Teknoloji devi Intel, yarı iletken üretimi için yaptığı 20 milyar Dolarlık yatırımın çeşitli Avrupa Birliği üyesi ülkelerine yayılmaya devam edebileceğini açıkladı.
Finansal Destek
Bu durumda en büyük etkenlerden birisini işlemci ve yarı iletken devi firmanın Avrupa Birliği'nden gerekli finansal desteği sağlamak için verdiği çabaları gösterebiliriz. Öyle ki Financial Times tarafından iletildiğine göre söz konusu finansal destek; Avrupa Birliği'nin üyelerinin yarı iletken üretimini ikiye çıkarmasına yardım edebilmek için attığı adımların bir parçası. Birlik 2030 yılında bu üretimin dünya üzerindeki piyasanın %20'sini kaplaması için uğraşıyor.
Bahsi geçen Intel firmasının harcamalarıyla ilgili olan bilgiler ise;
Intel CEO'su Pat Gelsinger ile Fransız bakan Emmanuel Macron ve İtalyan başbakanı Mario Draghi'nin küresel çip krizini tartışmak için kısa süre önce yaptığı görüşme sonrasında ortaya çıktı. Ayrıca Intel bahsettiğimiz finansal desteğin yanı sıra gelişmiş altyapıya sahip yaklaşık 1000 dönümlük bir yer arayışında. Bu alanı ise şirket üretim kapasitesine destek amaçlı kullanacak.
Intel Yayılıyor
[caption id="attachment_14280" align="alignnone" width="2000"]
Intel firması Avrupa'daki projelerine ciddi yatırımlar yapıyor - Startup Teknoloji[/caption]
FT için verdiği demeçte Intel'in global mevzuat işleri başkan yardımcısı Greg Slater; firmanın üretim tesislerini ve hizmetlerini daha fazla yayabileceğini söyledi. Slater'a göre Intel böylelikle çip üretim süreçlerinin desteğini birçok üye bölge için sağlayabilecek.
Bu projeyi söz konusu ekosistem boyunca gerçekleştirmek için uygun durumda olduklarını söyleyen Slater; sadece bir üye ülke içerisinde ve ıssız birkaç noktayla sınırlı kalmak istemediklerini vurguluyor. Kendisi aynı zamanda projenin Avrupa'nın geneli için yararlı olacağına inandıklarını da not düşüyor.
Bunun dışında Slater, Intel'in bir alanda çipleri üretime alırken bir başka alanı paketleme için kullanabileceğinden de bahsediyor. Araştırma ve geliştirme alanlarında ise Avrupa bölgesinin tamamından yararlanılabilecek.
Son olarak Slater'ın doğruladığına göre şirket bu projelerini birkaç üretim alanı açarak başlatmayı düşünüyor. Bunun firma için oluşturacağı gider ise tam tamına
20 milyar Dolar. Hatırlayacak olursak Intel, Amerika Birleşik Devletleri için de IDM 2.0 stratejisinin bir parçası olarak benzer bir projeye imza atmıştı. Bakalım firmanın bu çabaları piyasaya ve genel anlamda kendilerine nasıl bir getiride bulunacak.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...