Haftalık olarak paylaştığımız Türkiye merkezli girişim haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
RePG Enerji, 60 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Havanın içindeki bağıl nem ve ısı değişiminden faydalanarak elektriğe dayalı güç üreten ve yüzde 100 yenilenebilir enerji sağlayan girişim RePG Enerji, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Yatırımın kaynağı, Türkiye’nin girişim ve yatırım ekosisteminin önemli oyuncularından Keiretsu Forum Türkiye’nin melek yatırımcılarıdır.
RePG Enerji’nin paylaştığı bilgilere göre, yatırım değerlemesi 60 milyon dolar üzerinden gerçekleşti. Ne kadar yatırım aldığına dair ayrıntılı bilgi ise paylaşılmadı. RePG Enerji, 2019 Kasım ayında TRANGELS’tan 1,1 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.
Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan şirketin kurucusu Hasan Ayartürk, odak noktalarının enerji ve su alanlarında özgün teknolojiler geliştirmek ve bu teknolojileri dünyaya sunarak çevre dostu ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir rol oynamak olduğunu belirtti. Yenilikçi ürünleri ve çözümleri sayesinde, RePG küresel ölçekte enerji verimliliğini artırmak, yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak ve su kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Niocycle, 1.1 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Lityum iyon pillerin geri dönüşüm süreçlerine yardımcı olan girişim Niocycle, tohum yatırım turunda1.1 milyon dolar fon elde etti. Niocycle, aldığı yatırımla endüstriyel anlamda faaliyetlerini artıracak.
Yerli girişimin yatırım turu; SABIC Ventures ve Diniz Holding liderliğinde gerçekleşti. APY Ventures’te bu yatırım turuna eşlik etti.
Niocycle; 2021 yılında Yusuf Perçin (COO), Taha Uluhan (CEO) ve Fatih Bosna (CTO) tarafından kuruldu. Girişim, lityum iyon pillerin ilk kullanım ömrünü tamamlayarak geri dönüşümünü yapmayı hedefliyor. Yerli girişim, kuluçka dönemini Bilişim Vadisi’nde geçirdi.
Girişim döngüsellik hedefi doğrultusunda; ikinci kullanımda istifleme, geri dönüşüm, geri dönüşüm dostu pil paketlerinin üretimi ve Katot malzemelerinin çoğaltılması gibi çözümler üretmeye çalışıyor. Niocycle, geri dönüşüm işlemini yaparken pillerin parçalanmamasını sağlıyor. Ayrıca pillerin içerisinde yer alan değerli materyallerin kaybolmamasına yönelikte bir teknolojiden faydalanıyor.
Log-D, Founder One’den Yatırım Aldı
İstanbul merkezli bir firma olan Log-D, ulaşım, lojistik, tedarik zinciri ve depolama alanındaki hizmetlerini sürdürülebilirlik çerçevesinde sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, firma ilk yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu.
Sürdürülebilir tedarik zinciri LogD, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. Lojistik tedarik zincirinde sürdürülebilir ve inovatif bir uygulama olan LogD’nin Milk Run Yönetim Sistemi, erken aşamada teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen etki yatırım fonu Founder One’dan yatırım aldı.
Türkiye’de alanında bir ilk olan LogD Milk Run Yönetim Sistemi, lojistik tedarik zincirinde geliştirdiği yeni teknoloji, operasyon ve sürdürülebilir çevreci malzemelerin kullanıldığı uygulamasıyla büyümeye devam ediyor.
Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, “Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi ortaklığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz Founder One olarak, diğer etki alanlarında yatırım yaparak topluma değer katan girişimleri desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Yazılım Şirketi Insider, 105 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Yerli yazılım şirketi Insider, düzenlenen yatırım turunda 105 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Sequoia’nın liderliğinde düzenlendi. Qatar Investment Authority (QIA) ve Esas Private Equity tura katılım gerçekleştirdi.
Şirket, portfoyünde Volkswagen ve Barclays gibi şirketler bulunduruyor. Insider’ın hedefini Türkiye’den daha fazla girişim satın almak olarak aktarıyorlar.
Sequoia’nın liderlik ettiği bir önceki yatırımla birlikte, Insider’ın aldığı toplam fon miktarı için 274 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.
Hatırlatalım. Insider, kısa süre önce de G2’ye göre Dünyanın En İyi 6. Yazılım Şirketi seçilmişti. Bu son yatırım, Insider’ın şirket birleşmesi ve satın alma odaklı stratejisini hızlandırıyor. Şöyle ki, şirketin pazarlamacıların ihtiyaçlarına göre günden güne yeni kanallarla geliştirdiği endüstri lideri platformunu güçlendirmeye yardımcı olacak. Aynı zamanda çığır açan teknolojileri, ürünlerine de entegre etmelerine yardımcı olacağı belirtiliyor.
