Teknoloji ve internet denilince akla gelen ilk isimlerden olan Serdar Kuzuloğlu kimdir? Yazar ve gazeteci Kuzuloğlu'nun iş hayatına dair detaylar neler? İnternet Ekipler Amiri olarak da adlandırılan Kuzuloğlu kariyerinde hangi ilklere imza atmıştır?
Serdar Kuzuloğlu Kimdir?
Serdar Kuzuloğlu, 22 Ağustos 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Türkiye’de bilişim ve teknoloji alanlarındaki faaliyetleri ile tanınan Kuzuloğlu, gazeteci ve yazar kimliğine de sahiptir. Ayrıca İnternet Ekipler Amiri adlı ünvanını ona yakın bir arkadaşı vermiştir.
Kuzuloğlu iş hayatına, Radikal adlı gazetede Sanal Alem isimli köşesinde yazılar yazarak başladı. 1995 yılında Posta gazetesinde iki yıl boyunca, bilim ve teknoloji kategorisinde editör olarak görev aldı. Lise mezuniyetinin ardından medyada kendine bir yer edinebilen Kuzuloğlu, üniversite sınavında derece yaptı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden burs almaya hak kazanan Serdar Kuzuloğlu, Medya ve İletişim bölümü öğrencisi oldu. Fakat üniversite hayatı uzun sürmedi ve eğitimini yarıda bırakmayı tercih etti.
Kariyer Basamaklarını Adım Adım Tırmandı
1996-1997 yılları arasında ilk girişimciliği sayılacak bir iş kurdu. Fanatik gazetesinin internet sitesini kuran Kuzuloğlu, bu siteyi yönetti. 1997 yılında ayrıca medyadaki ilk iş deneyimini kazandığı Radikal gazetesinin kurucu ekibi içerisinde resmi olarak Teknoloji Editörü oldu. O dönem Türk gazetelerinde, internet ile alakalı haberler okuyucular tarafından çok ilgi görüyordu. Aynı yıl içerisinde Kuzuloğlu, Radikal gazetesinin yalnızca internet ile ilgili haberlerinin yer aldığı sayfanın sorumlusu oldu. 1998 yılına gelindiğinde Kuzuloğlu’nun sorumluluğunda olan bu sayfa, Sanal Alem adı ile asıl gazeteden bağımsız bir şekilde verilen bir ek oldu.
Serdar Kuzuloğlu ayrıca 1998-2007 yılları arasında Radikal gazetesinin internet sitesini kurarak yönetimini sağladı. Bu internet sitesine üye olan kullanıcılar, haberlere yorum yapabiliyordu. Aynı zamanda üye olan kullanıcılar haberlere puan verebiliyor ve kendi kişisel sayfalarını oluşturabiliyordu. Tüm bu özellikleri ile Radikal gazetesinin internet sitesi oldukça yenilikçiydi. Nitekim Altın Örümcek yarışmasının, İnterneti En Verimli Kullanan Medya Sitesi ödülünü 2004 ve 2005 yıllarında kazandı.
Kuzuloğlu, internet üzerinde ilk canlı maç yayını yapan internet sitesinin hayata geçmesinde de önemli rol oynadı.
Medyanın Her Köşesinde Rol Aldı
Gazetedeki işlerinin yanı sıra PC Magazine, PC Live, Computerworld ve PC World gibi teknolojiyle alakalı dergilerde düzenli olarak yazılarını yayınlama fırsatı buldu.
2004 yılında kamera karşısına geçti. Technology Channel adlı kanalda, Technosohbet isimli programın sunucusu oldu. 2007 yılında ise Business Channel isimli kanalda Bilişime Yön Verenler adlı programın sunuculuğunu yaptı.
Gazete,dergi ve televizyondan sonra Kuzuloğlu, radyo alanına da el atarak medyanın her bir köşesinde var olduğunu bir kez daha gösterdi.
İlk Türkçe Podcast’in Sahibi Oldu
2002-2004 yılları arasında Radyo 92.3 adlı radyoda Sanal Alem isimli bir program hazırlayarak sunucusu oldu. Sonrasında bu programın adı Radyo Kozmos olarak değişti. 2004 yılından sonra Radyo Kozmos, NTV Radyo’ya geçti. 2005 yılında Türkiye Bilişim Derneği, Kuzuloğlu’nun hazırlayıp sunduğu Radyo Kozmoz’u, En İyi Teknoloji Konulu Radyo Programı ödülüne layık gördü. 2005 yılının Mart ayından itibaren programını podcast formasında da yayınlayan Kuzuloğlu, böylelikle Radyo Kozmos’u, ilk Türkçe podcast haline getirdi.
MYK Medya ile Farklı Bir Sayfa Açtı
1 Kasım 2007’de Serdar Kuzuloğlu, Radikal gazetesi dışındaki bütün işlerinden ayrılarak Doğan Yayın Holding’de Yeni Nesil Hizmetler Direktörü olarak işe başladı. Bu görevi ile artık Kuzuloğlu, Doğan Yayın Holding’e bağlı televizyon ve radyoların tüm teknoloji hizmetlerini denetleyerek, güncel ihtiyaçlara göre uyarlama ve bu teknolojilerin hedef ve stratejilerini belirleme yetkisine sahip oldu.
2008’de Kuzuloğlu Doğan Yayın Holding’ten ayrılma kararı aldı. İstifasının ardından MYK Medya adlı şirketini kurdu. Bu şirket ile Yahoyt.com, Televidyon.com, Kaybolduk.biz ve AlkislarlaYasiyorum.com gibi internet sitelerinin sahibi oldu.
2009 yılında Korsan Parti hareketini Türkiye’ye getirdi fakat bu hareketin içerisinde etkin olarak rol almadı. 2011 yılında Serdar Kuzuloğlu, tekrardan televizyon hayatına geri döndü. TRT Haber kanalındaki, Sosyal Medya isimli programın 2013 yılına kadar sunuculuğunu üstlendi. 2019 yılında Spotify ve Youtube platformları ile Zihnimin Kıvrımları adlı bir podcast hazırladı.
47 yaşındaki Kuzuloğlu, yaşamı boyunca birçok kuruluş için internet sitesi hazırladı ve yönetti. Günümüzde teknoloji ve internet denilince akla gelen ilk isimlerden olan Kuzuloğlu, bu alanlarda takipçilerini aydınlatmaya devam ediyor.
Peki siz
Serdar Kuzuloğlu'nu sosyal medyada takip ediyor musunuz?
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...