Haftalık olarak paylaştığımız Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım, büyüme ve tanıtım haberlerinden oluşan detaylı rapora haberin devamından ulaşabilirsiniz.
KolayKaravan, 2,5 Milyon Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı
Yerli karavan kiralama girişimi KolayKaravan, 2.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım turuna İTÜ ARI Teknokent katıldı. Ayrıca ismi açıklanmayan yatırımcılarında olduğu belirtildi.
Yerli girişim; karavan sahipleriyle karavan deneyimi yaşamak isteyenleri bir araya getiriyor. 2022 yılında kurulan girişim, ilk senesinde iki farklı kurumdan yatırım desteği alıp tohum yatırım turunu tamamladı. Yerli girişim, karavan kiralama hizmeti veren pazar yeridir. KolayKaravan; 7/24 müşteri hizmetleri, kullanıcı yorumları ve güvenli ödeme sistemleri avantajlar sağlıyor. Karavan kiralama konusunda müşterilerinin karar verme süreçlerine yardımcı oluyor. Yerli girişim kendisi CamperTrust isimli bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama sayesinde karavanda kalan misafirler acil ihtiyaçlarına kolayca ulaşabiliyor.
Togg’dan Bir İlk: Akıllı Cihaz Pasaportu
Barselona’da bu yıl ikincisi gerçekleşen blok zinciri konferansı Avalanche Summit 2023 etkinliğinde konuşan Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş,dünyada türünün ilk örneği olan akıllı cihaza entegre dijital varlık cüzdanının içinde akıllı cihaz pasaportu ile batarya pasaportunun da yer alacağını duyurdu.
Gelişme ile açıklama yapan M. Gürcan Karakaş şu açıklamaları yaptı;
“Birbirinden bağımsız ekosistemleri birbirine bağlayarak kullanıcı dostu bir platform geliştiriyoruz”
wamo Kurucusu Yankı Önen ile Röportaj Yaptık!
wamo kurucusu Yankı Önen'in anlatımları ile oluşan keyifli röportajımıza buradan ulaşabilirsiniz.
EY Şirketi, Teknoloji Şirketlerinin Büyümesini Sağlayabilecek 10 Fırsat Alanını Açıkladı
EY şirketi, teknoloji şirketlerinin her sene merakla beklediği “Teknoloji şirketleri için en büyük 10 fırsat” araştırmasını kamuoyuna sundu. İşte detaylar!
Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi olarak hizmet veren EY (Ernst & Young) tarafından hazırlanan açıklamada teknoloji şirketlerini en çok etkileyebilecek 10 önemli fırsat alanı sıraladı. Şirket araştırmasında öncelikle teknoloji şirketlerinin günümüzde karşılaştıkları sorunlara dikkat çekti. Bu sorunlar; enerji krizi, düşen tüketici güveni ve yüksek enflasyon şeklinde sıralanıyor.
EY’nin araştırmasına göre öne çıkan fırsatlar içerisinde ilk sırada aktif birleşme ve satın alma (M&A) stratejisinin benimsemesi yer alıyor. Araştırmaya göre değerlemelerdeki düşüşün sürmesiyle beraber 2023’te birleşme ve satın alma anlaşmalarına yönelikte talepler geri dönecek. EY’nin araştırmasında teknoloji sektöründeki CEO’ların %72’sinin 2023’te birleşme ve satın alma işlemlerine yöneldiği de belirtiliyor.
Aynı zamanda araştırmada son dönemdeki tedarik zinciri iyileştirmesine yönelik adımların; finansal, ekonomik ve siyasal olarak ortaya çıkan krizlerden dolayı sekteye uğradığı belirtiliyor. Teknoloji şirketlerinin operasyonlarını yerelleştirme yönündeki çabalarına hız vererek jeopolitik olarak istikrarsız coğrafyalara bağımlılıklarını azaltma olanağı da fırsatlar sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.
