Hafta boyunca okuyucularımız ile paylaştığımız Türkiye merkezli girişimleri kapsayan girişim ekosistemi raporu, bu hafta özelinde yatırım haberleri, iş birlikleri ve girişim tanıtım haberlerini kapsıyor. Türkiye merkezli girişim haberlerine dair detaylı özetlerden oluşan rapora ekten ulaşabilirsiniz.
Laboratuvar Ortamında Elmas Üreten Yerli Girişim Appsilon, 12,5 Milyon Euro Yatırım Aldı
Laboratuvar ortamında elmas üreten yerli girişim Appsilon, Esas Private Equity liderliğinde 12,5 milyon Euro yatırım aldığını duyurdu. Şirket, aldığı bu yeni yatırımla birlikte Ar-Ge süreçlerini hızlandırarak ve üretim kapasitesini artırarak elmas teknolojisi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi olmak ve ürünleriyle global bazda başarı sağladığı alanlarda daha da güçlenmek istiyor.
Hollanda Delft ve İstanbul’daki ofislere sahip olan Appsilon, toplamda 30 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Önemli üniversiteler ve kurumlar ortak projeler de geliştiren Appsilon, kuantum teknolojileri, uzay araştırmaları, biyoteknoloji, mücevher gibi birçok alan için önemli bir elmas tedarikçisine konumunda.
Bayer, Türkiye’deki Startup Ekosistemine Destek Vermeye Devam Ediyor
Bayer’in inovasyonun tüm iş dünyasında etkili bir şekilde yaşatılması ve yaygınlaştırılabilmesi için Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey kapsamında iki yılda bir hazırladığı Türkiye Dijital Sağlık Girişimleri Haritası güncellendi. Gelen başvuruların değerlendirilmesi sonucunda Türkiye’deki girişimciler tarafından kurulan, sağlık alanındaki 105 startup şirketi haritada yerini aldı.
Sağlıklı Yaşam, Hastane & Eczane Çözümleri, Biyoteknoloji & AR-GE, Kolay Tanı & Erken Teşhis, Çocuk Sağlığı ve Giyilebilir Teknoloji & IoT dahil olmak üzere 10 farklı kategoride gruplandırılmış sağlık alanındaki girişimleri içeren haritada; Bayer’in 5 yıldır düzenlediği Girişim Hızlandırma Programı G4A Turkey’e sağlık alanında seçilen 18 girişim de bulunuyor. Bu startuplar arasından yatırım alan 9 girişimin şirket değerlemesi toplamı; program kapsamında sunulan hibe, mentorluk, eğitim ve iş birliği desteğiyle 90,4 milyon dolara ulaştı.
otoplus, Pilot Garage’a Ortak Oldu
letgo’nun ikinci el araba alım satımındaki iş modeli otoplus ile Türkiye’nin önde gelen oto ekspertiz firmalarından Pilot Garage, ikinci el araç sektörü açısından önemli bir iş birliğine imza attılar. Bu iş birliği kapsamında otoplus, Pilot Garage’ın yüzde 25 hissesine ortak oldu.
İkinci el araba alım satımında sunduğu yenilikçi iş modeliyle Türkiye’de büyümesini sürdüren otoplus, ikinci el araç sektörü açısından önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Bu doğrultuda otoplus, Türkiye’nin 72 şehrinde 300 noktada oto ekspertiz hizmeti veren Pilot Garage’ın yüzde 25 hissesini satın alarak şirkete ortak oldu.
Online Oyun Arkadaşı Bulmanıza Aracılık Eden Girişim: Duogether
2021 yılında Seyyid Hamza Zahid tarafından hayata geçirilen girişim, kurucusunun yaşadığı bir soruna çözüm bulma hedefiyle geliştirildi. Kurucu Duogether’in geliştirilme temelini şu şekilde özetliyor.
