Apple, iPhone12'den başlayarak her modelin yan tarafına bu yuvarlak kesiti ekledi. Ama bunun ne olduğunu veya neden var olduğunu açıklamadılar. Bu özellik iPad’lerde bulunan kesite fazlasıyla benziyordu. İkinci nesil Apple Pencil'ın manyetik olarak takılmasına ve şarj olmasına olanak tanıyan bir oyuğa benzediğinden birçok Apple kullanıcısı bunun Apple Pencil için olacağını varsaydı. Ancak iPhone, Apple kalemini desteklemiyor. Peki Apple neden bu kesiti iPhone'un tasarımına eklemeyi tercih etti?
iPhone’un yan tarafında bulunan kesiğini nedeni araştırıldığında, bu durumun donanımsal bir özellik olması herkesi şaşırttı. Genelde daha iyi bir satış strateji ya da pazarlama için bu tür aksiyonlar alan Apple’ın kesikli tasarımı, bu kez tamamen donanımsal bir durumla ilgili olarak karşımıza çıktı. 5'ten beri iPhone'larda kullanılan anten sistemi 4G veya LTE hücresel ağlar için tasarlandı. 5G'ye geçiş, ek bir anten sistemi gerektireceğinden Apple’ın antenin nereye gideceğine karar vermesi gerekiyordu. Yanlış yerleştirmek alım sorunlarına veya aramaların kesilmesine neden olacağından ve iyi düşünülmemiş bir yerleştirmenin iPhone’ların görüntüsünü etkileme ihtimali olduğundan teknoloji devinin tasarımı iyi düşünmesi gerekmekteydi.
İlginizi Çekebilir: MacBook’larda Neden Dokunmatik Ekran Bulunmuyor?
iPhone'un Antenli Tasarımı
Apple, cihazın düz kenarlarına entegre edilmiş yeni bir anten sistemi yarattığında 2010'da iPhone 4'te olan tam da buydu. Önceki modellerde olduğu gibi plastik yerine arkası cam olarak tasarlanabiliyordu. Ancak antenin bazı eksiklikleri vardı ve müşteriler her zamankinden daha fazla aramanın kesilmesi ve daha az ağ çubuğu sorunu yaşadı. Bunun nedeni, plastiğin radyo sinyallerinin cam veya metalden çok daha kolay geçirmesiydi. Apple sonunda anten sistemlerini sonraki modellerle geliştirdi, ancak iPhone 12'ye 5G eklemek özellikle zordu. Apple, 3GS'den beri amiral gemisi iPhone'larda görülmeyen bir tasarım öğesini yeniden tanıtmak zorunda kalacağından; plastik. Orijinal iPhone'un arkasında hücresel sinyallerin kolayca geçmesi için siyah plastik bir bölüm mevcuttu.
3G ve 3GS tamamen plastik bir arkaya sahipken yeni anten sistemi iPhone4, Apple'ın plastiği ortadan kaldırmasına ve arka paneli %100 cam yapmasına olanak tanıyordu. Ayrıca 4 tasarımından itibaren bugüne kadar hep bu form faktörünün varyasyonlarını gördük. Ancak 5G, Apple'ı orijinal iPhone'daki gibi plastik bir bölüm eklemeye zorladı. Neyse ki, o kadar büyük olmak zorunda değildi. Böylece, 5G sinyallerinin geçmesine izin verecek plastik bir pencereye uyacak şekilde iPhone 12'nin yan tarafında bir oyuk oluşturabildiler. Apple sonunda anten sistemini yeniden yapılandırırsa, bu kesintinin ortadan kalktığını görebiliriz. Ancak şimdilik iPhone’un tasarımlarının ayrılmaz bir parçası haline geldi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...