Frantic Games, 2.4 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yerli mobil oyun girişimi Frantic Games, katıldığı tohum öncesi yatırım turunda 2.4 milyon dolar fon elde etti. Bu yatırım turu; vgames liderlik etti.
Frantic Games’in 2.4 milyon dolar aldığı yatırım turuna; Akın Babayiğit ve 500 Emerging Europe’de katıldı. Yerli girişim; 2022 yılının Kasım ayında Ankara’da faaliyete geçti. Hybrid Casual şeklinde isimlendirilen mobil oyunlar geliştirmeyi hedefleyen girişim; Alican Sayan, Kürşad Can Mutlu, Anıl Duyal Baydır ve Ali Dal tarafından kuruldu. Yerli girişimin kurucu ekibi; Ruby Games, Loop Games ve MagicLab Games gibi büyük oyun firmalarında çalışan uzman kişilerden oluşuyor. Aynı zamanda ekip üyeleri önceden; Fidget Trading, Match 3D, Epic Race, Match Tile 3D ve Touchdown Glory gibi yapımlarda da yer aldı. Sanat yönetimi, yazılım geliştirme, oyun tasarımı ve ürün yönetimi gibi birçok alanda da kurucu ekip uzmanlaşmıştır.
HockeyStack, 500 Bin Dolar Yatırım Aldı
Üç girişimcinin kurduğu HockeyStack, Y Combinator adlı girişimcilik programına katılmaya hak kazandı. Programa kabul edilmeleriyle birlikte şirket, Y Combinator’dan 500 bin dolar yatırım aldı.
HockeyStack, 2020 yılında Arda Bulut, Buğra Gündüz ve Emir Atlı tarafından kurulan bir SaaS platformudur. B2B şirketlerin müşteri edinim kanallarını ve en etkili satış yollarını analiz etmelerine olanak tanıyor. Şirket, üç lise 2 öğrencisi tarafından faaliyete geçirilmiştir ve ilk yıllarında 275 bin dolar ciroya ulaşmıştır.
Kurucu ekip daha sonra ABD’nin prestijli üniversitelerinde okumaya hak kazandı. HockeyStack’e tam zamanlı olarak odaklanmak için eğitimlerine ara vererek San Francisco’ya yerleştiler. Şu anda 8 kişilik global bir ekip ile birlikte çalışan kurucu ekip, Whatfix, Cognism, Oneflow ve Transfix gibi şirketlere hizmet sunuyor.
Linktera, 100 Milyon TL Yatırım Aldı
Linktera, özellikle finans kuruluşları, e-ticaret firmaları ve dijital dönüşüme ihtiyaç duyan kurumlara BT Danışmanlığı, Proje Yönetimi, Ürün & Yazılım Geliştirme ve Sistem Entegrasyon çözümleri sunma amacıyla 2011 yılında kurulmuştur. Linktera tarafından aktarılan bilgilere göre, şirket 100 milyon TL yatırım aldı. Bu girişim, 100 milyon TL’lik yatırımını, Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi şirketi olan Letven Capital’dan aldı.
Alınan 100 milyon TL’lik yatırım için, şirketin Türkiye ve Dubai’de bulunan merkez ve satış ofislerinin yanı sıra yeni coğrafyalara açılması, mevcut ürünlere ilave olarak yeni ürün ve hizmetler geliştirmesi için kullanılacağı aktarıldı.
Linktera CEO’su Taşkın Osman Aksoy, “Yaptığımız iş, bizim keşfimiz değil, 130 yılı aşkın süredir yeryüzünün farklı coğrafyalarında verilen bir hizmet. Farkımız, bu işe bakış tarzımız, uygulamadaki mükemmeliyetçiliğimiz. Tamamıyla yerli ve milli olan şirketimiz ile yıllardır Türkiye için değer üretiyor, teknoloji geliştiriyoruz. Bunu yaparken geçtiğimiz 10 yıl içerisinde 120milyon TL’lik AR-GE harcamasında bulunup, 30’un üzerinde AR-Ge projesi gerçekleştirdik. Son 3 yıl içinde 6 farklı ürünümüzü hayata geçirip satışlarına başladık. Tüm bunları her biri kendi alanında uzman ve aynı zamanda da girişimci olan 250’yi aşkın çalışma arkadaşımızın fikir ve hizmetleriyle gerçekleştirdik. Letven Capital ile yaptığımız bu yeni ortaklık ile temellerini attığımız bu ‘geleceği dönüştürme’ stratejimizi çok daha geniş bir coğrafi alana sunmayı hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.