Bu gelişme, şirketin Türkiye’deki faaliyetlerine önemli ölçüde fayda sağlayacak. Özellikle LCW, Turkcell, Akbank gibi markaları da içeren müşterilerinin müşteri deneyimi performanslarını arttırmaya yardımcı olacak. Tüm dünyada teknoloji şirketlerini etkileyen ekonomik dalgalanmalar ve gerilemeler mevcut. Fakat bu yatırım ile Insider, büyümeye ve yeni şirketleri bünyesine katmaya devam edecek.
Easyapp, Fonangels Kitle Fonlama Platformunda Yatırım Turuna Çıktı
Easyapp yazılım bilgisi olmayan işletmelerin kolayca uygulamalarını yapabilecekleri bir platformdur. Bu platform Fonangels kitle fonlama platformunda 19.000.000 TL arıyor.
Mobil uygulama platformu olarak bilinen Taptoweb kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Enes Zahid Urhan Easyapp isimli lokomotif üründen bahsetti. Easyapp; mobil uygulamaların dizayn edilme sürecini kolaylaştırıyor. İşletmelerin dijital dönüşümünü hızlandırıyor. Aynı zamanda teknik bilgi, kodlama vb. bilgilere ihtiyacı da ortadan kaldırıyor.
Gelişen teknolojiyle birlikte tüm işletme sektörleri de inovasyona önem vermeye başladı. İşletmeler için iş yaşamına dijitalleşmeyi dahil etme kaçınılmaz oldu. İşletmeler dijital dönüşümü; iyi müşteriler kazanmak, iş risklerini yönetme, maliyetleri kontrol etme, çalışan deneyimlerini iyileştirmeyi sağlıyor. Bunların yanı sıra üretkenliğin ve süreçlerin iyileştirilmesi noktasında da önemli rol oynuyor. İşletmeler dijital dönüşüme; kendi web sitelerini ve mobil uygulamalarını geliştirerek geçebilirler.
2019 yılında “Taptoweb Mobil Uygulama Oluşturma Platformu” kullanıcılarıyla buluştu. Taptoweb, 2021 yılında “Dijital dönüşüm sihirbazı” ismini verdiği Easyapp mobil uygulamasıyla ilgili çalışmalara başladı. Easyapp, kullanıcılarına uçtan uca çözümler sunuyor. Taptoweb sayesinde işletmelerle şahıslar basit şekilde uygulama oluşturabiliyor. Easyapp, yenilikçi deneyimleriyle kullanıcılarından tam not alıyor. SPK yetkili değerlendirme kurumu olan Finansal Eksen’e ait değerleme raporunda 39,3 Milyon USD değerine ulaşmıştır. Popülerliği her geçen gün artan uygulama, küresel anlamda da markalaşma çalışmalarına devam ediyor.
Sanal Mutfak Bundle Kitchen, 1.25 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Türkiye’nin sanal mutfak konseptli ilk girişimlerinden biri olan Bundle Kitchen, bu sektöre benzersiz bir yaklaşım getiriyor. Attığı adımlar da büyüme yolunda kendini gösteriyor. Sektördeki konumunu güçlendiriyor.
Tohum yatırım turu, Orta Doğu’nun en önde gelen sermaye fonlarından Nuwa Capital liderliğinde ve Kybele Investment‘ın katılımıyla gerçekleştirildi. Sanal mutfak girişimi de 1.25 milyon dolar yatırım aldı.
Bu yatırım, şirketin Türkiye pazarında lider konumunu güçlendirmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor. Küresel olarak büyümesi açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bundle Kitchen, sanal mutfak iş modelinin Türkiye’den çıkan başarılı temsilcisi. Neyi amaçlıyor peki? Bünyesinde bulundurduğu çeşitli markalar aracılığıyla en iyi ürünü en uygun fiyat ve sürdürülebilir bir hizmetle müşterilerine sunmak. Bundle Kitchen, yiyecek ve içecek sektöründe çeşitli markaları tek bir çatı altında buluşturuyor. Böylelikle geniş marka yelpazesiyle farklı damak zevklerine hitap etmeyi de sürdürüyor. Rebel, Green Box, Sandosan, Suup Çorba & Meze, Wrap Me Some, Nane Sumak, 150 Gr, Keftedes, Hungry Vegan olmak üzere çatısı altında bulunan 10 farklı marka mevcut. Bu arada Bundle Kitchen, 3 yıl içinde Türkiye genelinde 50 mutfak açmayı hedefliyor.
Lumier Games, 1 Milyon TL Yatırım Aldı
Yerli mobil oyun girişimi Lumier Games, Hakkı Alkan’dan 1 milyon TL tohum yatırım aldığını duyurdu. Mobil oyunlara odaklanan Lumier Games’in 1 milyon TL’lik yatırımı; 7 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşti.
