Enerji tedariği, teknolojinin zaman içinde nasıl gelişeceğini etkileyen en büyük sorunlardan biridir. Cep telefonları veya elektrikli araçlar gibi nesnelerin pillerini düşündüğünüzde bu size daha yakın hissettirebilecek bir zorluktur. Ancak kesinlikle yalnızca tüketici teknolojisiyle sınırlı değildir.
Instagrid adlı bir girişim, kurumsal düzeyde taşınabilir şarj cihazları söz konusu olduğunda bu dağı ölçeklendirmek için yazılım kullanıyor. Bugüne kadar amiral gemisi “One” ürününden 30.000 adet satarak ve yıllık yüzde 100 oranında büyüyerek büyük ilgi görüyor. Bugün de büyüme stratejisini güçlendirmek için 95 milyon dolarlık C Serisini duyurdu. Detaylar haberimizde...
İlginizi Çekebilir: Sam Altman, AI Çip Üretimi için Yatırım Arıyor
Finansman, Ontario Öğretmen Emeklilik Planının Sonraki Aşama Yatırım Kolu Olan Öğretmen Girişim Büyümesi (TVG) Tarafından Yönetiliyor
Şimdilik, şarj edilebilir piller söz konusu olduğunda lityum iyon şehirdeki ana oyun olmaya devam ediyor. Malzemeler değişmeye ve gelişmeye bağlıyken, lityum iyon pil de gelişse bile bazı temel sınırlamalara sahip. Kurucu ortak ve CEO'su Andreas Sedlmayr şu ifadelerde bulundu.
“Lityum iyonda son 10 yılda maliyetler yüzde 90 azaldı, enerji yoğunluğu yüzde 300 arttı, hatta güç yoğunluğu yüzde 400 arttı. Ancak güç dönüşümü devam etmedi. Yani bizim için asıl mesele bunun neden bozulduğunu ve bunu nasıl düzeltebileceğimizdi. Sonunda yaptığımız şey, bir donanım sorununu alıp onu bir yazılıma dönüştürmek oldu."
Şirketin, bugün 20 kg ağırlığındaki, yalnızca 42x21x42cm boyutlarında olan ve normal bir elektrik prizine takıldığında birkaç saat içinde tamamen şarj edilebilen pilinden enerji tüketimini iyileştirmek için "yaklaşık 500.000 satırlık yazılım kodu" yazdığı belirtildi.
Finansman, Ontario Öğretmen Emeklilik Planının sonraki aşama yatırım kolu olan Öğretmen Girişim Büyümesi (TVG) tarafından yönetiliyor. Morgan Stanley Investment Management'ın (MSIM) 1GT iklim özel sermaye stratejisinin yanı sıra önceki yatırımcılar Energy Impact Partners, SET Ventures, blueworld.group, Hightech Gründerfonds ve Pierre-Pascal Urbon (Instagrid'in danışma kuruluna başkanlık eden) de katıldı.
Merkezi Almanya'nın sanayi merkezi Stuttgart'ta bulunan Instagrid için belirtelim. 2018'de kurulduğundan bu yana yalnızca yaklaşık 55 milyon dolar toplamıştı ve bu turda girişimin 400 milyon ila 500 milyon dolar arasında sağlıklı bir değere sahip olduğu doğrulandı.
Instagrid'in çözmeye çalıştığı sorunlardan biri çevresel sorundur. Mevcut eski jeneratörler her şeyden önce pahalıdır, gürültülüdür ve çevre için kötüdür. Kuruluşlar da, çalışmalarına güç sağlamak için alternatifler aramaktadır.
Instagrid'in ana yatırımcısı dünyadaki yanıcı motor sayısını, yani daha genel bir ürün yelpazesini 50 milyon olarak belirtiyor. Bunların da değiştirilmesi gerekiyor.
Instagrid'in çözmeye çalıştığı diğer sorun ise kontrol edilebilirliktir. Sadece doldurup çalıştırdığınız "aptal" makineler olduğundan, bu jeneratörlerin yönetilmesi ve kontrol edilmesi zor olabilir. Instagrid sisteminin yazılım unsuru esas olarak bir kuruluşun pillerini uzak bir filo gibi yönetmesine olanak tanıyor. Gücün nerede kullanılması gerektiğini, nerede kapatılabileceğini, ne kadar güç kaldığını ve daha fazlasını anlayabilirsiniz. Esasen bir teknoloji yatırımcısı olan TVG'yi de şirkete çeken şeyin temel yönü budur.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...