Başarılarıyla kendinden sıkça söz ettiren Hepsiburada markasına ait resmi kuruluş olan D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret Anonim Şirketi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na başvurdu. Böylece ABD borsasında halka arzın ilk adımı atılmış oldu.
D-Market sermayesinin yüzde 75’i Doğan ailesine, kalan yüzde 25'i ise TurkCommerce BV şirketine ait. Morgan Stanley, J.P. Morgan, Goldman Sachs, BofA Securities gibi önemli isimlerin yanı sıra USB Yatırım Bankası da buna aracı oldu. Hepsiburada platformu HepsiExpress, HepsiGlobal, HepsiFly ve HepsiPay'e başvuru kapsamında geniş yer kaplıyor. Hepsiburada, Super App vizyonundan bu başvuruda da vazgeçmedi. Bunun yanı sıra platformda satıcılık yapan insanlara sağlanan yardımlar hakkında bilgiler veriliyor. Satıcıların büyümesiyle birlikte istatistikler de burada paylaşılıyor.
Hepsiburada'yı Daha Yakından Tanıyın!
[caption id="attachment_8321" align="alignnone" width="960"]
Şirket büyümeye devam ediyor[/caption]
Peki Türkiye Perakende piyasasında ilk 10 devden biri olan
Hepsiburada kaç aktif üyeye sahip dersiniz? Hepsiburada'nın 33 milyon üyesinden 9 milyonu aktif. Edindiğimiz verilere göre Hepsiburada 2021 senesinin ilk çeyreğinde 1,385,835,317 TL gelir etti. Bu sayı geçen sene ise 6,375,726,545 TL'ydi. Bu sayıyı 2019’la kıyaslarsak yüzde yüzün üzerinde bir artış görülmekte. Şirket e-perakendeden %2’ye yakın bir pay sahibi. Rakipleriyle kıyaslandığında %17’ye yakın bir pazar payı bulunuyor. Hepsiburada uygulaması, e-ticaret alanında en fazla ikinci indirme işlemine sahip. Bu sıralama App Annie’den edinilen veriler doğrultusunda yapılmıştır.
Şirket her geçen gün büyümeye devam ediyor. Peki bu konuda sizin düşünceniz nedir? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...