Haftalık olarak hazırladığımız Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Finceptor, 3.5 Milyon Dolar Değerleme ile Yatırım Aldı
Yerli Web3 girişimi Finceptor, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. Bu yatırım, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından gerçekleşti.
Finceptor; merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolüdür. Yerli girişim, Web3 projelerinin hem likidite hem de sermaye finansmanını organize eden bir platform olarak hizmet veriyor. Platform sayesinde Web3 protokolleri; token arz, token arz öncesi ve token arz sonrası aşamalarda finansmana erişim sağlayabiliyor. Platform üzerinden bireysel yatırımcılar, sermaye korumalı ve 1 dolardan başlayan yatırım modelleriyle şu projelerin fon ihtiyacını karşılıyor;
Finceptor; Emre Dönmez, Can Kocagil, Güneş Serel, Arman Vural Budunoğlu ve Ege Kafalı tarafından kuruldu. Yerli girişimin kurucu ortakları, Finceptor’un 1 senede geliştirildiğini açıkladı. Ayrıca yerli girişimin platformunu 5 binin üzerinde KYC ve 50 binin üzerinde de Web3 yatırımcı topluluğu kullanıyor.
Enerjisa Enerji, Eşarj’ın Tamamını Satın Aldı
Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Enerjisa Enerji, Türkiye’nin ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj’ın tamamını satın alarak bünyesine kattı.
Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji’nin iştiraki olan ve Türkiye’de ilk ve en fazla hızlı şarj istasyonuna sahip olma özelliği ile liderliği elinde bulunduran Eşarj, tüm hisseleriyle Enerjisa Enerji bünyesine katılarak ilklerin şirketi olmaya devam edecek.
Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ile hızlı şarj istasyonu kurma konusunda ilk günden bu yana sektördeki liderliğini koruyan Eşarj; kurduğu 360kW gücündeki ilk istasyon ile birlikte 60’ın üzerinde şehirde; 400’den fazlası yüksek hızlı (DC) olmak üzere 600’ün üzerinde şarj istasyonları en iyi deneyimi sunmaya devam ediyor.
Eşarj’a yatırım planı kapsamında son 2 yılda 250 Milyon TL’lik yatırım yapan ve sektöründe bu konuda da öncü olan Enerjisa Enerji; Eşarj ile 2023 yılı sonuna kadar 81 ilde en az 1 yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.
Yerli Bulut Mutfak Girişimi Zest Cloud Kitchens Yatırım Aldı
Zest Cloud Kitchens, yapay zeka odaklı yerli bulut mutfak girişimidir. Yerli girişim, tohum öncesi yatırım turunda 8 milyon dolar değerleme ile 450 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turu, melek yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti. Bu turla birlikte girişime yapılan toplam yatırım tutarının 1 milyon doları aştı. 450 bin dolarlık yeni yatırımsa ismi açıklanmayan melek yatırımcılardan geldi.
Zest Cloud Kitchens hakkında ne biliyoruz peki? Tamamen paket servis için tasarlanmış markalar üretip onları işletiyor. Girişim, 2021 yılında faaliyete başladı. Verimlilik esasıyla kurulu operasyon modeli, yapay zeka desteği ve alanında lider markaları ile 2023 itibariyle de sürdürülebilir ve karlı bir şekilde faaliyetlerine devam ettiğini belirtelim. Zest Cloud Kitchens’ın hedefi ne? 2024 yılında 50 bulut mutfağa ulaşmayı hedefliyor. Buradaki ana odağın franchise iş ortakları ile büyüme olacağını da vurguluyor.
Yaptıkları ilk denemelerde franchise modelinin sürdürülebilir başarısını kanıtlayarak, yatırımını 8 ile 12 ay içinde çıkaran çok cazip bir yatırım fırsatı oluşturabildikleri de vurgulanıyor.
Yenilikçi Yerli Girişim PODA Yatırım Aldı
Yeni nesil çalışma kabinleri geliştiren yerli girişim PODA, Shiftdelete’nin kurucusu Hakkı Alkan’dan yatırım aldı.
Alkan; kısa süreli çalışma ihtiyaçları için çalışma kabini, toplantı odası gibi alanların rezerve edilerek kullanıma sunulmasını sağlayan donanım ve yazılım platformu PODA’ya hisse satışıyla yüzde 25 ortak oldu.
Minimalist, sürdürülebilir, kullanımı kolay ürün ve hizmetler tasarlayan bir girişim olan PODA var karşımızda. Bu zamana kadar toplamda 126 bin kez indirildiğini de belirtelim. Android ve iOS platformunda kullanımda olan mobil uygulaması da mevcut. Rezervasyon sistemi aktif olarak kullanılabiliyor ve kredi kartı ile de ödeme altyapısı da bulunuyor.