Web3 ve Blockchain Girişimci Ekosistemini Destekleyecek Yeni Bir Fon: Slash Ventures!
Slash Ventures, ülkemizde Web3 ve blockchain sektörlerine yön vermek için kurulmuştur. Girişimci ekosistemini destekleyecek yeni fon olarak ifade edilebilir. Bu fon; GameFi, SocialFi, DeFi sektörlerinde uzmanlık, gelişmiş dijital bağlantı ağı, destek hizmetleri ve iş birlikleri sunarak alışılmışın dışına çıkıyor.
Dijital dünyadaki gelişmeler Web3 teknolojilerinin de benzersiz olmasını sağladı. Özellikle blockchain’in hayatımıza girişi ile dijital bağlantı ağımız, oyun oynama biçimimiz dönüşüme uğradı. Bahsettiğimiz fon; dijital dünyanın ve Web3’ün potansiyelinden yararlanan vizyoner girişimleri güçlendirmeyi misyon edinirken; yeni nesil teknolojinin ve Web3 öncülerinin büyümesini hızlandırmak ve bir yenilik ekosistemini beslemek için iş birliğinin gücüne inanarak, kapsamlı destek hizmetleri de sunuyor.
Girişim; deneyimli yatırımcılar, sektör ve teknoloji uzmanlarından oluşan tutkulu ekibiyle en son yatırımları, sektör içgörülerini, web3 teknolojisi dünyasındaki heyecan verici gelişmeleri paylaşarak geleceği şekillendiriyor. Aynı zamanda, dijital deneyimlerin sınırlarını beraber keşfettiği ve web3 dünyasının olasılıklarının kilidini açtığı yolculuğunu da sürdürüyor.
Yapay Zeka, Otomasyon ve İçerik Operasyonlarını Bir Araya Getiren Oppflow, Product Hunt’ta Günün Birincisi Oldu!
İçerik pazarlaması ihtiyaçlarını tek platforma toplayan Oppflow, Product Hunt platformunda lansman gününde birinci sıraya yerleşti ve yerini gün boyu başka bir ürüne bırakmadı.
Oppflow‘un yaratıcı ekibi, startuplara içerik pazarlaması konusunda destek olan OppZone‘un sektöründeki 4 yıllık tecrübesi sayesinde girişimlerin hangi zorluklarla karşılaştığını birinci elden deneyimledi. Bu deneyimlerden yola çıkılarak yaratılan ürünlerinin de kullanıcılarının içerik pazarlamasında karşılaştığı sorunlara birebir çözüm ürettiğini belirtiyorlar.
Oppflow, içerik pazarlamasını basitleştirmek, maliyetleri azaltmak ve markaların tek bir araçla yeni zirvelere çıkmasını sağlamak için yapay zeka, analitik ve işbirliğini birleştiren özelliklere sahip. Oppflow‘un sunduğu özellikler arasında özelleştirilebilir iş akışlarıyla içerik üretim sürecinin kolay takibi, isteğe bağlı olarak kullanılabilecek yapay zeka destekli içerik asistanı sayesinde markaya özel içerik üretimi ve içeriğin her platform için sunulan analizlerle performansının görüntülenebilmesi gibi birçok devrim niteliğinde fonksiyon yer almakta.
Ginoa, Yapay Zekâyı NFT Likidite ile Entegre Etmek İçin İlk Yatırımını Aldı
Kullanıcılarına NFT alım-satım ve NFT’yle yatırım tavsiyeleri sunan Ginoa, ilk yatırımını aldı. Yerli girişim Ginoa, aldığı yatırımla yapay zekayı NFT likiditeyle entegre edecek.