Yerli oyun girişimi; rekabetçi midcore match 3 türünde yenilikçi projeleriyle öne çıkıyor. Alınan yatırım; üzerinde çalışmaları süren rekabetçi yeni oyunların geliştirilmesiyle PR çalışmalarında kullanılacak.
Yerli girişim; Cansu Demir, Kuntay Koca ve Burhan Yıldırım tarafından 2021 yılının mayıs ayında faaliyete geçirildi. Kurucu ekip; ürün geliştirme, yazılım, Ar-Ge, görsel dizayn, proje yönetimi ve test otomasyonu gibi birçok alanda profesyonel diyebiliriz.
Lumier Games’in kurucu ortağı ve CEO’su Kuntay Koca’nın açıklamalarıysa şu şekildedir: “Oyun geliştirmede dört ana unsur olan; yazılım, görsel dizayn, ürün geliştirme ve pazarlamada kurucu ortaklar olarak ilk üç unsurda ayrı ayrı tecrübelerimiz var ve Hakkı Alkan ile birlikte güçlerimizi birleştirerek dördüncü unsuru da sağlamlaştırmış olduk. Bu gücümüzü, oyuncuların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak midcore türde hem rekabetçi hemde single play olarak oynanabilen oyunlar üretmek için kullanacağız. Hakkı Alkan, pazarlama ve medya alanındaki tecrübelerini bizlerle aktarmasının yanı sıra elini taşın altına koyarak bu alandaki iş gücümüzü de hafiflemesini sağlıyor.”
Yerli girişim Werover, Simya VC’den 350 bin dolar Yatırım Aldı
Erken aşama girişimlere odaklanan uluslararası hızlandırma fonu Simya VC, inovatif ve sürdürülebilir teknolojilere odaklanmayı sürdürüyor. Simya VC, yapay zekâ çözümleriyle yenilenebilir enerjinin dijitalleşmesi için çözümler üreten Werover’a 5 milyon dolar değerleme üzerinden 350 bin dolar yatırım yaptı. Werover aldığı bu yatırımla global pazarda büyümenin yanı sıra yenilikçi çözümler üretip, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştıracak.
12 yıldır girişim ekosistemine öncülük eden 212’nin, erken aşama girişimlere yatırım yapma hedefi doğrultusunda Neo Portföy ve dünyanın en iyi hızlandırma programlarından biri olan Alchemist Accelerator ile beraber hayata geçirdiği Simya VC, yerli girişim Werover’ın rüzgâr tribünü ürünü Windrover’a 5 milyon dolar değerleme üzerinden 350 bin dolar yatırım yaptı. Windrover ile rüzgâr enerjisi alanında maliyetleri düşürüp verimliliği artıran ve yenilenebilir enerjiyi sürdürülebilir kılmayı hedefleyen Werover, aldığı bu yatırımı küresel pazarda büyüme hızını artırmak, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve yenilikçi çözümler sunmak için kullanacak.
Taşınma Hizmetlerinin Dijital Dönüşümüne Yön Veren eTaşın 365.000 USD Yatırım Aldı
Taşınma hizmeti sektörüne yepyeni bir soluk getiren eTaşın, tohum yatırım turunun ilk destekçisi İTÜ Arı TeknokentAŞ’den sonra, toplamda 365.000 USD’ye ulaştığını duyurdu.
TRAngels yatırımcıları ve bağımsız bir melek yatırımcı grubu temsilcilerinin eş liderliğinde tamamlanan tura katılanlar arasında Q Angels da bulunuyor. Tura katılan melek yatırımcılar arasında tedarik zinciri, lojistik, operasyon ve dijital dönüşüm alanlarında çok tecrübeli profesyonellerin de bulunduğu paylaşılan bilgiler arasında.
eTaşın, oldukça dağınık yapıdaki eşya taşıma sektöründe,ihtiyaç sahibi son kullanıcılarla, hizmeti sunacak olan iş ortakları arasında konumlanarak süreci sahiplenen ve yürütenbir “yeni nesil taşıma şirketi”. Neredeyse tamamen geleneksel hizmet sağlayıcılar tarafından temsil edilen bu sektörde müşterilerine kurumsal, güvenilir bir muhatap ve kaliteli, standart hizmet süreçleri sunmak eTaşın’ın en önemli değer önermesi.
Taşınma öncesi, sırası veya sonrasında ihtiyaç duyulabilecek sigorta, boya, temizlik, dezenfeksiyon, anahtar değişimi, montaj gibi ek hizmetleri de “anahtar teslim taşınma” konseptinde uçtan uca sunabilen eTaşın, müşterilerinin bu şekilde ciddi zaman kazanmasını mümkün kılmayı hedefliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...