Haftalık olarak okuyucularımızla buluşturduğumuz Türkiye merkezli girişim haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Getir, n11’i Satın Aldı
Getir, n11.com adlı e-ticaret platformunu satın alarak tamamen şirketin sahibi olduğunu duyurdu.
Daha önce n11.com’a ortak olan Getir, şimdi tüm hisseleri satın alarak bu platformun sahibi oldu. Bu bilgi, Getir’in kurucusu Nazım Salur tarafından yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.
Artiwise, Boğaziçi Ventures’tan 600 Bin Dolar Yatırım Aldı
Global yaşamla iş uygulamalarında gerçekleştirdiği inovatif, yaratıcı ve yenilikçi teknoloji girişim yatırımlarıyla dikkat çeken Boğaziçi Ventures; Artiwise girişimine 600 bin dolarlık yatırım yaptı. Artiwise ve Boğaziçi Ventures arasında gerçekleşen yatırıma dair işte detaylar!
Yapay zekayla müşteri odaklı çözümler geliştiren Artiwise; Fatih Samet Çetin ve Tanel Temel tarafından kuruldu. Bu girişimin misyonu; kurumlarda yapay zekayla sürdürülebilir müşteri memnuniyeti elde etmek. Girişim müşteri memnuniyetini sağlarken bazı teknolojilerden yararlanıyor. Bunlar; kök analizi, müşteri memnuniyeti, duygu analizi, yapay zeka ve doğal dil işlemedir.
Artiwise platformu; çevrimiçi yorumlar, sosyal medya, çağrı merkezi aramaları, anket sonuçları, marka haberleri ve chatbot sohbetleri gibi iletişim kanallarındaki verileri tek yerde topluyor. Daha sonra bu verileri yapay zekayla analiz ediyor. Yapay zekayla analiz edilen veriler; müşteri memnuniyeti skorları ve müşteri içgörüleri skorlarını belirliyor. Aynı zamanda problemlerin asıl sebeplerini de tespit ederek o doğrultuda proaktif aksiyon alınmasını sağlıyor.
Wastespresso, 3 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Kahve atıklarından biyoplastik üretimi yapan Wastespresso, 3 milyon değerleme üzerinden yatırım aldı. Founder One tarafından yapılan bu yatırıma dair işte detaylar!
Kahve atığı olarak ortaya çıkan işletmelerin mikro kahve atıklarını düzenli şekilde yöneten Wastespresso ilk yatırımını 2022’nin şubat ayında aldı. Sürdürülebilir teknolojik altyapısıyla atıkları biyo-ham maddeye dönüştüren girişimin tam olarak ne kadar yatırım aldığı hakkındaysa bilgi verilmedi.
Yerli girişim; kuruluşu itibariyle Yemeksepeti, Media Markt ve Decathlon gibi 30’un üzerinde şirketle de iş birliği yaptı. Girişim şu ana dek 500 tondan fazla kahve atığını da dönüştürdü. 308 bin tonda CO2e karbon emisyonun salınmasına engel oldu.
Wastespresso kurucu ortağı Kerem Acar, girişimlerinin aldığı yatırımla birlikte hedeflerini şu şekilde açıkladı: “Wastespresso olarak yeni üretim ağları kurmak, üretim kapasitemizi artırmak, kaliteyi yükseltmek, farklı sektörler için yeni ürünler geliştirmek ve daha fazla kahve atığına ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye’deki pazar payımızı artırmayı ve uzun vadede bayilikler ve iş birlikleri aracılığıyla Amerika, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere açılmayı planlıyoruz.”
GoWit, 1 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Pazar yerlerine reklam platformu sunan yerli girişim GoWit, 1 milyon dolar yatırım aldı.
Ülkemizin ilk parekende medya reklam platformu geliştiren girişiminin yatırım turuna; Mindvest GSYF, Esas Ventures, APY Ventures ve Alarko Ventures katıldı. Girişim aldığı yatırımla Türkiye pazarında daha güçlü konuma gelecek. Aynı zamanda küresel açıdan da büyüyecek.
Yerli girişim; geçen sene RMA (Retail Media Ads- Perakende Medya Reklamları) isimli piyasaya sundu. Ayrıca global ve yerli pazaryerleriyle olan partnerliklerini de duyurdu. Girişim, RMA platformu üzerinden pazaryerleri reklam alanlarını beraber faaliyet gösterdiği markalara sunuyor. Markalarda farklı kanallar aracılığıyla gösterilen reklam formatlarını etkili kitle hedeflemeleriyle satış, genel reklam dönüşümleri ve marka bilinirliğini artırıyor.
Popile, 4 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı
Popüler isimlerden kişiye özel tebrik mesajları almayı sağlayan yerli girişim Popile, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Popile’nin yatırım turuna; Siret Ünsal, Yarkın Sakuçoğlu, Kıvanç Ünal isimlerinin yanında bazı melek yatırımcılarda katıldı. Popile girişimi sayesinde ünlülere ulaşmak, onlarla çalışmalar yapmak daha kolay hale geliyor. Çünkü demokratik ve şeffaf düzende popüler isimlerin tüm gelirlerinin kendileri üzerinden kazandığı noktada çalışmalar ilerliyor.
Platform; Twitch yayıncılarından tutunda influencer’lar, Fenerbahçeli futbolcular ve ünlü oyuncularla sanatçılara ulaşma imkanı sunuyor. Yerli girişim; 500’ün üzerinde ünlü isme ulaşmayı kolaylaştırdı. Girişim; bireysel satışlarda ulaşmış olduğu standardizasyonu aynı zamanda 2023’ün ilk çeyreğinde kurumsal satışlara da başarılı şekilde yansıttı.
Beynex, 4 Milyon Euro Değerleme ile Yatırım Aldı
Beyin sağlığı uygulaması Beynex, 4 milyon Euro değerleme üzerinden yatırım aldığını açıkladı.
Beyin sağlığı uygulaması olan Beynex; Emre Gürkan, Türker Şahiner, Enis Hisarlı, Oğulcan Bagatır, Sarp Akgönül ve Tolga Atam tarafından faaliyete geçirildi. Bu yatırım turuna; Devrim Melek, Kıvanç Ünal, Startup Wise Guys VC Fonu ve Francesco Tarantino’yla melek yatırımcılar katıldı.
Beynex’in algoritmalarıyla uygulamanın içindeki oyunlaştırılmış bilişsel değerlendirme testleriyle devamlı kullanıcılar üzerindeki etkinlik ölçümlenebiliyor. Bununla bağlantılı olarak yönlendirmeler iyileştirilip kişiselleştirilir.
Yerli girişim Beynex’in kullanmış olduğu algoritmaların geliştirilmesi 2014 yılında başladı. Bu algoritmaların ticarileştirilmesiyse 2020 yılını buldu. 2020 yılında startup olarak hizmet vermeye başlayan girişim günümüzde 10 kişiyle hizmet veriyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...