Haftalık olarak paylaştığımız ve hafta içerisinde Türkiye merkezli girişimlerin kamuoyu ile paylaştığı girişim haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
3D Yazıcı Girişimi Co Print 12 Milyon TL Yatırım Aldı
Co Print temel olarak 3D yazıcıların tek bir baskı ucu kullanarak hem çok renkli hem de çok malzemeli modeller üretebilmelerini sağlamak için çok filamentli 3D baskı modülleri geliştirmektedir. Co Print girişimi kitle fonlama platformu üzerinden başlatmış olduğu kitle fonlaması kapmanyası sürecinde toplam 12 milyon TL yatırım almayı başardı. Nitekim söz konusu girişim yola 10 milyon TL hedefi ile çıkmıştı. Girişime toplam 335 nitelikli yatırımcı yatırım yapmıştır. Bununla birlikte toplamda 2742 yatırımcı pay almıştır. Bununla birlikte söz konusu kampanyanın hedefine ulaşmasıyla Girişim toplamda 91 milyon TL değerlemeye ulaşmış oldu.
Leadport, 25 Milyon Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Dijital kanallardan gelen potansiyel müşterilerin en verimli şekilde yönetilerek, şirketlerin satışlarını arttırmalarına ve büyümelerine yardımcı olmayı hedefleyen Leadport, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde iş dünyasının önde gelen melek yatırımcılarından 25 Milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı.
“Altın Arama” özelliği sayesinde, müşteri adayı, ihtiyacını online olarak ilettiği anda, şirket yetkilisinin anında müşteriyle telefonda görüşmesini sağlayan, Bilişim Vadisi teknoloji geliştirme merkezinde hayat bulan ve %100 yerli ve milli bir girişim olan Leadport; 25 Milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı.
Leadport mobil uygulaması, telefon görüşmeleri dahil olmak üzere tüm müşteri takip süreçlerini dijitalleştirerek, hem uzaktan çalışma ekiplerine kolaylık sağlıyor, hem de telefon görüşme kayıtlarının analizi sayesinde, başarılı sonuçlara nasıl ulaşıldığını net bir şekilde ortaya koyarak, satış analitiği ve veriye dayalı satışa ön ayak olarak şirketlerin gelirlerini arttırmalarına, büyümelerine yardımcı oluyor.
Geleceği Kodlayan İzmirli Gençler Sun Tekstil’in Yetenek Projesi ile Dijitalleşiyor
Dijitalleşme uygulamaları sayesinde sürdürülebilir tasarım ve üretim süreçlerinin verimlilik katsayısını artıracak çalışmalara destek veren Sun Tekstil, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ve SAP ile ortak yürüteceği ‘SAP ile DijitalleşiyorSUN’ yetenek projesiyle geleceği kodlamaya hevesli gençlerin eğitim almasını sağlayacak.
Sun Tekstil, üretim metodu olarak daha iyi seçenekleri kullanabilmek için yenilikçi buluşlar geliştirmeye ve sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyor. Sun Tekstil, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ve SAP ile birlikte yürüteceği yeni yetenek projesi ‘SAP ile DijitalleşiyorSUN!’ detaylarını paylaştı. 16 Ocak’ta başlayan başvurular için son tarih 13 Şubat eğitim ise; 06 Mart- 06 Nisan 2023 tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek. Program kapsamında adaylar 1 ay boyunca toplam 129 saat eğitim alacak.
Yeni Nesil İmplantlar Geliştirici TrabTech, 6.6 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı
TrabTech, eklemeli imalat sektöründe hizmet ve ürünler sunmak amacıyla 2013’te kurulan şirket yepyeni bir yatırımla gündemde. BTech’in spin-off şirketi, 6.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
TrabTech’in yatırım aldığı turun katılımcılarıysa; Teknokent Girişim Destek ve Yatırım, Deniz Büyükkuşoğlu, Ertuğrul Birol Şen, Fark Holding, Murat Ayabakan, Çoşkunöz Holding, Emin Ataç, Ahu Serter ve Ömer Burhanoğlu’dur.
TrabTech; Kuntay Aktaş, BTech’in kurucu ortakları ve Katalist yatırım şirketi kurucularından Dr. Erol Teberoğlu tarafından kurulmuştur. Üç boyutlu yazıcı olarak ifade edilen eklemeli imalat yöntemiyle çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sayesinde Trabeküler İmplant diye ifade edilen kemikle çok hızlı entegrasyon sağlayan aynı zamanda genç ve yaşlı hastalarda kullanılarak hızlı iyileşme sağlıyor. Kemik ve dokuların büyümesine etki eden ayrıca boşluklu yapısıyla hem kanlanmayı hem de dokuyu üst seviyede tutan trabeküler yapılı bir tekniktir. Trabeküler yapı, nano düzeydeki pürüzlülük hücrelerini tutmak içinde özel ortam oluşturuyor.
Şirket, kalça implantı ve kişiye özel implantlar projesini sertifikalandırarak büyük bir başarı kazandı. Bu yıl içinde ürünün pazara sunulması bekleniyor. 2023 yılı içerisinde TrabTech, yeni araştırma projeleri geliştirecek. Şirketin çalışmalarını sürdürdüğü yeni başka projesi birkaç ay önce Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı. Yeni süreçte yapay zeka destekli özel yapılı boşluklar ve tasarım yöntemleri geliştiriyor.
Migros, “Mion” İsimli İlk Kişisel Bakım Mağazasını Açtı
Migros, İstanbul Göztepe’de açılan Mion’la mağazalaşma yönünde farklı bir atılım gerçekleştirmiş oldu. Market zinciri şimdiye kadar kişisel bakım ürünlerini kendi mağazasında satıyordu. Daha önce Migros’un mağazalaşma atılımı gerçekleştirmemesi bu durumu daha çok ilgi odağı yaptı. Market zinciri, fiyat avantajları ve ürün portföyü gibi pek çok konuda farklılığını ortaya koyacak gibi duruyor.
Yapay Zeka Çözümleri Üreten Aivisiontech’e 3 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım
Yapay zeka çözümleri üreten Aivisiontech Elektronik Yazılım A.Ş., ai4sports ürünüyle 3 Milyon Dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Aivisiontech, farklı görüntüleme modalitelerinden (termal, hiperspektral, 3D vb.) elde edilen verileri yapay zeka ile analiz eden bir teknoloji firması.
Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Murat Ceylan tarafından ODTU Teknokent’te kurulan, daha sonra merkezini Konya Teknokent’e taşıyan Aivisiontech Yapay Zeka firması, bir bankanın genel müdüründen 3 Milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı. Şirket daha önce de Türk Telekom Pilot programına kabul olmuş ve mezun olmuştu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...