Hubble Uzay Teleskobu paylaştığı görüntülerle dikkat çekiyor. Ortaya çıkan yeni görüntü de yıldız oluşumunun ilk aşamasını gösteriyor. NASA'nın uzay teleskobu Hubble, çok ilginç görüntüler yakalamaya devam ediyor evet. Şimdi de özellikle son zamanlarda bu görüntülere olan ilginin artmasıyla uzay ajansı birbirinden farklı görüntüler yayınlıyor.
Bu kez de, Hubble Uzay Teleskobu'ndan alınan görüntü, yıldız oluşumunun en eski biçimini gösteriyor. Evet bu ilgi çekici haberimizle sizlerleyiz. Haydi lafı uzatmadan detaylara geçelim.
İlginizi Çekebilir: Hubble Uzay Teleskobu Yeni Bir Galaksinin Görüntülerini Yakaladı
Yıldızın Doğuşu Hakkında
Ortaya çıkan bu görüntü, Yılan takımyıldızındaki bir toz ve gaz bulutunu gösteriyor. Bu bulut, yeni bir yıldızın doğum yeri olacak malzemeye sahip. Ayrıca yoğun çekirdek adı verilen bir nesne türü olarak gerçekleşiyor.
CB 130-3 olarak isimlendirilen bu nesne, geçtiğimiz günlerde James Webb Uzay Teleskobu tarafından paylaşılan protostar görüntüsüne eşlik ediyor. Bu Hubble görüntüsü, gaz ve tozun bir çekirdek oluşturmak için bir araya geldiği ilk aşamayı gösteriyor. James Webb görüntüsü, çekirdeğin yerçekimi yoluyla daha fazla malzeme çektiği ve dönmeye başladığı gelişim aşamasını gösteriyor.
Bulutun çok derininde olduğu için Hubble görüntüsünde çekirdeğin kendisini görmek çok zor. Ancak bulutun sıradan bir küme olmadığını ve farklı yoğunluklarda yamalara sahip olduğunu görebiliriz. Görüntü, görünür ışık spektrumuna bakan Hubble'ın Geniş Alan Kamerası 3 cihazı ile çekilmiştir.
Ayrıca Uzay Teleskobu yıldız görüntüsü sayesinde astronomlar farklı fiziksel özellikleri seçebiliyor. Ayrıca iç yapıları da görme şansına sahip oluyor. Hubble bilim insanları da bu görselle ilgili bir açıklama yaptı. “Bu görüntünün gösterdiği gibi, CB 130-3'ün yoğunluğu sabit değildir; Bulutun dış kenarları yalnızca ince kümelerden oluşurken, CB 130-3'ün çekirdeği arka plan ışığını tamamen engeller."
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...