Girişim, bugüne kadar Emaar Square AVM, Akasya AVM, 42 Maslak, Kanyon AVM, Zorlu Center AVM, Trump AVM, Amerikan Hastanesi, Gloria Jean’s Coffee – Cennet, Esenboğa Havalimanı ve CoBodrum – Bodrum olmak üzere 10 farklı lokasyonda, 27 kabin ile de misafirlerine hizmet veriyor. Bu arada yerli girişim, 10 binden fazla da üyeye sahip.
gamegine 5 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı
Yerli firmalara yatırım gelmeye devam ediyor. Bu bağlamda ODTÜ, Teknokent’te yetenekli oyun tasarımcıları, oyun sanatçıları, animatörler ve oyun programcılarından oluşan gamegine ekibi; özellikle PC’de kalıcı bir etki bırakan eğlenceler yaratmaya devam ediyor. İnovasyonuna ve mükemmelliğe olan bağlılıklarını dile getiren firma, unutulmaz oyun maceraları üretmek için çalışıyor.
İlk finansman turunu 5 Milyon dolarlık başarıyla tamamlayan yerli şirket, yatırımı şirketi daha iyi geliştirebilmek ve yükseltebilmek için kullanacak.
ODTÜ Teknokent ATOM Twitter (yeni adıyla X) hesabından yaptığı duyuruda:
“ATOM şirketlerinden @gameginegames 5M $ değerleme üzerinden tohum yatırım aldı. Tebrikler. Bu yatırımla, @gameginegames’in oyun sektöründeki büyümesi hızlanırken, aldıkları bu yatırımı planladıkları bilgisayar oyunlarını geliştirmekte kullanacaklar.” ifadelerine yer verildi.
Yatırımcısı Yüksel Eren Saray’ın güvenine, ODTÜ Teknokent’e, ATOM’a teşekkürlerini ileten şirket; bu yatırımla edindiği kaynağı, planladıkları bilgisayar oyunlarını geliştirmekte ve oyun geliştirme sürecini hızlandıracak olan yapay zekâ destekli Ar-Ge projesini hayata geçirmekte kullanacaklarını duyurdu.
Melo App, 4.464.202 TL Yatırım Aldı
İTÜ Çekirdek girişimleri arasında yer alan Melo App, 3.500.000 TL hedefiyle çıktığı kitle fonlama turunda %127.5 oranında fonlandı. Böylelikle yerli girişim, 4.464.202 TL yatırım almış oldu.
Melo App, güzellik hizmetlerini evlere getiren ilk uygulama özelliği taşıyor. Melis Bilgili Baki tarafından kurulan girişim, kişisel bakım hizmetlerine herkesin erişmesini sağlıyor. Yerli girişim; sertifikalı güzellik salonlarını ve freelance uzmanları tek çatı altında birleştirerek randevu alınmasını sağlıyor.
Yerli girişimin uygulaması üzerinden, tek tıklamayla kişisel bakım hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Yerli girişim; İstanbul, Bodrum, İzmir gibi 28 kentte faaliyet gösteriyor. Kısa zamanda hizmet sunduğu şehir sayısını 28’e yükselten yerli girişim; kadrosuna 3 bin sertifikalı güzellik uzmanı, kuaför ve berber kattı.
Uygulama üzerinden kısa sürede kolayca kişisel bakım randevusu alabilirsiniz. Yerli girişim Türkiye’den sonra MENA bölgesinde de hizmet vermeyi hedefliyor. Bu bölgede güzellik sektörünü dijital dünyayla entegre edecek.
Yerli girişim; Türkiye’de tekno-güzellik tredlerinin öncüsü olmayı hedefliyor. Aynı zamanda aldığı yeni yatırımla 5 sene içerisinde global exit potansiyeli yüksek girişim olmayı da amaçlıyor.
Elektronik Eşya Kiralama Platformu Kiralarsın Yatırım Aldı
Kiralarsın, elektronik cihazları kiralama hizmeti sunan online bir kiralama platformu olarak hizmet veriyor. Bu platformun, Arya GSYF’den 2.5 milyon dolar değerleme ile 150 bin dolar yatırım aldığını belirtelim. Detaylar haberimizde!
Kiralarsın platformu, Başak Baykan, Çağdaş Dikici, Burak Koyun ve Mehmet Emin Ciddi tarafından 2022 yılında kuruldu. Hakkında ne biliyoruz peki? Kullanıcıların elektronik cihazları satın almadan önce denemesine olanak tanıyor. Ayrıca dönemsel elektronik ihtiyaçlarını kiralayarak karşılamasını da sağlıyor. Belirtelim ki kullanıcılar, kiralayıp memnun kaldıkları ürünleri platform üzerinden satın da alabiliyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...