NFT ve yapay zekayı birleştiren yerli girişim; Lima Ventures, Aegean Ventures, TechOne Venture Capital ve DOMİNO Ventures’ten yatırım aldı.
Ginoa, geliştirdiği teknolojiyle kullanıcıların yatırımları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olan yapay zekâ destekli sohbet robotu GinoaGPT’yi başlatmak adına yapay zekâ yeteneklerini genişletiyor. Chatbase.co tarafından desteklenen GinoaGPT, kullanıcıların NFT’ler, NFT koleksiyonları ve Ginoa’ya ilişkin önemli detaylar hakkında bilgi almalarını sağlıyor. Bu sayede, hizmet alıcıların koleksiyonlar, aşırı değerli ve düşük değerli NFT’ler, satış rakamları, işlem hacmi, fiyatlandırma, değerli özellikler, telif ücretleri ve çok daha fazlası hakkında gerçek zamanlı verilere erişmesi sağlanıyor.
Ginoa’nın amiral gemisi ürünü olan Barterplace, herkesin NFT dünyasını keşfetmesine ve kişiler arası değiş-tokuşa olanak tanıyor. Platform, UpShot partnerliğinde yapay zekâ odaklı NFT değerleme verilerini kullanıcı dostu bir şekilde sunarken, on binlerce NFT koleksiyonundan 50 milyondan fazla NFT’yi yüzde 95’in üzerindeki etkileyici bir doğruluk oranıyla değerlendiriyor. Ayrıca ilgili takas yeri hem gerçek zamanlı portföy takibi hem de doğru hesaplamalar sergilemesiyle dikkat çekiyor. Düşük işlem ücretlerinin de dahil olduğu benzersiz özellikleri, Ginoa’yı alternatif likidite sistemleri arayanlar için cazip bir seçenek hâline getiriyor.
TRT, Dijital Platformu Tabii’nin Duyurusunu Yaptı!
TRT uluslararası dijital platformu ”Tabii” için duyurusunu yaptı. İlk etapta 15.000 saati aşan içerikle yola koyulacağı aktarıldı. Tabii, farklı türlerdeki orijinal dizileriyle ön plana çıkacak. Ayrıca geniş arşivinde çok sevilen TRT yapımları da yer alacak.
Tabii, farklı kültürlerin ortak değer ve çeşitliliğine hitap edecek. Ayrıca ailece izlenebilecek zengin içerikleriyle benzersiz bir yayın deneyimi sunmayı vadediyor. Sevilen ve artık klasik haline gelen Türk yapımlarının yanı sıra özel orijinal içeriklere de ev sahipliği yapacağı aktarıldı.
TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, tabii’nin tanıtım toplantısında konuştu. Verdiği bilgiye göre; TRT Uluslararası Dijital Platformu ilk aşamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerindeki içeriklerden oluşacak. 30 yeni yapım ve 184 yeni bölüm ile açılış aşamasında en zengin orijinal içeriğe sahip platform unvanını taşıyacak.
Aktarılan bilgiye göre, Modern Doğu Masalları, Koyu Beyaz, Son Gün, Kapı, Hay Sultan, Şanzelize Düğün Salonu, Derin Mor, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Küçük Dahi İbn-i Sina, Akif, Şebeke, Adalet, Aşkımız Yeter, Dayton ve Yangın Günleri v.b gibi projeler yer alıyor.
Çocuklar için de animasyon içeriklerinin platformda kendine yer bulacağı aktarıldı.
Platform, 7 mayısta izleyicilere sunulacak. İlerleyen dönemlerde ise platformun uluslarası pazarlara açılması planlanıyor. Başlangıçta platform, Türkiye’deki kullanıcılara ücretsiz olacak. 7 Mayıs öncesinde ”www.tabii.com” adresine, e-posta adresinizi bırakarak aboneliği başlatabileceksiniz.
