Haftalık olarak hazırladığımız ve hafta boyunca kamuoyuna duyurulan Türkiye merkezli girişim yatırım haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Yerli Girişim Martı, New York Borsası’nda
Türkiye’nin önde gelen girişimleri arasında yer alan Martı, artık New York Borsası’nda yer alıyor.
Hedefi Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak olan Martı, bu hedefle gerçekleştirdiği halka arzdan 60 milyon dolara yakın bir kaynak yaratmayı başardı.
Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem yaptığı açıklamada: “Yalnızca güçlü bir iş planı ve yenilikçi iş modeliyle değil, aynı zamanda sarsılmaz tutkumuz ve bağlılığımızla da güvence altına alınan bu güven, gelecek vizyonumuza inanan yatırımcıları cezbetmiştir. Bugün bu sahnede dururken onların inançlarını doğruluyor ve bu yolda bize katıldıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.”
“Bu başarı sadece tüm Martı Ailesi’nin değil aynı zamanda Türk girişimcilerin çalışkanlıklarının, gücünün ve potansiyelinin de bir simgesi. Bugünkü başarılı halka arz, pazar liderliğimizi pekiştirmek için bize ek kaynaklar sağlıyor. Üst düzey yatırımcıların desteğini aldık ve artık ABD sermaye piyasalarına erişimimiz var. Bu yeni sermaye tabanı, birinci sınıf bir teknoloji ve mobilite şirketi olma yolunda ilerlememizde etkili olacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Enerji Yönetimi Platformu SmartPulse, Toshiba’dan Yatırım Aldı
SmartPulse, yerli yeni nesil dijital bir enerji yönetimi platformu. Alım satım, tahmin ve operasyonel izleme için uçtan uca bir çözüm sunan bir platform. Şimdi de yerli girişim SmartPulse, yaklaşık 18 milyon dolar değerleme üzerinden Toshiba’dan yatırım aldı.
Edinilen bilgiye göre, SmartPulse’ın yatırımı mayıs ayında gerçekleşti. Yatırım, teknoloji dünyasının en köklü firmaları arasında yer alan Toshiba‘nın enerji alanına odaklanan kolundan geldi.
Yerli SmartPulse, kısa vadeli elektrik ticareti ve yönetimi için bulut tabanlı bir B2B hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Edinilen bilgiye göre, platformun Toshiba Completes Corporate Venture Capital’dan aldığı yatırımın 1 milyon dolar seviyelerinde olduğunu belirtelim. Ve yaklaşık 18 milyon dolar değerleme üzerinden de gerçekleştiğini ekleyelim. SmartPulse hakkında ne biliyoruz? Türkiye ve Birleşik Krallık merkezli bir şirket. 2018 yılında Ozan Korkmaz, Uygar Yörük, Kerem Topuz ve Önder Akar tarafından kuruldu.
Platform, temelinde yeni nesil dijital enerji yönetimi platformu olarak hizmet sunuyor. Odak noktası nedir? Akıllı enerji ticareti kavramına odaklanıyor. Nesnelerin interneti altyapısı ile birlikte tesisleri gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor. Ayrıca SmartPulse, tüm süreci gelişmiş bir yapay zeka teknolojisi ile de destekliyor.
Bu arada SmartPulse, şu an Türkiye dışında da hizmet sunuyor. İspanya, Portekiz, İrlanda, Bulgaristan ve Hırvatistan’da müşterileri mevcut. Toshiba’nın enerji teknolojilerine odaklanan kolu olan Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation neyi hedefliyor? SmartPulse ile küresel olarak iş birliği yaparak yenilenebilir enerjinin dengesizlik riskini azaltmayı hedeflediğini belirtelim.
Kurucusu Türk Olan Mascotte Health 1.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Veteriner kliniklerine ve veterinerlere teknolojik açıdan altyapı desteği sunmakta olan Mascotte Health, başladığı tohum öncesi yatırım turunda Nuwa Capital firmasının liderliğinde Uber, Turo ve Airbnb’nin melek yatırımcıları tarafından toplamda 1.2 milyon dolar değerinde yatırım aldı.
Bora Hamamcıoğlu tarafından kurulan girişim, geliştirmiş olduğu yenilikçi klinik yönetim teknolojisi ile veteriner kliniklerinde geçirilen uzun bekleme sürelerini, var olan tıbbi kayıtlara sınırlı erişim ve doktorlarla yaşanan iletişim eksikliği gibi zorlukları yok etmeyi ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Veteriner kliniklerinin daha iyi bir sağlık deneyimi sunmasına yardımcı olmak için sanal veteriner ekipler oluşturan girişim, bünyesinde barındırmakta olduğu uzman doktorlar ve hemşirelerle birlikte sanal triyaj görevi görüyor.
Randevu yönetimi, müşteri deneyimi ve tüm bunların yanı sıra raporlama gibi veteriner hekimlerin üretkenliği azaltan görevleri uzman ekibi ile onlar için halleden Mascotte Health; kliniklerin operasyonlarını kolaylaştırmasını, gelirlerini artırmasını ve personel tükenmişliği ile mücadele etmesini sağlıyor.
Gelecek planlarını anlatan Mascotte Health ekibi, elde ettikleri bu yatırımla birlikte veterinerlere ve veteriner kliniklerine sundukları hizmetleri genişletmeyi hedefliyor. Aynı zamanda gelecekteki birkaç ay içerisinde evcil hayvan sahiplerine 7/24 süreyle destek alabilecekleri bakım hizmetleri sunmayı planlıyor.
