Bir Intel mühendisi kısa süre önce Intel Software Defined Silicon (SDSi) mekanizmasının Linux desteği için bir yama paylaştı.
Özellik Eklentileri
Firma tarafından açıklandığına göre
SDSi özelliği ile birlikte; bir işlemci çıkışını yaptıktan sonra da farklı özellikleri almaya devam edebileceği bir işlev olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda bu işlevin şimdilik sadece gelecek
Xeon işlemcileri için geçerli olacağı da belirtiliyor.
Şirket mühendislerinden David E. Box tarafından paylaşılan ifadeye göre Intel Software Defined Silicon (SDSi); farklı silikon özelliklerinin aktif hale getirilebileceği üretim sonrası bir mekanizma olarak tanımlanıyor. Kendisi bu özelliklerin lisans aktifleştirme süreciyle birlikte etkin bir hale geleceğini de belirtiyor.
Söz konusu yama içerisinde Tom's Hardware tarafından da iletildiği üzere özellikle hangi işlevlerin işlemciye eklenebileceğine tam olarak yer verilmiyor. Paylaşımda sadece üretim sonrası özellik eklentisi yapabilme mekanizmasıyla ilgili genel bir görüş sağlanıyor.
Bu İlk Değil
[caption id="attachment_22767" align="alignnone" width="970"]
Intel daha önceden de yazılımla donanım güncelleme fikri üzerine gitmişti - Startup Teknoloji[/caption]
Her ne kadar
SDSi özelliği kulağa oldukça ilginç ve büyük bir adımmış gibi gelse de; Tom's Hardware sitesine göre firmanın yazılım güncellemeleriyle işlemci yükseltimi yapma çabaları içerisinde bu bir ilk teşkil etmiyor.
Örnek verecek olursak
Intel Virtual RAID on CPU isimli teknoloji de; işlemcilerin içerisinde yer alan
Intel Volume Management Device, yani
VMD donanımına dayanan bir teknoloji olup yine özel bir anahtar kullanılarak aktifleştirilmesi gerekiyordu.
Diğer yandan Phoronix sitesi de bu konuda Intel firmasının seneler önce benzer bir yaklaşım sergilediğini;
Intel Upgrade Service hizmetiyle birlikte donanımları için yazılım güncellemeleri getirmeye çalıştığını söylüyor. Ancak bunun için Linux desteğinin hiç gelmediğini ve sonra da özelliğin birden sonlandırıldığının altı çiziliyor.
Buradaki paylaşılan yamanın da henüz fazla bir şey belli etmediğini söyleyebiliriz. Öyle ki söz konusu yama SDSi için yapılacak bir onay süreci adına sadece bir zemin teşkil ediyor gibi. Firmanın gelecekte donanımları için ne gibi geliştirmeleri planladığı hakkında da sadece bu yama üzerinden giderek bir şeyler söylemek bir hayli zor gözüküyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...