Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Afrika, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'daki başlangıç aşamasındaki girişimleri desteklemek için 225 milyon dolarlık bir girişim sermayesi platformu başlattı.
Dünya Bankası'nın bir üyesi olan IFC, teknoloji girişimlerine ana sermaye ve borç finansmanını çekebilecek girişimler haline getirmek için öz sermaye ve öz sermaye benzeri yatırımlar yapacak. Kurum, yaptığı açıklamada, düzenleyici reformları, sektör analizlerini ve bu bölgelerde girişim sermayesi ekosistemlerini büyütebilecek diğer değişiklikleri savunmak için Dünya Bankası'nın diğer üyeleriyle yakın çalışmak için sektörden bağımsız platformu da kullanacağını söyledi.
IFC ayrıca diğer kalkınma kurumlarından ve özel sektörden daha fazla sermaye toplayacak. Şimdiye kadar, düşük gelirli ülkelerdeki yatırımları riske atan Uluslararası Kalkınma Derneği'nden 50 milyon dolarlık ek destek aldı.
İlginizi Çekebilir: Londra Merkezli Vektor Al, Yeni Çalışan Mentorluk Platformunu Başlatmak için 2,4 Milyon Euro Yatırım Aldı
IFC Şimdiye Kadar Kenya, Lübnan, Irak ve Mısır'da Yatırımlar Yaptı
IFC’nin genel müdürü Makhtar Diop yaptığı bir açıklamada, "Girişimcilik ve dijital dönüşüm için destek ekonomik büyüme, istihdam yaratma ve dayanıklılık için çok önemli." dedi. “IFC'nin Girişim Sermayesi Platformu, teknoloji şirketlerinin ve girişimcilerin sermaye kıtlığı döneminde büyümelerine yardımcı olacak. Ölçeklenebilir yatırım fırsatları yaratacak ve ülkelerin dönüştürücü teknoloji ekosistemleri oluşturma çabalarını destekleyecek. Yalnızca gelişmekte olan ülkelerle ilgili olmayan, aynı zamanda dünyanın geri kalanına da ihraç edilebilecek, yerel olarak geliştirilen yenilikçi çözümler geliştirmeye yardımcı olmak istiyoruz” dedi.
IFC odak bölgeleri, küresel sermaye finansmanının küçük bir yüzdesini almaya devam ediyor. Kurum, makroekonomik ters rüzgarların körüklediği finansman yavaşlaması nedeniyle daha da kötüleşen bu boşluğu kapatmaya yardımcı olmayı umuyor. Yeni platform, IFC'nin Afrika, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'daki teknoloji ekosistemlerinden yararlanmaya yönelik yatırımlarının ve çabalarının bir parçası olan Startup Catalyst Programına da katkıda bulunuyor.
Kurum, bugüne kadar Kenyalı bir teknoloji gıda dağıtım platformu olan Twiga Foods'a doğrudan yatırım yaptı; Markaları perakendecilerle buluşturan bir B2B e-ticaret girişimi olan TradeDepot; ve Lübnan ve Irak'ta isteğe bağlı teslimat platformu olan Toters. Platformu Mısır, Kenya, Nijerya, Pakistan, Senegal ve Güney Afrika gibi büyük merkezlerin ötesindeki bölgelere yatırım yapmak için kullanmayı planlıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...