sağlık sorunlarından dolayı Türkiye’ye dönen Yunus Konmaz, yoğun bakım profesörü bir arkadaşının yönlendirmesi ile hastaların enfeksiyonlarının erken aşamada tespit edilmesi için nefes gazlarını ölçtükleri bir projeye başladı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...