Çoğumuz kitap okumayı çok seviyoruz. Bazen yoğun bir temponun arasında ne yazık ki kitap okumaya zamanımız kalmıyor ya da çok yorgun oluyoruz. Bu soruna çözüm dahilinde düşünebileceğimiz yoğun tempomuza bir sakinlik getirmek ve aynı zamanda kitaplarlardan da uzak kalmamamızı sağlayan uygulama Storytel nasıl kuruldu? İlk ne zaman ülkemizde faaliyet gösterdi? Birlikte inceleyelim.
Storytel Sesli Kitap Uygulaması Nedir?
[caption id="attachment_15943" align="alignnone" width="1080"]
storytellogo-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Storytel sesli ve e-kitap akışı için abonelik hizmeti veren en büyük kuruluşlardan biridir. Kurucuları Jonas Tellander, Jon Hauksonn’dur. Merkezi Stockholm İsveç olan uygulama, dünya çapında 700.000’dan fazla kitap ile kullanıcılarına hizmet vermektedir. 2006’da kullanıcıları ile buluşan uygulama, aynı zamanda birçok yan kuruluşu bulunmaktadır. Mofibo ve Storytel markaları aracılığıyla İsveç, Norveç, Danimarka, Hollanda, Finlandiya, Polonya, İspanya ve Rusya’da e-kitap abonelik hizmeti veriliyor. En büyük rakibinin de Aurible olduğu bilinmektedir. Storytel, internet üzerinden yayın ve yayıncılık olmak üzere iki farklı alanda faaliyet gösteriyor. Storytel, başarıları ile gündeme gelen Türkiye merkezli ‘Seslenen Kitap’ sesli kitap uygulamasını satın almasıyla ülkemizde daha çok insana ulaştı. Başarılı e-kitap uygulaması, Türkiye’yi ciddi bir pazar olarak gördükleri için bu hamleyi yaptığını da ayrıca belirtti. 2017’de ‘Seslenen Kitap’ girişimini satın aldıktan sonra 2018 yılında ülkemizde tanıtım lansmanı yaparak kesin olarak ülkemizde e-kitap sektör pazarına giriş yaptı. 2019 senesinin Ağustos ayında da 1 milyon üyeye ulaşarak başarılarını taçlandırdı. Storytel’in yayıncılık operasyonları sesli kitap yayıncıları StorySide, Norstedts, People’s Press ve Gummerus gibi saygın yayıncılar tarafından yürütülmektedir.
Şirket Gelişimi Sırasında Yatırımlar Aldı
[caption id="attachment_15944" align="alignnone" width="960"]
storytel'in-logosu
www.startupteknoloji.com[/caption]
Geçtiğimiz yıl başarılı uygulama çok ciddi bir yatırım ile gündeme geldi. Handelsbanken, Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Swedbank Robur, TIN Fonder ve Vitruvian Partners katılımı ile gerçekleşen yatırım turu 97 milyon dolarlık yatırım ile sonlandı. Yapılan yatırım ile kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sağlamayı amaçladığını bu yıl kullanıcı sayısı ve bünyesinde barındırdığı kitaplar ile sayısı artışından anlıyoruz.
Storytel'i kullanıyor musunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...