HP Endonezya, Darbotz, Prestasi Junior Endonezya (PJI) ve Kumala Vakfı ile iş birliği içinde, kodlama, yaratıcılık ve dijital beceriler aşılamak için baskı teknolojisinin gücünden yararlanan türünün ilk örneği olan HP Street Code programını tamamladı. Yetersiz hizmet alan topluluklardan 20 Endonezyalı genç için dijital çağda gelişmek için yeni fırsatlar sunuluyor.
HP'nin Güneydoğu Asya ve Baskı Kategorisi Direktörü Michele Huang, ''HP Street Code aracılığıyla, hibrit dünyada öğrenme şeklimizi yenilemek, geliştirmek ve gençlerimizin gelişmekte olan dijital çağda gelişmesine yardımcı olmak için baskının gücünden yararlanıyoruz.'' Yayasan Kumala Başkanı Abah Dindin, "Basılı kodlamayı öğrenmek, karşılaştığımız zorluklara rağmen bu dijital çağda öğrenmeyi nasıl daha erişilebilir hale getirebileceğimizi gösterdi" ifadelerinde bulundu.
Jakarta'da, neredeyse her yerde olduğundan daha fazla çocuk sokaklarda yaşıyor. Ve teknolojiyi eşi benzeri olmayan bir şekilde benimseyen bir ülkede, sahip olanlar ve olmayanlar arasındaki uçurum daha da büyüyor. Bu yaygın toplumsal sorunla başa çıkma yöntemi de kesinlikle alışılmışın dışında olmak zorundaydı.
Ancak kötü şöhretli gecekondu mahallelerinden, hatta nadiren okula gidenlerden çocukları katılmaya ikna etmek, tamamen daha zorlu bir mücadeleydi. Bu çocuklar, aşırı yoksulluk içinde kıt kanaat yaşıyorlar. Onları bir otoyol köprüsünün altındaki derme çatma okula çekmek ekstra özen ve planlama gerektirirdi.
İlginizi Çekebilir: Sosyal Medya’nın Çocuklar Üzerindeki Etkisi Ortaya Çıktı!
Proje, Tek Bir Gecede 50 Bin Etkileşim Sağladı!
Fark yaratmak istenen sokaklardan gelen ünlü sanatçı Darbotz'dan yardım aldılar. Yıllar içinde Darbotz, mesajını iletmek için yapıştırılmış grafiti sanatını (kağıt, yapıştırma ve baskı) kullanarak özgünlük ve anlayışla bağlantı kuran görsel bir dil oluşturdu.
HP, dört haftalık kodlama sınıflarını sürdürmek için gerekli yazıcıları ve altyapıyı sağladı. Eğitim ortağı Prestasi Junior, bir müfredat oluşturulmasına yardımcı oldu. Edelman ekibi ise gerisini halletti.
Ortaya çıkarılan ham yetenek etkileyiciydi. Çocuklar hızla kod oluşturmaya başladı. Yalnızca kağıt ve mürekkep kullanarak, Darbotz'un imzası olan "canavar" motifini AR ile etkinleştirilen dev bir postere ve dijital aktivasyona dönüştürdüler.
Jakarta şehir merkezindeki çalışma, potansiyel işverenlerin göreceği bir ofis binasının yan tarafına yansıtıldı.Tıka basa dolu bir medya etkinliğinde tek bir gece boyunca 50.000 etkileşimle gelen yanıt çok büyüktü.
Bu çalışma için çok gururlandıran yanının, yarattığı etki olduğu belirtiliyor. Endonezya Eğitim Bakanlığı, sınıfları ülke çapında kullanılabilir hale getiren "Sokak Yasası"nı onayladı ve benimsedi. Daha fazla finansman için bir iş gerekçesi ortaya koydu. En önemlisi, çocukları dijital çağa ulaşabilecekleri kadar yakın bir yere getirerek değerli bir ilk elden deneyim kazandılar.
Sanat eseri, Güney Jakarta'daki hareketli Blok M Meydanı'nın bitişiğindeki bir metropol binasında artırılmış gerçeklik projeksiyonu olarak sergileniyor. Gençlerin kodlama kreasyonları ve dijital sanat için de tuval görevi görüyor.
Bu arada, Darbotz, ''Umarım HP Street Code, Jakarta'daki gençlerin yeni dijital becerilerin getirebileceği gerçek olasılıkları görmelerine yardımcı olur" ifadelerinde bulundu.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...