Collective, 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Uğur Kaner ve Buğra Akçay’ında kurucusu olduğu Collective, Seri B yatırım turunda 50 milyon dolar fon elde etti. Bu yatırım turuna; Sound, Innovius Capital, General Partnership, Expa, Gradient Ventures, General Catalyst, Better Tomorrow Ventures ve QED katıldı.
Freelance çalışanlar için finansal çözümler geliştiren girişim; Hooman Radfar, Uğur Kaner ve Buğra Akçay tarafından kuruldu. Kendi küçük işletmesi olan freelance çalışanlara şirket kurma ve vergilerden tasarruf etme imkanı sunan bir girişimdir.
Finansal yönetim platformu, en son mayıs 2021’de 20 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte Collective, toplamda 82 milyon dolarlık fon elde etti.
Collective aldığı yatırımla ekibini büyütmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda yapay zeka tabanlı yeni finansal yönetim çözümü lansmanı da düzenleyecek.
Collective platformu kullanıcılarına;
Finansal yönetim platformu, 2021 yılında aldığı yatırımla 2 yıl içinde gelirlerini 10 kat artırmıştı. Girişim, kısa zaman içerisinde yeni yapay zeka destekli finansal yönetim çözümünü sunacak. Bu yeni çözümle beraber hızlı şekilde büyümeye devam edecek.
Segmentify, Koç GSYF ve Sabancı Ventures’tan Yatırım Aldı
Yerli girişim Segmentify, Sabancı Ventures ve Inventram’ın danışmanlığını yaptığı Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş Koç Topluluğu Şirketleri Birinci Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF)’dan yatırım aldı.
Yerli girişim; yapay zeka teknolojileriyle çevrimiçi satış gerçekleştiren markalara hizmet veriyor. Bu markaların site ziyaretçilerine kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunuyor. Böylelikle markaların cirolarının artmasını sağlıyor.
Yerli girişim, Koç GSYF ve Sabancı Ventures’tan aldığı yatırımla ilgili finansal bilgi vermedi. Fakat bugüne dek aldığı yatırımın 8 milyon dolar olduğunu açıkladı.
Segmentify, 2015 yılında Ergin Eroğlu ve Murat Soysal tarafından faaliyete geçirildi. Tam olarak Müşteri Etkileşimi Platformu (Customer Engagement Platform) şeklinde ifade edilebilir. Yerli girişim, müşterilerine birçok çözüm sunuyor. Online perakendeci ziyaretçilerine önemli deneyimler sunuyor. Aynı zamanda kişiselleştirilmiş kampanya ve ürün önerilerinde de bulunuyor. Müşterilerin her birisiyle gerçek zamanlı iletişim kuruyor.
Yerli girişimin müşterileri arasında CarrefourSA, Puma, Intersport, Migros, MediaMarkt, Colombia, Beymen ve Celtic F.C. gibi önemli global markalar yer alıyor.
Rafinera Cloud Kitchen, 550 Bin Dolar Yatırım Aldı
Yerli bulut mutfak girişimi Rafinera Cloud Kitchen, 550 bin dolar yatırım aldığını duyurdu. 2021 yılında faaliyete geçen yerli bulut mutfak girişimi en son eylül ayında yatırım almıştı. Yeni yatırımla beraber Rafinera Cloud Kitchen’in değerlemesi 400 milyon TL’i geçti.
Yerli bulut mutfak girişimine; Yemeksepeti kurucu ortağı Nevzat Aydın, Damla Şener Akkaynak, Emre Karaca gibi pek çok isimde yatırım yaptı.
Yerli bulut mutfak girişimi, almış olduğu yatırımı uzun vadede ülke çapında yaygınlaşmak için kullanacak. Aynı zamanda teknolojik altyapısını da güçlendirmeyi hedefliyor.
Rafinera Cloud Kitchen;
Yerli bulut mutfak girişiminin sistemi, merkezi mutfak başta olmak üzere onunla bağlantılı dört uydu mutfaktan oluşuyor. Yerli girişim şu an sadece İstanbul’da yemek platformları üzerinden sipariş alıyor. Yemeklerin ön hazırlığı merkezi mutfakta yapılıyor. Daha sonra uydu mutfaklarda son haline getirilip dağıtılması için kuryelere teslim ediliyor.
Eğitim Teknolojileri Geliştiren Pusula Yatırım Aldı
Pusula Yayıncılık, başta bilişim sektörü olmak üzere, profesyonellere, öğrencilere, çocuklara, ebeveynlere ve öğretmenlere yönelik yayınlar üretiyor. Bilgisayar bilimleri, yazılım, programlama ve tasarım yayıncılığı alanında Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri Pusula. Şimdi de Pusula ile ilgili yatırım haberi geldi.
Alesta Yatırım, Pusula girişimine yatırım yaptığını duyurdu. Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Pusula’ya 46,96 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı.
Kuruluş, aldığı yatırım ile ne hedefliyor? Blokzincir tabanlı, yapay zeka desteği ile metaverse üzerinde global çapta bir eğitim gezegeni hayata geçirmeyi hedeflediğini belirtelim. Edinilen bilgiye göre, SPACE STEAM olarak adlandırılan eğitim gezegeninde canlı eğitimler ve eğitimciler için özel alanlar sunulacak.
Pusula 20 Teknoloji ve Yayıncılık A.Ş. firma kurucusu Mehmet Arslantunalı, ”Tek blokzincir altında 3 farklı projeden 2.’si; Kim Korkar Bilgisayardan’ kitap serisi ile bilgisayarlı eğitimin öncü yayınevinin global dijital dönüşümü için heyecanlıyız.” ifadelerinde bulundu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...