Techsign, Papara’dan 30 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Dijital imza ve kimlik doğrulamaya yönelik çalışmalar yapan Techsign, Papara’dan 30 milyon değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım turu, Seri A öncesinde gerçekleşti.
Girişim, önceki yıllarda 8.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yerli girişim; PC, mobil telefon ve tabletler için biyometrik/dijital imzalama hizmeti veriyor. Girişim aynı zamanda imzaların doğruluğunu tespit eden algoritmalar geliştiriyor. Yerli girişim geliştirdiği bu hizmetlerle şirketlerin müşteriyle süreçlerini uzaktan takip etmesini sağlıyor.
Techsign CEO’su Abdullah Kip aldıkları yatırımı küresel ölçekte büyüme hedeflerinde kullanacaklarını söyledi. Abdullah Kip açıklamalarına şöyle devam ediyor: “2021’den beri müşterimiz olan Papara’ya iyi bir hizmet sunmuş olmaktan gururluyuz, global ölçekte etkili bir aktör olma hedefimizde desteklerini almak adımlarımızı hızlandıracak.”
Triwi ve Infinia Teknolojik İş Birliği Yaptı
Triwi, kadınların meme sağlıklarını daha düzenli kontrol etmeleri için akıllı sütyen geliştirdi. Triwi yaptığı bu çalışmayla teknolojinin sağladığı avantajları sağlık sektörüne aktarıyor.
Şirket, geçtiğimiz dönemde başarılı bir kitle fonlama kampanyasıyla ürününün geliştirilmesine önemli katkılar sağladı. Şirket şimdi de yeni bir gelişmeye imza atarak; insan merkezli tasarım ve inovasyon firması Infinia ile teknolojik bir işbirliği gerçekleştiriyor. Türkiye’den Global FemTech pazar raporuna giren ilk şirket olan Triwi bu iş birliği sayesinde küresel pazarlarda da meme sağlığı takibi ve iyileştirilmesinde önemli bir rol oynamayı hedefliyor.
nfinia, Triwi’nin donanımını satışa uygun hale getirerek, satış sonrasında da danışmanlık ve ürün geliştirme desteği sunacak. Bu iş birliği, Triwi’nin akıllı sütyenini daha geniş kitlelere ulaştırmasına ve daha etkili bir şekilde pazarlamasına yardımcı olacak. Bu sayede Triwi, ürün geliştirme konusunda Infinia’nın uzmanlığından faydalanarak, müşterilerine daha iyi bir hizmet sunacak.
Triwi Akıllı Sütyen, kadınların meme sağlığı konusunda kendilerine yardımcı olan bir giyilebilir teknoloji olarak öne çıkıyor. Ürün, kadınların rutin kontrollerini hatırlatan bir özelliğe sahip. Ayrıca, ürün üzerinde yer alan sensörler sayesinde memede oluşan farklı lezyonları kadınların daha erken bir şekilde fark edip doktora başvurmasını hedefliyor.
Diginak.com, 2’nci Tohum Yatırımını Aldı
Diginak.com, taşımacılık hizmetini uçtan uca dijitalleştiren akıllı bir lojistik platformudur. Yılın ilk üç ayında büyümesini iki kat arttırdı. 5,25 milyon dolar değerleme ile ikinci tohum yatırımını aldı.
Diginak.com, yeni yatırımı ile iç pazarda hedeflerini daha da büyütüyor. Global açılım çalışmalarını hızlandırmayı, ekibini büyütmeyi ve yeni ürün çalışmalarını sürdürmeyi planladığı aktarılıyor. Şimdi sizlere, Diginak.com CEO’su Oğuzhan Karaca’nın açıklamalarını aktaracağız.
diştedavim, 6.5 Milyon Dolar Değerleme ile 200 Bin Dolar Yatırım Aldı
Dental alanlarında randevu süreçlerini kolaylaştıran diştedavim, 6.5 milyon Dolar değerleme üzerinden 200 bin Dolar yatırım aldığını duyurdu.
