Intel CEO'su Pat Gelsinger, kısa vadede çip sıkıntısı sorununu çözmek için hala çok az umut olduğunu ve bu kıtlığın 2024'e kadar devam edebileceğini söylüyor. CNBC'den yaptığı röportajda Gelsinger, kıtlığın ekipman üretimini vurduğunu ve bunun kıtlık süresini uzatabileceğini söyledi. COVID-19 salgınının ardından yarı iletken segmenti ve ilgili endüstrileri çip sıkıntısı çekiyor. Bu konuyla ilgili birçok çelişkili görüş mevcut. Başlangıçta bu sorunun kısa vadede çözülebileceği düşünülüyordu ve bu sıkıntının yakında çözüleceğine dair iddialar ortaya atıldı. Daha sonra başka bir kaynak, küresel sıkıntının 2022'ye kadar sürebileceğini söyledi. Ancak Intel CEO'su başından beri gerçekçi bir vizyona sahipti ve sorunun uzun yıllar sürebileceğini belirtmişti. Şimdi ise Şimdi Pat Gelsinger, sorunun 2024'e kadar geçmeyeceğini vurguluyor.
İlginizi Çekebilir: Apple, Çip Üreticisini “Ticari Sırlarını Çaldığı” Gerekçesiyle Dava Etti
Çip Kıtlığı Etkisini Göstermeye Başladı
2024 yılına kadar sürecek olan yarı iletken çiplerdeki kıtlık şimdiden etkilerini göstermeye başladı bile. Bunun yanı sıra, Intel CEO'su çip sıkıntısının yakın zamanda ortadan kalkmayacağını bildirdi. Gelsinger'e göre, önemli üretim araçlarını elde etmek şirketler için bir zorluk haline geldi ve üretim hedeflerine artık ulaşamıyorlar. Dünyada çip ihtiyacının her geçen gün arttığı şu günlerde COVID-19 nedeniyle fabrikaların kapanması olabilecek en kötü haber olabilir. Yalnızca teknoloji endüstrisini etkileyeceği düşünülen sorunun etki edeceği tek sektör bunla sınırlı kalmayabilir. Teknoloji endüstrisinin yanı sıra otomobil üreticileri de talaş kıtlığı nedeniyle üretim sorunları yaşıyor. GM, Ford ve Mercedes gibi şirketler, yeterli çipin olmaması nedeniyle pazara otomobil arzını sınırladı.
Bu dönemde piyasaya akıllı telefon arzı önemli ölçüde azaldı. Ayrıca, Google Pixel 6a'nın piyasaya sürülmesi, çip sıkıntısı nedeniyle bir gecikmeyle karşılaşabilir. Yarı iletken şirketler yeni fabrikalara yatırımlarını artırdı ve Çinli şirketler bir şekilde bu konuda öncülük ediyor. Intel ayrıca yakın zamanda Almanya'da 19 milyar dolarlık bir fabrika kurma planlarını duyurdu. Üreticiler, yeni tesislerin açığı kapatacağını ve piyasayı normale döndüreceğini umuyor. Yarı iletken endüstrisinin önemi göz önüne alındığında, Beyaz Saray da ülkedeki çip üreticilerini desteklemek için fon toplamak için devreye girdi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...