“2019’da bizzat kendimin de oyun arkadaşı bulma problemini yaşaması üzerine pazar araştırması yapmaya başladım. Pandemi ile birlikte oyun oynayan kişi sayısı arttı ve sosyalleşme imkanları da azaldığı için hayata geçirme kararı aldım.”
Aslında sadece Seyyid Hamza Zahid’in öncülüğünde girişimin temelleri atılmış olsa da girişim ekibi,4 kurucu ortak ve 13 gönüllü çalışandan oluşuyor. Her biri farklı uzmanlık alanlarında Duogether girişimini bir üst seviyeye taşımak için emek veriyor. Duogether, tüm oyun severlerin bir şekilde düşünüp hayata geçirme aksiyonu almadığı bir girişim olsa da günümüz gelişmelerini barındırarak sektörünün en iyilerinden biri olma yolunda ilerliyor.
Workup 10. Dönem Girişimlerini Arıyor
Girişimler için birçok yönden yeni fırsat ve eğitim programı sağlayan ve İş Bankası bünyesi altında gerçekleşen Workup programı 10. dönem girişimlerini arıyor.
Workup’a dahil olmak isteyen girişimler için her zaman açık olan program, yıl boyunca değerlendirmelerini sürdürüyor. Değerlendirilen kriterler arasında katılım sağlayan girişimin ölçeklenebilir iş modeline sahip olması, teknoloji odaklı çözümler üretebilmesi ve fikir aşamasını tamamlamış olması bulunuyor. Eğer girişiminiz bu kriterlere uyum sağlıyorsa buradan ilgili siteye ulaşabilir ve açılan sayfada bulunan WORKUP’LI OL butonundan başvuruda bulunabilirsiniz.
Üreticilere Özel BIM Kütüphanesi Girişimi: BIMMade
BIMMade, kolay tasarım için akıllı ürünler sunan Dijital Ürün /BIM Kütüphanesidir.
Yapı endüstrisi için üretilen ürünlerinin 3 Boyutlu dijital ikizleri olan BIM akıllı objelerini dünya standartlarında oluşturur, bulut platformda barındırır ve mimarların, mühendislerin projelerinde kullanabilmeleri ücretsiz ve sınırsız erişime açar. Üreticilerin, proje aşamasında tercih edilmelerini sağlarken, onlara özel kontrol paneli ile indirme verisi ve pazar analizi imkânı sunar. Girişimi daha yakından tanımak için Kurucu&CEO Serdar Birden ile bir röportaj gerçekleştirdik. Röportajın devamı için ilgili yazımıza geçiş yaparak ayrıntıları okuyabilirsiniz.
Hedef Girişim, Tırport’a 17,5 Milyon TL Yatırım Yaptı
Hedef Girişim başlangıç, büyüme veya ileri aşamalarında bulunan ve yenilikçi olarak tanınan girişimlerin finansal açıdan yüksek potansiyelli girişimlerini destekleyen ve bununla birlikte bu girişimlerin kurumsal açıdan yapılanma süreçlerine katkıda bulunan bir girişimdir. Hedef Girişim şimdi de Türkiye’deki en büyük lojistik pazar yeri ve bir SaaS lojistik hizmet sağlayıcısı olan Tırport’a toplam 300 milyon TL’lik bir değerleme üzerinden 6 milyon TL doğrudan yatırım yaptı. Bunun yanında da 11,5 milyon TL paya dönüştürülebilir fon aktardı. Bu şekilde Hedef Girişim, Tırport’a toplamda 17,5 milyon TL yatırım sağlamış oldu.
Hedef Girişim, Türkiye’nin en önde gelen yatırım gruplarından biri olarak yer alan Hedef Holding’in bir iştiraki. Hedef Girişim büyümeyi hedefleyen ve aynı zamanda potansiyeli yüksek olan şirketlere uzun vadeli yatırım hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için finans, gıda, teknoloji, yazılım ve kimya alanlarında fonlar sağlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...