Diştedavim ara yatırım turu katılımcıları; İzzet Halyo, Cihan Çapan, Serhat Özer, Koray Bahar, Yavuz İrtem, Kurthan Atmaca, Umur Çulha, Cihan Çapan, Emek Ertener, Kaan Boncuk, Ufuk Çoşkun, Savaş Yılmazer, Levent Hatay, Mine Dedekoca, Kübel Özkut gibi melek yatırımcılar olduğu biliniyor.
diştedavim, 2022 yılının mayıs ayında hizmet vermeye başladı. diştedavim Teknoloji Hizmetleri A.Ş., DentGroup diş klinikleri kurucu ortağı Efe Çelebi tarafından faaliyete geçirildi.
Girişim, dental sektörde hem randevu hem de ödeme süreçlerini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Girişim ilk olarak “dtSanalPOS” isimli ürünü geliştirdi. Bu ürün sayesinde diş klinikleri hastalara taksitli ödeme yapabiliyor. Aynı zamanda kliniklerde dental malzeme sağlayıcılarına yapmış oldukları kendi ödemelerini de taksitlendirebiliyorlar. Kullanıcılar, distedavim.com üzerinden diş hekimleriyle irtibata geçebiliyor. Girişim, 1400’ün üzerinde diş hekimiyle çalışıyor. Girişim, 11 ay içinde 50 milyon TL’lik işlem hacmine ulaştı. Haziranda ikinci yatırım turuna çıkmayı hedefleyen girişim, platformunu yurtiçi ve yurtdışında büyütmeyi hedefliyor.
Yancep, 5 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Yerli birikim ve yatırım uygulaması Yancep, 5 milyon Dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. Yancep’in ikinci çıktığı bu yatırım turuna; Papara, hiboost, Koç Finansman A.S., Inveo Ventures ve EGİAD Melekleri liderlik etti.
Yancep’in 5 milyon dolar aldığı yatırım turuna; Yakup Ekşi, Begüm Öztan, Koray Bahar, Siret Ünsal, Emir Temizkan, Muhammet Kaya ve Yağız Gökdemir’de katıldı.
Küçük meblağlarda kullanıcılarının yatırım fonlarına yatırımların yapılmasını sağlayan Yancep, 2022 yılının temmuz ayında operasyonlarına başladı. Yerli girişim; bireylere ufak tutarlar üzerinden çeşitli fonlara yatırım gerçekleştirerek sermaye piyasasına giriş yapmasını sağlıyor.
Kullanıcılar, mobil uygulama aracılığıyla; varlık grupları, dolar, yapay zeka, tema, risk seviyelerine göre altın ve sürdürülebilir gibi fonlara yatırım yapabilir.
Taksit Market, Finberg’ten Yatırım Aldı
Fibabanka’nın iştiraki olarak kurulan Finberg, Taksit Market’e yatırım yapıyor.
Taksit Market, Nethouse ile iş birliği yaparak ortaklık kurdu ve her ay cirosunu %40 artırdı. Şimdi aldığı yatırımla, kozmetik, otomotiv ve kitap-kırtasiye sektörlerinde de faaliyet göstererek ürün çeşitliliğini artırmayı planlıyor.
Taksit Market, Fibabanka’nın kurum içi girişimcilik projesi olarak Temmuz 2021’den bu yana faaliyet gösteren bir e-ticaret platformudur. Akıllı telefonlar dahil birçok elektronik ürünü avantajlı banka kredisi ile sunarak müşterilere farklı ödeme seçenekleri sunmayı hedefler. Taksit Market’in öne çıkan özellikleri arasında, birçok üründe 24 aya kadar taksit imkanı, tüm ürünlerde ücretsiz kargo, birçok üründe aynı gün kargolama ve müşterilerin doğrudan Taksit Market ile iletişime geçerek tüm sorularını cevaplayabilmesi yer almaktadır.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...