Huawei Türkiye ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ortaklığıyla Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu başlıyor. Yetenekli yazılımcıların gelişimini amaçlayan yarışma ‘’Yapay Zekâ’’ ve ‘’Huawei Mobil Servisleri’’ olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek. Ödüllü yarışmanın başvuru aşamalarını ve yarışmayla ilgili diğer detayları yazımızda okuyabilirsiniz.
Yarışmanın İçeriği
Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu
25-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Yarışmada, yarışmacılara projeler verilecek. 48 saat içerisindeyse bu projelerin hazırlanıp sunulması gerekiyor. Bu projeler ilk paragrafta da yer aldığı gibi ‘’Yapay Zekâ’’ ya da ‘’Huawei Mobil Servisleri’’ kategorilerinden olacaktır.
Nasıl Başvurabilirim?
Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu başvuru süreci iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada adayların
26 Mayıs’tan itibaren
BTK Akademi web sitesinden ön başvuruda bulunması gerekiyor. Ön başvuruyu gerçekleştirilirken yarışmadaki iki kategoriden birinin seçilmesi gerekiyor. Sonrasında aynı siteden 26 Mayıs – 13 Haziran tarihleri arasında gerekli ön eğitimleri tamamlaması gerekiyor. Yapay Zekâ kategorisindeki eğitimler ‘’Bilgi Teknolojilerine Giriş’’, ‘’Python ile Makine Öğrenmesi’’ ve ‘’Doğal Dil İşlemeye Giriş’’ başlıklarından oluşurken Huawei Mobil Servisleri kategorisindeki eğitimler
‘’Bilgi Teknolojilerine Giriş’’, ‘’JAVA ile Programlamaya Giriş’’ ve ‘’
Huawei Mobil Servisleri’’ başlıkları altında gerçekleşecektir.
Bu aşamayı başarıyla bitiren adayları ikinci aşama bekliyor. Bu aşamadaysa adaylar 20 Haziran’a kadar Huawei Yetenek Mülakat Sistemi yani Talent Interview aracılığıyla eleme sınavına tabii tutulacaktır. Sınavı geçenler 21 Haziran’da duyurulacaktır. 25-28 Haziran’da da belirttiğimiz gibi yarışma gerçekleşecektir.
Maraton’un Yazılımcılara Önemli Katkısı Olacak
Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ile ilgili açıklama yapan BTK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa Ermiş, maratonun yazılımcılar için önemli bir fırsat olarak gördüğünü ve ön eğitimlerini tamamlayanların maratona başvurmasını dilediğini söyledi. Buna ek olarak Ermiş,
BTK Akademi üzerinden alanında uzman kişiler tarafından ücretsiz bir şekilde dersler verildiğini ve katılımcıların bu derslere katılarak sertifika elde edebildiğini dile getirdi.
Huawei Türkiye Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo ise BTK ile ortak proje üretmenin mutluluğu içinde olduklarını ve ve bu maraton sayesinde yazılımcıların kendilerini önemli ölçüde geliştireceklerini belirtti.
Maraton ile ilgili detaylı bilgilere
BTK Akademi’nin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...