2014 yılında kurulan şirketin CEO görevini kurucu ortak Kabeer Biswas üstleniyor. Hindistan’da kurulan şirket, yine aynı ülkenin çevrim içi market uygulaması Swiggy ile karşılaştırılıyor. Uygulama başarılarıyla kullanıcıların güvenini kazanmayı başarmış. Başlangıçta bir WhatsApp grubu aracılığı ile kullanıcılarına ulaşan Dunzo, günümüzde iki yıl içerisinde 40 kat büyüyen başarılı bir girişim.
[caption id="attachment_20714" align="alignnone" width="1200"] Dunzo-www.startupteknoloji.com[/caption]
Covid-19 salgını bazı girişimler ve markalar için bir yıkım olsa da bazı markalar için dönüm noktası haline geldi. Dunzo, pandemi dönemini dönüm noktası olarak değerlendiren markalar arasında. Dünyayı her yönden etkileyen süreç her ne kadar üzücü bir dönem olsa da çevrim içi market uygulamalarını olumlu yönden etkiledi. Girişimin doğuş hikayesi şu an CEO görevinde olan Biswas’ın yoğun hayatından ortaya çıkmış. WhatsApp grubundan insanlara ulaşıp gerekli olan işleri anında halletmeye koyulmuş ve bu grubun ünü dilden dile yayılmış.
WhatsApp gönderimleri devam ederken Biswas ikinci kurucu ortak Dalvir Suri ile tanıştı. İlerleyen zamanlarda ilk yatırımcı konumunda olan Sahil Kini ile tanışıp WhatsApp üzerinden kendisine istediklerini iletmeye başladı. Böylelikle şirketleşme adımı atmalarını sağlayacak finansmanı elde ettiler. İşlerindeki başarı göz ardı edilmeyecek kadar fazlaydı.
Başta Google Olmak Üzere Birçok Markadan Yatırım Aldı
[caption id="attachment_20715" align="alignnone" width="2000"]
Dunzo-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Dunzo, başarılarına yenilerini eklemeye devam ederken sektörün öncülerinin dikkatini çekmeye başlamıştı. Yapılan işlerin ardından Hindistan menşeili bir marka girişim ekosistemine dahil oldu. 2021 Ocak ayında hızlı bir şekilde büyüyen şirket Google başta olmak üzere Lightbox, Evolvence gibi birçok şirketten 40 milyon dolar yatırım aldı. İki yılda 40 kat büyümenin yanı sıra Dunzo aylık olarak %10-15 civarı bir büyüme elde ettiğini belirtiyor.
Çevrim içi uygulaması müşteri memnuniyetini göz ardı etmezken teslimat dakikası olarak vaat ettiği 28 dakikayı geçirmemeye çalışıyor. Verdiği röportajda Hindistan’daki lojistik ve tedarik zorluğunu değiniyor. Tüm bu engelleri tüccar, ortak ve kullanıcı sorunlarına çözüm üreterek aştıklarını da dile getiriyor. Yeterli talep de yaratmanın oldukça önemli olduğu çevrim içi market uygulamalarının geçtiğimiz yılda özel bir çaba sarf etmesine gerek kalmadı.
Dunzo Gelecekte Neyi Hedefliyor?
[caption id="attachment_20716" align="alignnone" width="1800"]
Dunzo-gelecek-hedefleri-
www.startupteknoloji.com[/caption]
Kurucu Biswas verdiği röportajda gelecek hedeflerinin ‘çevrimdışı’ işletmeler hakkında olacağını açıkladı. Hindistan’da bulunan işletmelerin %90’ınının çevrimdışı işletme olduğunu belirtiyor. Dunzo, yerel işletmeler ile anlaşarak büyük bir kısmını çevrimiçi bir işletme haline getirmeyi planlıyor. Bu planlamanın en büyük nedeninin yerel ve küçük ölçekli işletmelerin çevrimiçi işletmeler arasında yok olmaması olduğunu belirtiyorlar.
Çevrim içi marketler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtirseniz çok seviniriz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...